ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ-Ομόνοια 4-2: Η ΑΕΚ είναι εδώ

Η ΑΕΚ κέρδισε με εμφαντικό τρόπο την Ομόνοια και φώναξε παρών.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε πλήρως της αντιπάλου της και την κέρδισε με το εμφαντικό 4-2 αφήνοντάς την στην 5η θέση. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν καλύτερη  σε όλο τον αγώνα και δίκαια επικράτησε. Η ήττα της Ομόνοιας αναμένεται να φέρει προβληματισμό. Ο Λαρένα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Υπήρχε μόνο η ΑΕΚ

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ αν και δεν έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ, η Ομόνοια ήταν απογοητευτική. Στο 10’ ο Τολεμές έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας των «πρασίνων» με τον Νασιμέντο να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 13’ ο, καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο, Λαρένα σημάδεψε το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 35’ ο Κρέσιτς έδιωξε σε κόρνερ μια σέντρα που κτύπησε πάνω στον Καρλίτος και πήγαινε προς τα δίκτυα. Το κόρνερ αυτό έμελλε να είναι και το μοιραίο αφού ο Λαρένα εκτέλεσε και βρήκε το κεφάλι του Μουρίγιο που έκανε το 1-0 μόνος και αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή. Η Ομόνοια ήταν επηρεασμένη από το γκολ και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Στο 43’ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Λαρένα να τσιμπά την μπάλα στον Ακοράν που απέναντι από τον Γιωργαλλίδη δεν λάθεψε και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με την Ομόνοια να είναι ακόμη μια φορά τραγική και να μην καταφέρνει να κάνει τελική προσπάθεια.

Περίπατος για ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια παρουσιάστηκε ακόμη χειρότερη ενώ η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 47’ ο Τρισκόφσκι μπήκε στην περιοχή και ανάγκασε τον Κρέσιτς σε απόκρουση στο σουτ που επιχείρησε. Ένα λεπτό αργότερο ο Σέρινταν μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 50’ ο Κρέσιτς σε εκτέλεση φάουλ βγήκε και δεν κατάφερε να μαζέψει την μπάλα, έτσι ο Ακοράν την τσίμπησε και ο Κροάτης τον ανέτρεψε δίνοντας πέναλτι στην ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και με κτύπημα Πανέκα έκανε το 3-0. Τα πράγματα έδειχναν τελειωμένα για τους «πράσινους» με τον Κάρβερ να ρίχνει τους Χριστοφή και Κατελάρη στο παιχνίδι. Η αντίδραση ήρθε στο 67’ όταν ο Χριστοφή μέσα από την περιοχή μείωσε και έδωσε ξανά ελπίδες στην ομάδα του. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έκοψε τα φτερά των «πρασίνων» αφού στο 71’ ο Τρισκόφσκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Τολεμές που με σουτ στην κίνηση έκανε το 4-1. Η Ομόνοια αν και προσπάθησε να βρει και δεύτερο γκολ δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα απειλητική. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-2 με ένα σουτ του Μπρέβελντ μέσα από την περιοχή στο 92’. Έτσι ο αγώνας έληξε με την ΑΕΚ να πετυχαίνει μια πολύ σπουδαία νίκη.

Οι εντεκάδες:

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Λαρένα (77' Μπόλιεβιτς), Ακοράν, Τρισκόφσκι (85' Χαραλαμπίδης), Τολεμές

Ομόνοια: Κρέσιτς, Καρλίτος, Σοιλέδης, Βύντρα, Νασιμέντο, Μπρέβελντ, Μαργκάσα, Τουρέ (58' Κατελάρης), Κλέϊτον (82' Αζίζ), Ντάρμπισαϊρ, Σέρινταν (58' Χριστοφή)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Καλπάζει από την εξωτερική η ΑΕΚ, η οποία μείωσε την απόσταση στο -2 και στο -6 από την δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα ...
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ
X