ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ: Το οξύμωρο με Λαρένα

Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα νέα θέλω του προπονητή του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια μονάδα η οποία τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια έχει βοηθήσει την ΑΕΚ να ανεβεί επίπεδο είναι ο Χόρχε Λαρένα. Ο πολύπειρος Ισπανός που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας box-to-box μέσος, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα νέα θέλω του προπονητή του και συγκεκριμένα στη θέση του επιτελικού μέσου.

Μπορεί να αποτελεί και οξύμωρο το γεγονός όταν η απαλλαγή από αμυντικά καθήκοντα δεν έχει βοηθήσει τον Λαρένα να ξεδιπλώσει τα ηγετικά και οργανωτικά του χαρακτηριστικά, ωστόσο ενδεχομένως αυτό να μην είναι και τόση μεγάλη έκπληξη.

Στα παιχνίδια εκείνα που ο Ισπανός διακρίθηκε, είχε άμεση συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού της ΑΕΚ όντας αποδεέκτης της μπάλας στη μεσαία γραμμή και μοιράζοντας παιχνίδι εκμεταλλευόμενος το υψηλό ποσοστό ακρίβειας στις πάσες που έχει. Θα έλεγε κανείς ότι ο… περιορισμός του στο μισό το οποίο η ΑΕΚ επιτίθεται, από τη μια δεν του δίνει την ελευθερία κινήσεων στον άξονα και από την άλλη τον στοχοποιεί στους αντίπαλους αμυντικούς.

Η επιστροφή του Τομάς στο αρχικό σχήμα ενδεχομένως να αποδειχθεί ευεργετική για τον Λαρένα ο οποίος έχει ανάγκη και από ανάσες. Άλλωστε στο 36ο έτος της ηλικίας του αποτελεί, βασική και αναντικατάσταση μονάδα για τους Λαρνακείς από το καλοκαίρι του 2014.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση