ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-2: Ξύπνησαν οι λέοντες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η ΑΕΛ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 στο ΓΣΖ και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λεμεσού πραγματοποίησε μια παλληκαρήσια εμφάνιση και τερμάτισε το νικηφόρο σερί της ομάδας του Κρίστιανσεν. Αυτή είναι η 2η εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Λάρνακας τέλειωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Καταλά με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει από τα… αποδυτήρια. Η ομάδα της Λεμεσού πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 70ο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Ματίας Ντεγκρά έκανε τη μακρινή μπαλιά, οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν απομάκρυναν, η μπάλα κατέληξε στο Σαρτινέρο οποίος άνοιξε το σκορ με ένα ψύχραιμο πλασέ. Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ με το Μέσκα. Ο παίκτης της ΑΕΛ βρέθηκε φάλτσα με τον Τόνιο όμως δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα σωστά.

Η ομάδα του Κρίστιανσεν ξεπέρασε τη ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ και ανέβασε την απόδοση της μετά το 10ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 18’ όμως η κεφαλιά του Καταλά έφυγε μόλις έξω. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει μανιωδώς το γκολ της ισοφάρισης.

Μια φάση στο 27ο λεπτό άλλαξε άρδην τις ισορροπίες του αγώνα.  Ο Πίεχ άνοιξε τη μπάλα και προσπάθησε να φύγει πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ, λίγα μέτρα πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή. Ο Καταλά ήταν ο τελευταίος παίκτης και τον «γκρέμισε». Ο Ισπανός αμυντικός της ΑΕΚ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από το Βασίλη Δημητρίου.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Λάρνακας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 31’ ο Νίνου έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως ο Ντεγκρά ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με τις γροθιές. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ΑΕΛ απείλησε με ένα σουτ του Οχένε όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η ομάδα της Λεμεσού πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν πάρα πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 49ο λεπτό ο Σαρτινέρο πλάσαρε από πλεονεκτική θέση όμως ο Τόνιο ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε σταθερά.

Πέντε λεπτά αργότερα ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όμως το πλασέ του Άλβες έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 64ο λεπτό ο Εγγλέζου εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατευθυνόταν προς τα δίχτυα όμως ο Ντεγκρά έδιωξε την υστάτη σε κόρνερ. Στο 71’ η ΑΕΛ απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Οχένε όμως ο Τόνιο κατάφερε να σταματήσει τη μπάλα. Η ομάδα της Λεμεσού «κλείδωσε» τη νίκη στο 75ο λεπτό με κεφαλιά του Φέλτσερ.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης η ΑΕΛ απώλεσε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα 3ο γκολ. Πότε η αστοχία και πότε ο Τόνιο κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να παίρνει τεράστιας σημασίας νίκη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ (Τ.Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Μαρτσίνιακ, Νίνου (55’ Μιντίκκης (75’ Κυπριανού)), Καταλά, Λαμπάν, Λαρένα, Μοντέιρο, Εγγλέζου, Τέτε, Άλβες.

ΑΕΛ (Μ.Χάβος): Ντεγκρά, Αιρόσα, Ρομπέρ, Σιέλης, Κουταντέρ, Μέσκα, Ελευθερίου, Πίεχ (58’ Φέλτσερ), Σοάρες, Σαρντινέρο (90’ Σταύρου), Οχένε (84’ Στεπάνοβιτς).

Κίτρινες κάρτες: Ορτίθ (6η) – Κουταντέρ, Αϊρόσα, Οχένε, Σαρτινέρο

Κόκκινες: Καταλά (27’)

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση