ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σπαρτάκ Μόσχας - ΑΕΚ 0-1: Ιστορικό διπλό πρόκρισης

«Παλικαρίσιο» διπλό και πρόκριση για την ΑΕΚ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας της έγραψε απόψε η ΑΕΚ η οποία έριξε στο καναβάτσο την πολυδιαφημισμένη Σπάρτακ Μόσχας με γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι ένα λεπτό πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Η ομάδα της Λάρνακας παρέδωσε μαθήματα τακτικής μη χάνοντας την ηρεμία της αλλά και τον διακριτικό έλεγχο του αγώνα σε κανένα σημείο, οδηγώντας το παιχνίδια εκεί που ακριβώς το ήθελε για να κτυπήσει και να αφήσει τους Ρώσους με μηδαμινό χρόνο αντίδρασης. Ο Μίνιο κράτησε το μηδέν παθητικό όποτε χρειάστηκε, καθοδηγώντας μαεστρικά την αμυντική τριάδα που δεν επέτρεψε στους Πρόμες και Ζε Λουίς να πατήσουν περιοχή παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Έτσι οι «κιτρινοπράσινοι» μετά το καλοκαίρι του 2011 θα διεκδικήσουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ δε μπήκε σε καμιά περίπτωση φοβισμένη στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά την υπομονή και την επιμονή ώστε να χειριστεί το σκορ του πρώτου αγώνα. Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τρισκόφσκι τροφοδότησε τον Άλβες στα όρια της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο το συρτό σουτ του Βραζιλιάνου φορ πέρασε λίγο έξω. Οι Ρώσοι δεν άργησαν να πάρουν την κατοχή της μπάλας με το δυνατό σουτ του Ανανίτζε να σταματά στον Μίνιο στο 7ο λεπτό, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο αφύλακτος Εσένκο αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο Μίνιο είχε θετική παρέμβαση και στο 19ο λεπτό στο σουτ του Ζόμπνιν όπως και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρόμες δύο λεπτά αργότερα. Η ΑΕΚ προσπάθησε με κινητήριο μοχλό τον Λαρένα να δημιουργήσει κάτι θετικό ωστόσο οι παρεμβάσεις του Κουτεπόβ ήταν καθοριστικές. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 38ο λεπτό με άστοχη κεφαλιά του Ζε Λουίς, με την εν λόγω φάση να είναι και η τελευταία άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο.

Δεύτερο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά στην επανάληψη με τον Ζόμπνιν να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μίνιο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 50ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πρόμες βρέθηκε απέναντι από τον Μίνιο ωστόσο ο Λαρένα με αποφασιστική προβολή δεν επέτρεψε στον επιθετικό της Σπαρτάκ να κατευθύνει τη μπάλα στην εστία, παραχωρώντας κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η ΑΕΚ φλέρταρε με το γκολ με τον Τέτε να σεντράρει από αριστερά και τον Άλβες να μη μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα μέσα από τη μικρή περιοχή. Άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Μόισοφ στο 68ο λεπτό μετά από σέντρα του Λαρένα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μίνιο λειτούργησε ως λίμπερο έξω από τα τετράγωνά του προκειμένου να αναχαιτίσει τον Προμές. Ο Ισπανός πορτιέρο της ΑΕΚ έδειξε την κλάση του και στο 76ο λεπτό, αποκρούοντας το συρτό σουτ του Γλουσάκοβ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα δεν ανησύχησε με την κεφαλιά του Πρόμες από το σημείο του πέναλτι. Χαραλαμπίδης και Ακοράν πέρασαν στον αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο για να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους Ρώσους να υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου και τελικά να το πληρώνουν. Ο Τρισκόφσκι στο 89ο λεπτό κινήθηκε έξοχα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 0-1. Στο τετράλεπτο των καθυστερήσεων οι Ρώσοι αντέδρασαν με σπασμωδικές κινήσεις μη μπορώντας να απειλήσουν τον Μίνιο, πόσο μάλλον να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σπάρτακ Μόσχας: Ρεμπρόφ, Ανανίτζε (46' Ανανίτζε), Ζε Λουίς, Προμές, Φερνάντο, Μποτσέτι, Κουτεπόβ, Κομπάροβ, Μάκεβ, Εσένκο, Ζόμπνιν (69' Ρομίλο)

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Άλβες, Τομάς, Τέτε (88' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς (84' Ακοράν), Ορτίθ, Μουρίγιο (81' Χαραλαμπίδης)

Κίτρινες κάρτες: Ζε Λουίς, Μάκεβ, Ρεμπρόβ/Μουρίγιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση