ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σλόβαν-ΑΕΚ 3-0: Δεν προέβαλε αντίσταση

Δήμιος της ΑΕΚ ο Σίκορα που πέτυχε και τα τρία γκολ της Σλόβαν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Άδοξο τέλος είχε η φετινή πορεία της ΑΕΚ στα κύπελλα Ευρώπης μιας και η βαριά ήττα από την Σλόβαν Λίμπερετς της επέτρεψε να φτάσει στη πηγή αλλά να μην πιεί νερό. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης ο δείκτης του σκορ ήταν ήδη στο 2-0, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο οι Λαρνακείς να κυνηγήσουν τρία γκολ σε έναν αγώνα όπου ουσιαστικά δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν. Η απουσία του Καταλά ήταν και πάλι ορατή δια γυμνού οφθαλμού με τους γηπεδούχους να κτυπούν στο κέντρο της άμυνας, ενώ υστέρησε σημαντικά και ο Χαραλάμπους από την πλευρά του οποίου ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ. Χαμένο πέναλτι από τον Τομάς και αποβολή για Μουρίγιο συνέθεσαν το κερασάκι στην τούρτα σε μια εφιαλτική βραδιά για τους «κιτρινοπράσινους».

Πρώτο ημίχρονο

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την ΑΕΚ αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Μπάρος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σίκορα που πλάσαρε εξ επαφής τον Μίνιο για το 1-0. Πριν η ομάδα της Λάρνακας καταφέρει να συνέλθει, ήρθε και δεύτερο (πανομοιότυπο) γκολ με τον Σίκορα να έχει άλλη μια καίρια τοποθέτηση μέσα στην περιοχή και να μετουσιώνει σε 2-0 την πάσα του Βουχ από δεξιά. Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε στο 20ο λεπτό όταν ο Τρισκόφσκι βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δε μπόρεσε να μειώσει, ενώ μια πλαγιοκόπηση του Χαραλάμπους 8 λεπτά αργότερα είχε ως κέρδος ένα κόρνερ. Ο Τρισκόφσκι ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με... παλμό απειλώντας με σουτ στο 35ο και 38ο λεπτό ωστόσο ήταν οι Τσέχοι που είχαν την ουσία όταν ο Σίκορα στο 41ο λεπτό πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Δεύτερο ημίχρονο

Η είσοδος των Ακοράν και Χαραλαμπίδη προσέδωσε στην ΑΕΚ τη ζωηρότητα που της έλειπε από τη μεσαία γραμμή και μπροστά ωστόσο το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια παρέμεινε. Στο 59ο λεπτό ο Τέτε αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ενώ ένα μακρινό σουτ του Χαραλαμπίδη δύο λεπτά αργότερα, κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με τη μπάλα να παίζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή και τον Λαρένα να ψάχνει με μακρινή μπαλιά τον Τρισκόφσκι στο 69ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά του Σκοπιανού δεν έφερε το ζητούμενο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χαραλαμπίδης κέρδισε φάουλ σε καλή θέση με τον Εγγλέζου να προσπαθεί ανεπιτυχώς να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση. Ο Ακόράν ελίχθηκε στη μεγάλη περιοχή στο 76ο λεπτό πραγματοποιώντας δυνατό σουτ που σταμάτησε στον Ποκόρνι, ενώ παρόμοια τύχη είχε προσπάθεια του Λαρένα που προσέκρουσε στον Μπάρος επτά λεπτά αργότερα. Στο 87ο λεπτό ο Μόισοφ κέρδισε πέναλτι με τον Τομάς να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, ωστόσο ο τερματοφύλακας των Τσέχων μάντεψε σωστά κρατώντας το μηδέν παθητικό. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουρίγιο.

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντούπραβκα, Μπρέιτ, Κουφάλ, Σίκορα, Φολπρεχτ, Χοβόρκα, Βουχ, Μπαρτλ (78' Ναβρατίλ), Μπάρτοσακ, Μπάρος (84' Κονλιτσένκο), Ποκόρνι

ΑΕΚ: Μίνιο, Χαραλάμπους (46΄Χαραλαμπίδης), Μιντίκκης (46΄Ακοράν), Μουρίγιο, Μόισοφ, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τέτε (59 'Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Άλβες

Κόκκινη κάρτα: Μουρίγιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση