ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - Απόλλωνας 6-1: Ομάδα από άλλο πλανήτη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα λαμπρότερα όνειρα των οπαδών της, φιλοδώρησε με πέντε γκολ από το ημίχρονο την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καταθέτοντας γι' άλλη μια φορά διαπιστευτήρια ομάδας που θέλει και μπορεί να φτάσει ψηλά. Άλβες και Τέτε ήταν οι πρωτεργάτες του επιβλητικού 6-1 απέναντι σε έναν Απόλλωνα που έκανε παιδαριώδη αμυντικά λάθη με αποτέλεσμα να μη μπορεί στην επανάληψη παρά τη φιλότιμή του προσπάθεια να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Οι Λαρνακείς μείωσαν εκ νέου την απόσταση από την κορυφή στον ένα βαθμό, ενώ η ομάδα της Λεμεσού παρέμεινε στην τρίτη θέση έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την Ανόρθωση.

Πρώτο ημίχρονο

Βροχή από γκολ σημειώθηκε στο πρώτο 45λεπτο με τα κανόνια να αρχίζουν να ηχούν στο 7ο λεπτό όταν ο Άλβες μετά από κούρσα από δεξιά πέρασε πάσα στην περιοχή, με τον Τομάς να αφήνει στον Τέτε που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Στο 19ο λεπτό ο Καταλά χρεώθηκε με την έκτη φετινή κίτρινη κάρτα χάνοντας τον επόμενο αγώνα με τον Ερμή, ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Άλβες με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 μετά από μπαλιά του Ορτίθ. Στο 27ο λεπτό ο Τέτε ανέλαβε ρόλο δημιουργού σημαδεύοντας με ακρίβεια τον Τρισκόφσκι ο οποίος αφύλακτος έγραψε το 3-0, με τον Απόλλωνα να αντιδρά 7 λεπτά αργότερα όταν ο Ζοάο Πέδρο με σουτ μέσ από την περιοχή μείωσε σε 3-1. Τα σημάδια ανάκαμψης των φιλοξενουμένων δεν διήρκεσαν πολύ μιας και στο 38ο λεπτό ο Φρέιρε στην προσπάθειά του να ανακόψει μπαλιά του Τέτε έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του για το 4-1. Το παραγωγικό πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 43ο λεπτό όταν ο Λαρένα με συρτό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 5-1, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με «μαξιλαράκι» 4 τερμάτων.

Δεύτερο ημίχρονο

Η είσοδος του Γκίε και η αλλαγή της διάταξης σε 4-4-2 προσέδωσε στον Απόλλωνα περισσότερη επιθετικότητα με τον Στογιάνοβιτς με κεφαλιά να μη μπορεί να μειώσει περαιτέρω στο 51ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Πέδρο. Στο δίλεπτο 58ου και 59ου λεπτού τα σουτ των Σλάτσεφ και Στογιάνοβιτς βρήκαν τον Τόνιο σωστά τοποθετημένο, ενώ 5 λεπτά αργότερα μια προβολή του Φρέιρε πέρασε λίγο έξω. Στο 72ο λεπτό ο Μουρίγιο λειτούργησε σωτήρια απομακρύνοντας μπαλιά του Στογιάνοβιτς προς τον Μάγκλιτσα, με την ΑΕΚ να ψάχνει το 6ο γκολ στην αντεπίθεση στο 82ο λεπτό όταν ο Βάλε νίκησε σε τετ-α-τετ τον Εγγλέζου. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης Εγγλέζου και Μυτίδης συνδυάστηκαν ώστε να έρθει το τελικό 6-1, με τον σκόρερ της ΑΕΚ να βρίσκεται όμως σε θέση οφσάιντ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τέτε (68' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (79' Ρόσα), Άλβες (63' Μυτίδης)

Απόλλων: Βάλε, Ελίζιο, Ζοάο Πέδρο, Σιμόες, Φρέιρε, Σλάτσεφ, Μακρίδης (84' Σακέτι), Στογιάνοβιτς, Παπουλής (64' Μέζγκα), Ντα Σίλβα (46' Γκίε), Μάγκλιτσα

Κίτρινες κάρτες: Καταλά (6η), Ορτίθ/Μέζγκα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση