ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:55
 

Γήπεδο Λεμεσού: Tο «μπαλάκι» στα σωματεία

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους

Newsroom 24sports

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για τη δημιουργία γηπέδου Λεμεσού – Ρίχνει το «μπαλάκι» στα σωματεία της Λεμεσού η Κυβέρνηση – «Να είναι πιο συνεπή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη δημιουργία γηπέδου Λεμεσού.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αρμόδιους φορείς και τα Σωματεία Λεμεσού για το γήπεδο Λεμεσού, κατά την οποίαν εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του έργου.

Η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μέχρι να φτάσουμε στην οικοδομική άδεια υπήρξε μια μεγάλη και επίμονη προσπάθεια, διότι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί δεν ήταν ορθοί σχεδιασμοί όταν θα γινόταν το γήπεδο Άρη – ΑΕΛ. Έγιναν τώρα σωστά αρχιτεκτονικά σχέδια, σωστές στατικές μελέτες, σωστή επιμέτρηση και έχουμε την άδεια οικοδομής που όμως ακόμη τα Σωματεία δεν έχουν πάρει επειδή δεν έχουν ανταποκριθεί στην καταβολή του χρηματικού ποσού που πρέπει να πληρώσουν. Ένα δεύτερο θέμα είναι η νέα πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχέση με την επιχορήγηση γηπέδων από το κράτος, η οποία είναι πάρα πολύ αυστηρή τα τελευταία χρόνια και έχουν επιβάλει πρόστιμα σε πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρσελόνα η Ρεάλ και άλλες για τέτοια θέματα. Η Κυβέρνηση μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα από τον Έφορο Ανταγωνισμού έδρασε αμέσως και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω μετέβη στις Βρυξέλες τον περασμένο Δεκέμβριο και συζήτησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία φάνηκε έτοιμη να βοηθήσει αν είναι καλά στοιχειοθετημένη υπόθεση. Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι γιατί θα πρέπει το κράτος να επιχορηγήσει ένα τέτοιο έργο.

Η σημερινή σύσκεψη εξέτασε και αυτό το θέμα, θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι, , λίγο πιο αποτελεσματικοί ως προς τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε σχέση με λάθη του παρελθόντος, δηλαδή από τον καιρό του γηπέδου ΑΕΛ – Άρης, πριν ο Απόλλωνας μπει σε αυτή τη διαδικασία, δεν έγιναν οι σωστές και νενομισμένες διαδικασίες προσφορών ώστε τα χρήματα των μελετητών για το έργο να μπορούν να πληρωθούν από το κράτος.

Πρόκειται για το τεράστιο ποσό των 1,2 εκ. ευρώ που θα πρέπει τα Σωματεία να πληρώσουν. Για αυτό συζητήθηκε σήμερα πώς μέσω της τράπεζας που θα χρηματοδοτήσει το έργο, θα λυθεί αυτό το θέμα. Υπήρχε και το πρόβλημα της τράπεζας για τη χρηματοδότηση του έργου για το οποίο ο διευθυντής προϋπολογισμού ενημέρωσε σήμερα τη σύσκεψη ότι έχει βρεθεί λύση έτσι ώστε η τράπεζα να χρηματοδοτήσει το έργο.

Η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τα Σωματεία να είναι λίγο πιο συνεπή, να συντονίζονται μεταξύ τους διότι αυτή η ασυνέπεια στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων τους και η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα τους έχει δημιουργήσει μια καθυστέρηση η οποία δεν δικαιολογείται». Ερωτηθείς πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τη χρηματοδότηση από την Κομισιόν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αυτό μπορεί να ξεκαθαρίσει σε ελάχιστο χρόνο διότι είμαστε σε συνεχή επαφή με την Κομισιόν και έχουν τροχοδρομηθεί οι απαντήσεις που θα δοθούν.

Είμαστε σε επαφή και υπάρχει διάθεση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δει με θετικό φακό αυτό το έργο. Είναι ένα έργο κοινωφελείας που θα βοηθήσει τα μέγιστα τη Λεμεσό και σε σχέση με την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού, σε σχέση με τον αθλητισμό και σε σχέση με τις δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν -και μπορούν να γίνουν πολλές- και να αξιοποιήσουν πολλές κοινωνικές ομάδες τη λειτουργία αυτού του έργου. Άρα υπάρχουν καλοί λόγοι γιατί θα πρέπει το κράτος να χρηματοδοτήσει αυτή την προσπάθεια και είναι και λόγοι ασφαλείας μέσα στο γήπεδο, όπου διεξάγονται οι αγώνες και σε θέματα αντιμετώπισης βίας και σε πολλά άλλα. Οι κρατικές Υπηρεσίες εργάζονται και έχουν κάνει τη δουλειά τους και περιμένουμε τώρα από τα Σωματεία να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να γίνει αυτό το έργο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο β’ για το θέμα της χρηματοδότησης σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, ο κ. Παπαδοπουλος είπε ότι «το θέμα της χρηματοδότησης είχε να κάνει με το θέμα καθορισμού του κόστους. Το κόστος καθορίστηκε αφού έγινε επιμέτρηση, αφού έγιναν τα σωστά πολεοδομικά σχέδια, βγήκαν οι σωστές πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες τις οποίες όμως τα Σωματεία πρέπει να πληρώσουν για να τις πάρουν, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και παρακάτω με την προετοιμασία των εγγράφων για διεθνή διαγωνισμό. Υπάρχουν μελετητές, οι οποίοι θέλουν τα δεδουλευμένα τους για να προχωρήσουν και να συνεργαστούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.

Πρέπει να βρουν τρόπους τα Σωματεία να τους πληρώσουν». Σε ερώτηση αν υπήρξε όρος από την Ευρώπη για το θέμα διαχείρισης του γηπέδου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν κανονισμοί για το θέμα της διαχείρισης, για το θέμα των προσφορών, και ζητούσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού διευκρινίσεις. Και εδώ όμως είναι έτοιμη η Επιτροπή να δει τα πράγματα με θετικό φακό, εάν εμπεριστατωμένα επιχειρηματολογήσουμε γιατί τη διαχείριση πρέπει να την κάνουν τα τρία Σωματεία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Θέλει πολύ αυτό το ντέρμπι

ΑΕΛ: Θέλει πολύ αυτό το ντέρμπι

Η ομάδα της Λεμεσού θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με νίκη. Με 3-5-2 πάει και σήμερα ο Ντούσαν ...
 |  ΑΕΛ
X