ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναγέννηση - ΑΕΖ 0-0: Δεν (Χ)αρηκε κανείς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε ένα σημαντικό παιχνίδι Αναγέννηση και ΑΕΖ έμειναν στο 0-0. Η ομάδα του Ζακακιού ήθελε τη νικη για να έχει βάσιμες ελπίδες για παραμονή, όμως δεν τα κατάφερε. Από την άλλη η Αναγέννηση ήθελε τη νίκη για λόγους γοήτρου.

Α’ ημίχρονο

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς άγχος έτοιμες να παίξουν ένα ανοιχτό παιχνίδι. Μάλιστα στο 6’ του αγώνα ο Σεμέδο έψαξε όμορφα τον Ανδρέου, όμως ο Μάστρου πρόλαβε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση από την Αναγέννηση, με τον Σωτηρίου να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 8’ και πάλι η Αναγέννηση έψαξε το γκολ, όμως η κεφαλιά του Ράτκοβιτς πέρασε έξω. Η Αναγέννηση πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έψαχνε το τέρμα που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 13’ του αγώνα ο Γουέσλεμ, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε έξω. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ράτκοβιτς μπροστά από το τέρμα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Μετά από ώρα στο 19’ η ΑΕΖ έκανε αισθητή την παρουσία της με ένα εξαιρετικό σουτ από τον Σεμέδο. Η μπάλα όμως δεν του έκανε τη χάρη καθώς πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μάστρου. Στο 23’ ο Κούντικ έκανε το δυνατό σουτ, και ο Σωφρονίου έδιωξε σε κόρνερ. Από εκείνο το λεπτό και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επόμενη φάση ήρθε στο 42’. Ο Σκόπλιακ βρέθηκε στη περιοχή της Αναγέννησης έκανε το σουτ όμως ο Μάστρου είπε όχι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μάστρου έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ποσίνκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες δίκαια να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση. Μόλις στο 47’ έγινε η μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΖ, όμως ο Σωφρονίου πρόλαβε με έξοδο τον Γουέσλεμ. Στο 50’ η φιλοξενούμενη ομάδα βρήκε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ένα δυνατό σουτ από τον Φελισιέν το οποίο όμως κόντραρε σε σώματα αμυντικών και η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο ρυθμός ήταν αργός και δεν θύμιζε καθόλου το παιχνίδι του πρώτου μέρος. Η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 59’ όταν ο Κούντικ, πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, έκανε το σουτ όμως ο Σωφρονίου ήταν έτοιμος. Ήταν χαρακτηριστικό πως όσο και αν προσπαθούσαν οι δυο ομάδες, τα χαλούσαν στην τελική πάσα. Επόμενη φάση καταγράφηκε στο 71’ όταν ο Φουρτάδο έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 76’ ο Θεράποντος πέρασε εντυπωσιακά τον αμυντικό της ΑΕΖ και από πλάγια έκανε την συρτή μπαλιά στην περιοχή με τον Χρίστου διώχνει τελευταία στιγμή πριν από τον Φουρτάδο, που περίμενε να σκοράρει. Στο 79’ ο Ρίβας βρέθηκε στη περιοχή της ΑΕΖ, έκανε το σουτ όμως ο Σωφρονίου ήταν και πάλι εκεί. Στο τέλος του αγώνα οι δυο ομάδες ανέβασαν στροφές. Στο 89’ ο Θεράποντος έκανε καταπληκτικό σουτ, και η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια του Σωφρονίου. Στο 90’ ήρθε η απάντηση από την ΑΕΖ. Ο Μάστρου βρέθηκε εκτός εστίας, ο Σεμέδο έκανε το πλασέ, όμως πριν να περάσει η μπάλα τη γραμμή του τέρματος, έδιωξε ο Σωφρονίου. Στο 93’ ο Αντρέου έκανε ένα τελευταίο σουτ για την ΑΕΖ, όμως ο Μάστρου είπε και πάλι όχι.

Ένα αποτέλεσμα δίκαιο για τις δυο ομάδες, το οποίο όμως δεν βολεύει καμιά ομάδα. Από την μια η Αναγέννηση έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη, ενώ η ΑΕΖ πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία.

Εντεκάδες:

Αναγέννηση: Μάστρου, Φωτίου, Σωτηρίου, Ευθυμίου, Ιωάννου, Βλασόπουλος, Χριστοδούλου, Κούντικ, Γουέσλεμ, Θεράποντος, Ράτκοβιτς

ΑΕΖ: Σωφρονίου, Χρίστου, Στυλιανού, Αντωνίου, Σκόπλιακ, Ανδρέου, Σεμέδο, Ποσίνκοβιτς, Κατσής, Φελισιέν, Τσιμοντζί

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση