ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ-Ερμής 1-0: Χρυσό αυτογκόλ

Επέστρεψαν στις νίκες οι πρωτοπόροι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Επιστροφή στις επιτυχίες για την ΑΕΚ η οποία πήρε δύσκολο τρίποντο απέναντι στον σκληροτράχηλο Ερμή με αυτογκόλ του Ντα Σίλβα. Η ομάδα της Λάρνακας δεν ξέφυγε από τη μετριότητα και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο κινδύνεψε από τις αντεπιθέσεις του αντίπαλου, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βρει το κλειδί με την καταλυτική συμμετοχή του Χαραλαμπίδη και να αποσπαστεί έστω προσωρινα με πέντε βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Ανησυχία υπάρχει για τον τερματοφύλακα Ρούμπεν Μίνιο που αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, δίνοντας τη θέση του στον Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον Ερμή να δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να προασπιστεί τα μετόπισθεν και να ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή της. Ο δραστήριος Ντα Σίλβα έκλεψε τη μπάλα στο 8ο λεπτό αλλά ανακόπηκε από τον Καταλά στην προσπάθειά του να φύγει φάτσα με τον Μίνιο, ο οποίος αντέδρασε θετικά σε φάουλ του Μαρτίνιου δύο λεπτά αργότερα. Στο 15ο λεπτό νέα αντεπίεση του Ερμή με παίκτη παραπάνω σταμάτησε στον Ορτίθ, με την ΑΕΚ να απειλεί μετά το πρώτο μισάωρο με σουτ του Μπόλιεβιτς από απόσταση και πλασέ του Ακοράν που δεν κατέληξαν στον στόχο. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη στο 38ο λεπτό κατέληξε στον Στυλιανού, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Άλβες σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι και αφού πρώτα υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Δεύτερο ημίχρονο

Με διάθεση να ψάξει το γρήγορο γκολ παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στην επανάληψη με τον Άλβες μόλις στο 47ο λεπτό να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να βλέπει το πλασέ του να σταματά στον Μπενγκά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Ορτίθ, ωστόσο το συρτό του σουτ δεν ανησύχησε τον Στυλιανού. Ότι δεν κατάφεραν οι «κιτρινοπράσινοι» το πέτυχε ένας αντίπαλος, με τον Ντα Σίλβα στο 58ο λεπτό να στέλνει τη μπάλα στην εστία της ομάδας του κάνοντας το 1-0, σε προσπάθειά του να απομακρύνει εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Ακοράν διένυσε ανενόχλητος μισό... γήπεδο ωστόσο βγήκε χαμένος στο τετ-α-τετ με τον Στυλιανού. Στο 76ο λεπτό ο Αλεξίου πάτησε περιοχή ωστόσο στην προσπάθειά του να παίξει μπάλα, συγκρούστηκε με τον Μίνιο ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Γιωργαλλίδη.

ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Μίνιο (79' Γιωργαλλίδης), Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Άλβες, Τέτε (71' Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Γκαρίδο, Χαραλαμπίδης

ΕΡΜΗΣ (Ν. Παναγιώτου): Στυλιανού, Μπενγκά, Αρτάμπε (88' Αντωνίου), Ντε Μέλο, Μαρτίνιουκ (75' Μασίνουα), Άλμπα, Χρίστοφ, Ντε Βρίσε, Χριστοφή, Μπάουμαν, Ντα Σίλβα (75' Αλεξίου)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση