ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δόξα - Ολυμπιακός 2-1: «Πέταξε» στους «4» με Μπραούλιο

Το παιχνίδι τέλειωσε 1-1 στην κανονική διάρκεια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Δόξα νίκησε με 2-1 στην παράταση τον Ολυμπιακό και συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το παιχνίδι τέλειωσε 1-1 στην κανονική διάρκεια με τα γκολ των Χριστοδούλου και  Κορομίνας. Ο Μπραούλιο σκόραρε στο 105ο λεπτό με ένα κεραυνό και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Χρύση Μιχαήλ κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια και διεκδικούσαν την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι από πλευράς ευκαιριών. Η Δόξα είχε την κατοχή της μπάλας ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη τελική φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 11ο λεπτό για λογαριασμό της Δόξας. Ο Σεράν έπιασε ένα αδύναμο σουτ και ο Παναγιώτου δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με μια άστοχη κεφαλιά του Τόρες μέσα από την περιοχή.

Η Δόξα πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κορομίνας. Ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κεφαλιά-πάσα του Γκουλόν. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ ανασυντάχθηκε και προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ της Δόξας και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 28ο λεπτό. Ο Χριστοδούλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Τόρες.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός απείλησε από μια στημένη φάση. Ο Σεραφείμ εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή όμως οι Σωτηρίου δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Στο 50ο λεπτό ο Αυλωνίτης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Χατζηφραγκίσκου έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Η Δόξα ανέβασε στροφές μετά το 50ο λεπτό και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, περιορίζοντας τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο. Στο 54’ ο Ρούντι δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή όμως ο Παναγιώτου ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 62΄ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έπιασε ένα σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή όμως δεν βρήκε στόχο. Η Δόξα απείλησε εκ νέου στο 81ο λεπτό με ένα σουτ του Ρούντι το οποίο ήταν άστοχο. To 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 90λεπτου και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση.

Η Δόξα μπήκε πάρα πολύ δυνατά στην παράταση και έψαξε από την αρχή το γκολ. Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη απείλησε στο 94’ με μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Σάντσεζ η οποία όμως ήταν άστοχη. Η Δόξα σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης με ένα ασύλληπτο σουτ του Μπραούλιο έξω  από την περιοχή.

Στο 107ο λεπτό ο Φοφανά σούταρε από πλεονεκτικότατη θέση όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την εστία. Η Δόξα «πάγωσε» το παιχνίδι στη συνέχεια και κατάφερε να διαφυλάξει το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 14’ Κορομίνας, 105’ Μπραούλιο – 28’ Χριστοδούλου

Δόξα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Ρούντι, Ρεδόνδο, Κάστρο (79’ Φοφανά), Εντμάρ (65’ Σάντσεζ), Κορομίνας, Ενινφούλ, Σεράν, Ανδρέου (51’ Μπραούλιο), Γκουλόν.

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Παναγιώτου, Τσιακλής, Σωτηρίου, Πουγιούκκας, Σεραφείμ, Κάστρο (72’ Μικελίτο), Αυλωνίτης, Ασσιώτης (100’ Χριστοφίδης), Γερολέμου, Τόρες, Χριστοδούλου (59’ Πεχλιβάνης).

Κίτρινες κάρτες: Χριστοφίδης, Σεραφείμ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση