ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-3: Προβάδισμα με Ράγιο

Πρωταγωνιστής ο Ράγιο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Έχοντας στη σύνθεσή της έναν αποτελεσματικότατο Ρούμπεν Ράγιο, η Ανόρθωση πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, επικρατώντας με 1-3 εκτός έδρας. Ο Ισπανός που αγωνίστηκε στον άξονα, σκόραρε δις στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης και επέτρεψε στην ομάδα  του να κάνει διαχείριση του αγώνα παρά την πίεση της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν σαστησμένοι από την εξέλιξη του αγώνα ωστόσο ανασυντάχθηκαν και κυνήγησαν μετά μανίας το γκολ στο οποίο έφτασαν στις αρχές της επανάληψης. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ και κάπου εκεί και παρά τις αλλαγές του προπονητή της ΑΕΚ, διατήρησαν ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει επαναληπτικού.

Πρώτο ημίχρονο

Τον απόλυτο ενθουσιασμό κατάφερε να πετύχει η Ανόρθωση φτάνοντας στο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Ράγιο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών ο Καλό πλαγιοκόπησε από αριστερά με τον Μόισοφ να τον ανατρέπει και την μπάλα να στήνεται στην άσπρη βούλα απ' όπου ο Ράγιο έκανε το 0-2. Μετά το πρώτο 15λεπτο η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Τρισκόφσκι στο 22ο λεπτό να κλέβει από τον Ράγιο και να πλασάρει μόλις έξω από πλεονεκτική θέση. Στο 29ο λεπτό ο Άλβες έπαιξε με το χέρι τη μπάλα εντός περιοχής με τον Γιώργο Νικολάου να υποδεικνύει πέναλτι, υπόδειξη την οποίαν σωστά ακύρωσε μιας και προηγήθηκε οφσάιντ. Στο 35ο λεπτό η Ανόρθωση απείλησε εκ νέου με ένα σουτ του Άλβες να σταματά στο σώμα του Καταλά, με τον Τολεμές εφτά λεπτά αργότερα να ψάχνει το γκολ με κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Σε χρόνους καθυστερήσεων ο Τρισκόφσκι έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από φάση διαρκείας ωστόσο το σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως τελειώσει το πρώτο, φτάνοντας στο ζητούμενο στο 48ο λεπτό όταν ο Τρισκόφσκι πήρε το ριμπάουντο από ασταθή απόκρουση του Κόπριβετς για να διαμορφώσει το 1-2. Στο 54ο λεπτό ο Τολεμές πάτησε περιοχή ωστόσο πριν απειλήσει ανακόπηκε από τον Σιβού με την Ανόρθωση να κτυπά στην αντεπίθεση και κόντρα στην ροή του αγώνα με εξαιρετικό πλασέ του Ολιβέιρα που έκανε το 1-3 στο 59ο λεπτό. Εξί λεπτά αργότερα ο Τρισκόφσκι πάτησε περιοχή υποδεχόμενος πάσα του Τολεμές ωστόσο το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Κόπριβετς. Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έριξε στη μάχη τον Μυτίδη αντί του Λαμπάν σε μια προσπάθεια να φορτώσει με ποδοσφαιριστές την αντίπαλη περιοχή με την Ανόρθωση να είναι άκρως επικίνδυνη στην αντεπίθεση με τους Ολιβέιρα και Ράγιο. Στο 86ο λεπτό ο Τρισκόφσι δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με το σουτ να σταματά στο κεφάλι του Ερέρο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μυτίδης νίκησε τον Κόπριβετς αλλά όχι τον Αγκιλάρ που ανέκοψε το πλασέ του προ της τελικής γραμμής.

ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μόισοφ (28' Μπόλιεβιτς), Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Ορτίθ (82' Χαραλαμπίδης), Γκαρίδο, Λαμπάν (68' Μυτίδης), Τολεμές

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Ολιβέιρα, Καλό (56' Αγκιλάρ), Ράγιο, Σιβού (84' Οικονομίδης), Βίκτορ, Μίτροβιτς, Άλβες (56' Καμπρέρα), Σάντος

Κίτρινες κάρτες: Μόισοφ, Λαρένα/Βίκτορ, Καμπρέρα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση