ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φολγκόρε - ΑΕΚ 1-3: Ρεσιτάλ Άλβες - Τρισκόφσκι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με δεύτερη νίκη επί της Φολγκόρε η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε με 3-1, αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0.

Πολύ καλή κρίνεται η απόδοση της ΑΕΚ, καθώς και στο πρώτο ημίχρονο όπου έχανε, είχε πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τομάς. Εξαιρετικοί οι Τρισκόφσκι και Άλβες. Δύο γκολ ο Σκοπιανός. Ένα γκολ και δύο ασίστ ο Βραζιλιάνος.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, επιζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολη την δουλειά της για την συνέχεια και ουσιαστικά θα σφράγιζε την πρόκριση από νωρίς. Μόλις στο δεύτερο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη, διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Χαραλαμπίδης έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Μοντανάρι ασταθώς και στην επαναφορά ο Άλβες δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ.

Στο 8ο λεπτό ο Άντρε Άλβες και πάλι, βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φολγκόρε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, από την γωνιά του κόρνερ, όμως ο Μοντανάρι απέκρουσε και πάλι.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και μέσα σε δύο λεπτά έχασε δυο μεγάλες φάσεις. Στο 17΄ το σουτ του Τρισκόφσκι έφυγε λίγο έξω. Ενώ, ένα λεπτό αργότερα ο Άλβες γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Τομάς κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω.

Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε για το γκολ. Στο 27΄ η κεφαλιά του Χαραλάμπους, στο κόρνερ του Χαραλαμπίδη έφυγε λίγο έξω. Ενώ, στο 32΄ο Μιντίκκης σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Λαμπάν δεν βρήκε στόχο.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Φολγκόρε κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Τραϊνί.  Βασικά, έχει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Ταουντούλ, ο οποίος χωρίς καμία πίεση επιχείρησε πάσα στον κεντρικό άξονα, ωστόσο ο Τραϊνί έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίκτυα.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, βάζοντας πίεση προς την εστία της Φολγόρε, ωστόσο οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωχναν οποιαδήποτε σέντρα μέσα στην περιοχή.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Όπως ακριβώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ. Με την μεγάλη διαφορά βέβαια είναι ότι αυτή την φορά κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις φάσεις που έφτιαξε, με δημιουργό τον Αντρέ Άλβες και εκτελεστή τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

Συγκεκριμένα, στο 51’ μετά από σήκωμα της μπάλας από τον κεντρικό άξονα, ο Άλβες κινήθηκε στην περιοχή, με ένα εξαιρετικό τακουνάκι έδωσε την ασίστ στον Τρισκόφσκι ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Μονατανάρι για το 1-1.

Ότι είδαμε στο 51΄, το είδαμε και στο 55’. Αυτή την φορά η σέντρα βγήκε από δεξιά από τον Χαραλαμπίδη, στο πρώτο δοκάρι. Ο Άλβες κοντρόλαρε, με πλάτη στο τέρμα, έκανε νέο τακουνάκι προς τον Τρισκόφσκι ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 και την ολική ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά!

Η ΑΕΚ έγινε ξανά η απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα και ήταν θέμα χρόνο του τρίτο γκολ. Κάτι που ήρθε στο 64’, όταν ο Άλβες κινήθηκε ξανά από αριστερά και έκανε την σέντρα, με τον Τζενεστρέτι να σταματά την πορεία της μπάλας με το χέρι και τον διαιτητή να υποδεικνύει ορθώς την παράβαση.

Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το ότι ο Μοντανάρι έπεσε σωστά, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 3-1.

Μετά το τρίτο γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει κι άλλα και συνέχισε να πιέζει, όμως το 3-1 δεν άλλαξε, πάρα κάποιες καλές φάσεις που έγιναν. Έτσι, η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε να φύγει από το Σαν Μαρίνο με νίκη.

ΦΟΛΓΚΟΡΕ: Μοντανάρι, Νούτσι (72'Ρόσι), Μουτσίνι, Τραϊνί, Μπέτζι, Αντζελίνι, Περότα, Γενεστρέτι, Μπεράρντι (67'Μπρολί), Κουινταβάλα, Καμιλίνι.

ΑΕΚ: Ταουντούλ, Μιντίκκης, Χαραλάμπους, Καταλά, Μουρίγιο, Λαμπάν (74'Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Χαραλαμπίδης (67'Τέτε), Τρισκόφσκι (86'Κωνσταντίνου), Άλβες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση