ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-0: Το έκρινε ο Ιβάν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι έφτανε και περίσσευε προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει το τρίποντο που την επαναφέρει σε πορεία τίτλου, μειώνοντα εκ νέου τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στον ένα βαθμό. Οι Λαρνακείς ολοκλήρωσαν εκ νέου αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω (σωστής) αποβολής του Λαμπάν με δεύτερη κίτιρνη κάρτα, ωστόσο κατάφερε να αντέξει την πίεση της Ανόρθωσης και να πανηγυρίσει την επάνοδο στις νίκες. Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε γι' άλλη μια φορά υποτονική στο πρώτο ημίχρονο, ευρισκόμενη πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα, ενώ ακόμα και στην επανάληψη ο τρόπος που επέλεξε να απειλήσει δεν ήταν ορθολογικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Αμμοχώστου κυριάρχησε στο ποσοστό κατοχής της μπάλας με 64% αλλά δεν κατάφερε να καταγράψει ουσιαστική απειλή προς την αντίπαλη εστία.

Πρώτο ημίχρονο

Ξεκίνημα με σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Άλβες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή στο 3ο λεπτό, ξεπερνώντας και την αντίσταση του Κόπριβετς, βλέποντας όμως το πλασέ του να αποκρούεται στη γραμμή από τον Λαϊφη. Στο 12ο λεπτό ο Λαρένα προσπάθησε να βρει με κεφαλιά τον Άλβες, ωστόσο η προβολή του Βίκτορ ήταν σωτήρια παραχωρώντας κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 17ο λεπτό όταν ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να κτυπά στον Ορλάντι και να αιφνιδιάζει τον Κόπριβετς για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα η Ανόρθωση απείλησε για πρώτη φορά με δυνατό σουτ του Μαρτίνες έξω από την περιοχή, με την επόμενη φάση άξια αναφοράς να έρχεται στο 40ο λεπτό όταν μια μπαλιά του Τζανακάκη δεν έφτασε στον Εντλοβού λόγω παρέμβασης του πορτιέρο των γηπεδούχων. Το 1-0 ήταν και σκορ πρώτου ημιχρόνου με την Ανόρθωση να παρουσιάζεται ελαφρώς πιο επιθετική, όχι όμως και αποτελεσματική στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Δεύτερο ημίχρονο

Επιθετικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ η οποία δημιούργησε την πρώτη προϋπόθεση στο 48ο λεπτό όταν σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Ορτίθ σέντραρε από δεξιά με τον Βίκτορ να ανακόπτει με προβολή. Στο 55ο λεπτό ο Μόισοφ τραυματίστηκε παραχωρώντας τη θέση του στον Μουρίγιο που ντεμπούταρε σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μια μπαλιά του Ορλάντι αναχαιτίστηκε από τον Χαραλάμπους. Στο 67ο λεπτό ο Πελέ προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Ραμίρες να δηλώνει παρών, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άλβες επωφελήθηκε από φάση διαρκείας αλλά το τελείωμά του ήταν κακό. Στο 70ο λεπτό ο Λαμπάν είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ στο 76ο ο Αβραάμ που πέρασε σαν αλλαγή, δε μπόρεσε να ισοφαρίσει από πλάγια θέση. Η Ανόρθωση συνέχισε να ασκεί πίεση εκμεταλλευόμενη τον παίκτη παραπάνω, με τον Ραμίρες να λειτουργεί σωτήρια στο 82ο λεπτό σε κάθετη πάσα του Μαρτίνες προς τον Εντλοβού. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουλούρης δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τη μπαλιά του Αβραάμ, με το 1-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Λαρένα, Ορτίθ, Μόισοφ (55' Μουρίγιο), Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Ρόσα (63' Νίνου), Τρισκόφσκι, Εγγλέζου, Άλβες (75' Μυτίδης)

Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Τζανακάκης, Σβεχλέν, Λαΐφης, Βίκτορ (73' Κουλούρης), Μαϊσουράτζε, Πελέ, Μαρτίνες, Ορλάντι (73' Αβραάμ), Κάλβο (85' Μακρής), Εντλοβού

Κίτρινες κάρτες: Λαμπάν, Τρισκόφσκι/Βίκτορ (4η), Κάλβο, Σβεχλέν, Κουλούρης

Κόκκινη κάρτα: Λαμπάν (2η κίτρινη)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση