ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Θέλει και τύχη η κορυφή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια έμπνευση του Τέτε και μια λανθασμένη εκτίμηση του Νουρεντινόφσκι ήταν η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, η οποία με το πρώτο φετινό της τρίποντο, άνοιξε τη ψαλίδα από τη δεύτερη θέση τους τέσσερις βαθμούς. Οι Λαρνακείς τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Άρη ο οποίος δεν κλείστηκε στο δικό του μισό, παίρνοντας προβάδισμα στο 55ο λεπτό. Η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα με σουτ του Ράντι στο 64ο λεπτό, ενώ στο 71ο εκτυλίχθηκε η φάση που έκρινε και την αναμέτρηση. Η λανθασμένη διαχείριση από πλευράς τερματοφύλακα του Άρη μιας φαινομενικά εύκολης μπαλιάς από τα πόδια του Τέτε κατέληξε στο πλεκτό, με τους «κιτρινοπράσινους» να παίρνουν έστω δύσκολα το ζητούμενο.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον Άρη να μην κλείνεται στο... καβούκι του και να παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Μαραγκουδάκη να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα όταν έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας από τον Ράντι, αλλά δε σημάδεψε σωστά από πλάγια θέση. Η ΑΕΚ δεν άργησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, ζητώντας πέναλτι σε πέσιμο του Άλβες εντός αντίπαλης περιοχής στο 15ο λεπτό, ωστόσο από την επαναληπτική προβολή φάνηκε μεν επαφή με τον Οζίας, αλλά όχι κάτι επιλήψιμο. Η «ελαφρά» ταξιαρχία δημιούργησε και δεύτερη φάση άξια αναφοράς στο 18ο λεπτό όταν ο Κύπρου πλαγιοκόπησε επιχειρώντας και το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ραμίρες.

Δύο λεπτά αργότερα μια απόπειρα του Αουρέλιο να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ κατέληξε στο δοκάρι, με την ΑΕΚ να αφυπνίζεται και να δημιουργεί τις δικές τις προϋποθέσεις με κίνηση του Άλβες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στο 22ο λεπτό, αλλά άστοχο τελείωμα. Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που απώλεσαν ευκαιρίες με κεφαλιές των Νίνου και Άλβες, ενώ στο 43ο λεπτό ο Τέτε μόνος από πλάγια θέση, προτίμησε την πάσα από του να τελειώσει ο ίδιος τη φάση.

Δεύτερο ημίχρονο

Με διάθεση να ψάξει το γρήγορο γκολ παρουσιάστηκε στην επανάληψη η ΑΕΚ η οποία δημιούργησε την πρώτη προϋπόθεση στο 48ο λεπτό όταν ο Ορτίθ έκανε τη μπαλιά από δεξιά, ωστόσο ο Άλβες δε μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίκτυα. Οι Λαρνακείς γυρόφερναν την αντίπαλη εστία φτάνοντας στο ζητούμενο στο 55ο λεπτό, όταν ο Άλβες σωστά τοποθετημένος πλάσαρε εύστοχα τον Νουρεντινόφσκι από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0.

Εκεί που η ΑΕΚ φάνηκε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση, ήρθε ένα ασύλληπτο σουτ του Ράντι από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να φέρει το 1-1 για την ομάδα του Άρη, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η απάντηση της ΑΕΚ δεν άργησε όταν στο 71ο λεπτό ο Τέτε έκανε τη σέντρα σουτ με τον Νουρεντινόφσκι να πραγματοποιεί λανθασμένη εκτίμηση και να αποκρούει τη μπάλα μεν, μέσα από την τελική γραμμή δε, διαμορφώνοντας έτσι το 2-1. Στο 84ο λεπτό ο Τομάς δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με όφελος ένα κόρνερ, ενώ το τελευταίο δεκάλεπτο συνοδεύτηκε από αρκετά νεύρα και τις αλλαγές των δύο προπονητών που ροκάνισαν το χρόνο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με την ΑΕΚ να παίρνει το τρίποντο.

ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Μαρσίνιακ, Ορτίθ, Νίνου, Καταλά, Μπόλιεβιτς, Λαρένα (74' Λαμπάν), Τομάς, Τετέ, Εγγλέζου (69' Μυτίδης), Άλβες (84' Μοντέιρο)

Άρης (Εουγκέν Ναγκόε): Νουρεντινόφσκι, Οζίας, Μποργκ, Θεοφίλου (78' Κυριάκου), Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Αουρέλιο (86' Γκονσάλες), Παναγή (60' Μπαγκούρα), Κύπρου, Ράντι, Μαραγκουδάκης

Κίτρινες κάρτες Νίνου, Εγγλέζου (4η), Τομάς/Αουρέλιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση