ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάρκου: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε»

Ο προπονητής της Κ19 της Κύπρου στον ΣΠΟΡ FM 95,0

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο προπονητής της Κ19 της Κύπρου Νεόφυτος Λάρκου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Pressing» με τον Ανδρέα Βιολάρη και τόνισε τη σημασία που είχε η εμφάνιση της ομάδας παρά την ήττα στο 93’ από τη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ στο τέλος: «Δεν είναι εύκολο να αποδεχθείς ένα τέτοιο αποτέλεσμα μετά από όσα έδωσες στο γήπεδο. Ειδικά για τους παίκτες μας, εμείς μπορούμε να το αποδεχθούμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Δε φύγαμε με άδεια χέρια, αυτό που πρέπει να νιώθουμε πως μπορούσαμε όχι να πάρουμε την ισοπαλία απλώς αλλά να κερδίσουμε. Βάσει της συνολικής εικόνας, η ισοπαλία θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.  Βάσει των στιγμών που βρήκαμε ευκαιρία, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Κάναμε μια φανταστική εμφάνιση αν κρίνουμε από το τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ από κόντρα που μας έκανε ζημιά, αλλά είχαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο αντίπαλος ήταν αυτός που ένιωθε την πίεση».

Για το αν είναι έκπληξη: «Δεν είναι έκπληξη, είναι μεγάλη ικανοποίηση. Είχαμε τρία βασικά στοιχεία: Μπήκαμε με νοοτροπία νικητή απέναντι στη Γερμανία. Είχαμε διάρκεια στην παρουσία μας για 94 λεπτά. Μια σταθερή απόδοση και αγωνιστική πειθαρχία. Σε κάθε γωνιά του γηπέδου οι παίκτες γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο».

Τι κερδίσαμε: «Κυρίως αυτοπεποίθηση. Επιβεβαιώνεται πως όταν είσαι αυτός που πρέπει, μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Είναι στιγμές που αν δε σε θέλει η τύχη, με μια φάση χάνεις τον αγώνα. Δεν το δεχθήκαμε το γκολ από οργανωμένη επίθεση αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση και να δώσουμε τον αγώνα μας για να τιμήσουμε τα εθνικά μας χρώματα».

Για το τι μπορούμε να κάνουμε στα άλλα παιχνίδια: «Είναι δεδομένο πως για μας είναι επιτυχία που είμαστε εδώ με τέτοιες ομάδες. Δεν ευτυχήσαμε να έχουμε ένα πιο βατό όμιλο. Έχουμε αντιπάλους με ποιότητα και ψηλό επίπεδο ποδοσφαιρικά. Αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό γιατί μας αναγκάζει να γινόμαστε καλύτεροι. Από καθαρή τύχη χάσαμε τον αγώνα και από ατυχία δεν τον κερδίσαμε. Πρέπει να διατηρήσουμε τον ψηλό ρυθμό και στα επόμενα παιχνίδια. Ήταν σκληρό που δεχθήκαμε το γκολ, αλλά αν δείτε τον τρόπο που αντέδρασαν οι Γερμανοί θα καταλάβετε τι πήγαμε να κάνουμε. Ήμασταν αξιοπρεπείς, δε δεχθήκαμε καν κάρτα και οι Γερμανοί πήραν 3-4».

Για τα αίτια της καλής εμφάνισης: «Η σημερινή εμφάνιση δεν αποτέλεσμα οποιασδήποτε φιλοσοφίας. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς των παικτών μαζί με εμάς. Καλή προετοιμασίας και θέλησης που έδειξαν οι παίκτες μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες που υπάρχουν στον αγώνα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση