ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - Φολγκόρε 3-0: Πρόκριση από ημίχρονο

Κορυφαίος για την ομάδα της Λάρνακας ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αφού φρόντισε να απλοποιήσει το έργο της από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, η ΑΕΚ κατάφερε να σφραγίσει την πρόκρισή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Λαρνακείς κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης από τα πρώτα 34 λεπτά του πρώτου αγώνα με την SS Folgore, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Αγίου Μαρίνου που περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Κορυφαίος για την ομάδα της Λάρνακας ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα δύο φορές, ενώ ακολούθησαν σε παραγωγικότητα και απόδοση οι Άλβες και Τέτε. Στα αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη ο οποίος ήταν το μοναδικό από τα νέα αποκτήματα που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Πρώτο ημίχρονο

Σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ δημιουργήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Λαμπάν ακροβολίστηκε στο σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Οι Λαρνακείς ζήτησαν πέναλτι στο 9ο λεπτό όταν αμυντικός κράτησε τον Άλβες μέσα στην περιοχή, με τον αντίπαλο να δημιουργεί την πρώτη και μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο 4 λεπτά αργότερα με τον Μόισοφ να βάζει σωτήρια προβολή. Η εδαφική υπεροχή της ΑΕΚ εξαργυρώθηκε στο 21ο λεπτό όταν ο Χαραλάμπους ανάγκασε τον Μοντανάρι σε απόκρουση με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Τρισκόφσκι να παίρνει την επαναφορά και να διαμορφώνει το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τέτε έκανε τη μακρινή μπαλιά με τον Άλβες να διανύει μισό γήπεδο πριν πλασάρει εύστοχα για το 2-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Τρισκόφσκι έφτασε στα δύο προσωπικά γκολ όταν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι «κιτρινοπράσινοι» διαχειρίστηκαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ χωρίς να κινδυνέψουν, με τις βάσεις πρόκρισης να μπαίνουν ουσιαστικά από το ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Με χαμηλότερες στροφές μπήκε στον αγώνα η ΑΕΚ στην επανάληψη, με την ομάδα της Λάρνακας να έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Στο 51ο και 53ο λεπτό οι μπαλιές των Λαμπάν και Τέτε αποκρούστηκαν σε κόρνερ από αντίπαλους αμυντικούς. Ένα δυνατό σουτ του Άλβες στο 61ο λεπτό αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Χαραλαμπίδη να ντεμπουτάρει με τη φανέλα της ΑΕΚ στο 63ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Τέτε. Στο 67ο λεπτό ο Λαρένα δοκίμασε ανεπιτυχώς το πόδι του από απόσταση, με την ομάδα του Αγίου Μαρίνου να σκληραίνει το παιχνίδι της με αρκετά δυνατά και άτσαλα μαρκαρίσματα να μην επιτρέπουν στην ΑΕΚ να αναπτύξει ρυθμό. Στο 78ο λεπτό ο Λαμπάν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να προσκρούει στον Τρισκόφσκι, με τη φάση αυτή να αποτελεί και την τελευταία άξια αναφοράς στην αποψινή αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Ταουντούλ, Μόισοφ (74' Μουρίγιο), Καταλά, Μιντίκκης, Χαραλάμπους (83' Εγγλέζου), Λαρένα, Τομάς, Λαμπάν, Τρισκόφσκι, Τέτε (63' Χαραλαμπίδης), Άλβες

SS Folgore: Μοντανάρι, Ρίγκι (70' Μπρολί), Νούτσι (59' Αγκελίνι), Μουτσίνι, Τρένι, Μπέτσι (85' Ρόσι), Περότα, Γενεστρέτι, Χιρστ, Κινταβάλα, Καμιλίνι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση