ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 0-1: Με το συνήθη ύποπτο!

Με τέρμα του Πιέρου Σωτηρίου κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ να φύγει με το διπλό από το Αντώνης Παπαδόπο

Με ένα τέρμα του Πιέρου Σωτηρίου, ο ΑΠΟΕΛ έφυγε από το Αντώνης Παπαδόπουλος με το τρίποντο της νίκης. Η ομάδα του Κρίστιανσεν χωρίς να μαγέψει πήρε την ουσία. Από την άλλη η Ανόρθωση είχε αρκετές ημιτελής ευκαιρίες καθώς της έλειψε η σωστή τελική πάσα.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν στο αγώνα οι δυο ομάδες, καθώς τόσο η Ανόρθωση όσο και ο ΑΠΟΕΛ ήθελαν το γρήγορο τέρμα. Μόλις στο 2’ ο Άλβες μπήκε στη περιοχή του Βάτερμαν, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω μακριά από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ. Στο 8’ του αγώνα οι «γαλαζοκίτιρινοι» άνοιξαν το σκορ, με τον συνήθης σκόρερ του, τον Πιέρο Σωτηρίου. Ο Λάγο έφυγε από αριστερά και αφού έκανε τη γλυκιά μπαλιά, ο Πιέρος έκανε κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δίχτυα του Κόπριβετς. Στα επόμενα λεπτά η Ανόρθωση έψαξε την ισοφάριση. Μάλιστα πάτησε σε 2-3 περιπτώσεις την περιοχή του Βάτερμαν, όμως οι ποδοσφαιριστές του Λέβι δεν είχαν σωστή τελική πάσα. Στο 22’ ο Μίτροβιτς έκανε μια μπαλιά προς το μέρος του Ράγιος, ο οποίος όντας λίγο έξω από τη περιοχή έκανε το σουτ στη κίνηση, με τον Βάτερμαν όμως να αποκρούει σταθερά. Στο 24’ ο Μίτροβιτς μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως και πάλι ο Βάτερμαν απέκρουσε σταθερά. Στο 31’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπαράλ, μπήκε στην περιοχή του Κόπριβετς, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 35’ ο Ράγιος βρέθηκε έξω από τη περιοχή του ΑΠΟΕΛ, δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε εύκολα. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, μιας και ο ΑΠΟΕΛ είχε καλά κλειστούς τους χώρους και η Ανόρθωση παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή (64% υπέρ της στο 1ο ημίχρονο) δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 45’, όταν μετά από μπαλιά του Γκάμπριελ, ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ, όμως ο Βάτερμαν για ακόμη μια φορά απέκρουσε σταθερά.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Οι δυο ομάδες ήθελαν να βρουν το τέρμα. Από τη μια η Ανόρθωση για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ για να κλειδώσει τη νίκη. Στο 47’ ο Γιαννιώτας έκανε από δύσκολη θέση το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κόπριβετς. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε όμως να αναπτυχθεί σωστά μιας και οι χώροι στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν καλά κλειστοί. Στο 55’ ο Μπαράλ έπιασε μια κεφαλιά, μετά από το εκτέλεση φάουλ του Βάντερ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο επόμενο λεπτό η Ανόρθωση έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Ράγιος βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Αρτυματα και οι «γαλαζοκίτρινοι» έδιωξαν την μπάλα. Στο 58’ ο Γιαννιώτας εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κόπριβετς. Μετά από αυτά τα 3-4 λεπτά με το καλό ποδόσφαιρο, ο ρυθμός έπεσε όπως και το θέαμα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως μέχρι το 78 δεν καταγράφηκε τελική φάση. Σε εκείνο το λεπτό ο Μπαράλ επιχείρησε κάτι εντυπωσιακό, καθώς μετά από μπαλιά του Πιέρου, έπεσε για scorpion kick, όμως δεν τα κατάφερε. Στο 87’ ο Ντε Καμάργκο έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοτώσει το παιχνίδι. Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωση, πλάσαρε όμως ο Κόπριβετς έσωσε την ομάδα του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Ένας αγώνας χωρίς καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, με ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Το τέρμα του Πιέρου ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα. Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» επικεντρώνονται στον αγώνα με την Άντερλεχτ. Από την άλλη η Ανόρθωση, χωρίς καλή παρουσία, δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο παιχνίδι.

Ενδεκάδες:

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Ερέρο, Αγιλάρ, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Σιβού, Ολιβέιρα, Ράγιος, Άλβες

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Ιωάννου, Μερκής, Λάγο, Κάνιας, Μοράις, Γιαννιώτας, Βάντερ, Πιέρος, Μπαράλ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση