ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ-Ανόρθωση 4-1: Περίπατο το ντέρμπι

Με δέκα από το 12ο λεπτό η ομάδα της Αμμοχώστου, λόγω αποβολής του Σεχού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το αλάθητό της διατήρησε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με σχετική άνεση της Ανόρθωσης στο ντέρμπι, καταφέρνοντας να κτίσει σοβαρό προβάδισμα από το ημίχρονο, όταν είχε προηγηθεί με γκολ των Τρισκόφσι και Μουρίγιο. Το έργο των γηπεδούχων απλοποιήθηκε στο 12ο λεπτό όταν ο Μασίας απέβαλλε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σεχού, με την Ανόρθωση να αγωνίζεται για 80 και πλέον λεπτά με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του Αντόνιο Πούτσε ουσιαστικά δεν κατάφερε να διαχειριστεί την εξέλιξη αυτή, περιοριζόμενη σε παθητικό ρόλο, απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια συνόλου που ξέρει και να κτίζει και να διαχειρίζεται αποτελέσματα.

Πρώτο ημίχρονο

Με την Ανόρθωση να δημιουργεί την πρώτη καλή φάσης του αγώνα στο 6ο λεπτό ξεκίνησε η αναμέτρηση όταν το σουτ του Γκονσάλβες σταμάτησε στον Μόισοφ που προηγουμένως έκανε λάθος. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Άλβες μετά από επαφή με τον Βίκτορ ενώ στο 12ο λεπτό ήρθε η φάση που ανέτρεψε τις ισορροπίες όταν ο Μασίας απέβαλλε τον Σέχου με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε άμεσα τον παίκτη παραπάνω όταν στο 16ο λεπτό ο Τρισκόφσκι με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, με την Ανόρθωση να αγγίζει την ισοφάριση 5 λεπτά αργότερα ωστόσο ο Μουρίγιο έκανε την παρέμβαση πριν η μπάλα φτάσει στον Γκονσάλβες. Στο 28ο λεπτό ο Άλβες είδε την κεφαλιά του να σταματά στον Κόπριβετς και το σουτ στην επαναφορά στο... οριζόντιο δοκάρι. Οι Λαρνακείς διεύρυναν το προβάδισμά του όταν στο 38ο λεπτό ο Μουρίγιο έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε τον Κόπριβετς για το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Πελέ και Τέτε ήταν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που απείλησαν σε 51ο και 53ο λεπτό με μακρινά σουτ χωρίς επιτυχία. Στο 59ο λεπτό ο Άλβες έφυγε οριακά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε, ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν με μαεστρία το υπέρ τους σκορ κρατώντας τη μπάλα στην κατοχή τους φτάνοντας μάλιστα και σε τρίτο γκολ με δυνατό σουτ του Μπόλιεβιτς που είχε αντικαταστήσει τον Λαμπάν στην ανάπαυλα. Η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει στο γκολ της τιμής στο 78ο λεπτό με μακρινό σουτ του Καμπρέρα που αλλοιώθηκε στο σώμα του Μουρίγιο και ξεγέλασε τον Μίνιο για το 3-1. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι φλέρταραν με τέταρτο γκολ όταν ο Ακοράν πλάσαρε έξω από πλεονεκτική θέση, το οποίο ήρθε νε τέλει στο 86ο λεπτό με ασύλληπτο μακρινό βολέ του Λαρένα.

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Μόισοφ, Λαμπάν (46' Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Τέτε (77' Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (31' Ακοράν), Άλβες

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σάντος, Βίκτορ, Καλντερόν, Οικονομίδης, Σεχού, Πελέ, Ράγιος (46' Ρέινα), Γκονσάλβες, Κολούνγκα (67' Καμπρέρα)

Κίτρινη κάρτα: Λαμπάν, Τομάς/Πελέ, Γκονσάλβες

Κόκκινη κάρτα: Σεχού (2η κίτρινη)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση