ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλίφτονβιλ - ΑΕΚ 2-3: Επική ανατροπή με οδηγό τον Τρισκόφσκι

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα της Λάρνακας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 2-0 στο 51ο λεπτό, η ΑΕΚ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πάρει το πάνω χέρι πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης Πέμπτης. Η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην πρώτη περίπου ώρα παιχνιδιού, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίκτυα στο 59ο λεπτό με τον Τρισκόφσκι που ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ της ΑΕΚ σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Κάπου εκεί σήμανε η αντεπίθεση με τον Χαραλάμπους να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 64ο λεπτό και τον Τομάς να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 77ο διαμορφώνοντας το 2-3. Το ρίσκο του Ιμανόλ Ιντιακέθ να αλλάξει τη διάταξη σε 3-5-2 ήταν αυτό που έδωσε την επιθετικότητα που έλειπε στο πρώτο ημίχρονο, ώστε η ομάδα της Λάρνακας να είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που επιδίωξε να έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, την ίδια ώρα που η Κλίφτονβιλ έδωσε χώρο παρουσιάζοντας ένα συμπαγές σύνολο. Μπορεί η πρώτη φάση να ανήκε στην ομάδα της Λάρνακας με την άστοχη κεφαλιά του Χαραλάμπους στο 11ο λεπτό, ωστόσο ήταν η Ιρλανδική ομάδα που πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του ΜακΓκίνες εφτά λεπτά αργότερα. Έχοντας σαν παρακαταθήκη το υπέρ τους σκορ, οι γηπεδούχοι παρέταξαν δυνατό έως αντιαθλητικό παιχνίδι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να επιβάλλει το ρυθμό της, έχοντας ως συνέπεια τις κίτρινες κάρτες στους Λαρένα και Τέτε για διαμαρτυρίες. Στο 33ο και 43ο λεπτό ο Μίνιο έδειξε την κλάση του παραχωρώντας κόρνερ σε σουτ των Γουίντσεστερ και Νόουλες, ενώ η Κυπριακή ομάδα απείλησε στο 41ο λεπτό όταν η προσπάθεια του Χαραλάμπους εντός περιοχής έμεινε ημιτελής.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα της Λάρνακας φάνηκε να μπαίνει δυναμικά στην επανάληψη ωστόσο την καλή προϋπόθεση του Τομάς στο 48ο λεπτό, διαδέχθηκε το δεύτερο γκολ των Ιρλανδών τρία λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Τζ. Ντόνελλυ για το 2-0. Η αλλαγή της διάταξης σε 3-5-2 με τον Λαμπάν κεντρικό αμυντικό και τον Χαραλάμπους να προωθείται συχνά έφερε τα κάτω πάνω με τους Λαρνακείς να ισοφαρίσουν μέσα σε έξι λεπτά. Ο Τρισκόφσκι στο 59ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια μείωσε σε 2-1, ενώ στο 64ο ο Χαραλάμπους από πλάγια θέση αποκατέστησε τις ισορροπίες ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι Ιρλανδοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αμυντική τους τακτική με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να βρίσκουν περισσότερους χώρους και σε ένα γρήγορο συνδυασμό στο 77ο ήρθε η ολική ανατροπή με τον Τομάς να διαμορφώνει το 2-3 μετά από ασσίστ του Τρισκόφσκι. Ο προπονητής της ΑΕΚ απέσυρε σταδιακά τους Άλβες, Τέτε και Λαμπάν γνωρίζοντας ότι η ολική ανατροπή του σκορ είναι αυτή που επιτρέπει στην ομάδα της Λάρνακας να διαφυλάξει στον επαναληπτικό το υπέρ της αποτέλεσμα.

Κλίφτονβιλ: Μόουνι, Ύβες, Μπόννερ, ΜακΓκίνες, Κάραν, Νόουλες, ΜακΝτέιτ (73' Χιούζ), M Ντόνελλυ (83' Λάβερι), Γουίντσεστερ, Τζ Ντόνελλυ, Κοσγκρούβ

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαμπάν (81' Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Τέτε (85' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Άλβες (72' Χαραλαμπίδης)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση