ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Εξάδα, στη χειρότερη χρονιά;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Άμα σκεφτείς το τι πέρασε η ομάδα τούτη τη χρονιά, το να μπεις στην εξάδα μάλλον μοιάζει απίστευτο. Ακόμη και στο βαθμολογικό πίνακα να ρίξεις μια ματιά, πάλι δεν θα σου βγει εύκολα το σενάριο της εξάδας.  Μεταξύ μας πάντως είναι μακράν η χειρότερη χρονιά από τον καιρό που ανέλαβε ο Σοφοκλέους.

Την πρώτη σεζόν 07-08, σώθηκε η παρτίδα στο παρά πέντε, με την ομάδα να παραπαίει διοικητικά έως ότου αναλαμβάνει ο Σοφοκλέους. Το 08-09, ο Στοκίτσα διαδέχεται στον πάγκο τον Αντρέα Μιχαηλίδη και φτιάχνει μια φοβερή ομάδα που μπαίνει τετράδα και χάνει τον τελικό με την Πέγεια. Το 09-10, από τον Κλίγκερ, φτάσαμε στον Ούχριν χάνοντας από τον Απόλλωνα στον ημιτελικό, μολονότι η ομάδα έδειχνε να είναι το φαβορί.

Η επόμενη σεζόν, εκείνη του 10-11 ίσως να ήταν χειρότερη από τη φετινή, ωστόσο μάλλον δεν είναι αφού εκείνο τον καιρό ο σύγχρονος αλλά και ο παλιός Αελίστας δεν ήταν και πολύ συνηθισμένος στα μεγαλεία. Μόλις και που γλύτωσε τότε με Ατεφέλντ αφού κάθισαν στον πάγκο νωρίτερα πέραν του Ούχριν, ο Στοικίτσα και για κανά παιγνίδι ο Παύλος Σάββα.

Για το 11-12 δεν το συζητάμε, το 12-13 η ομάδα έχασε στον τελικό από τον Απόλλωνα αφού πρώτα γύρισε τα γήπεδα της Ευρώπης, το 13-14 μας έμεινε η τσάκρα και ο τραυματίας Κακά, ενώ το 14-15 πάλι η ομάδα έπαιξε στον «τελικό του Φεγκρούζ».

Για την φετινή σεζόν δεν πρόκειται να γράψουμε κάτι, γιατί πραγματικά κουράζεσαι και λυπάσαι να τα επαναφέρεις στη μνήμη σου. Προσωπικά θεωρώ ότι η φετινή είναι μακράν η χειρότερη σεζόν εκτός εάν ο Πάμπος και οι παίκτες έχουν κάτι να πουν περισσότερο στον δεύτερο αγώνα με τον Απόλλωνα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα και τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, προσφέρεται για αυτό που λέμε «ολική ανατροπή». Σίγουρα δεν σημαίνει και εξάδα η νίκη με τους Βαρωσιώτες, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα παλέψεις μέχρι την Τσικνοπέμπτη οπότε και θα παίξεις με την Ομόνοια την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Πέραν όμως της Σαλαμίνας υπάρχουν και οι Άρης, Δόξα που βρίσκονται από πάνω σου και διεκδικούν και αυτές το εισιτήριο. Η Σαλαμίνα η οποία σε περίπτωση που χάσει το Σάββατο θα είναι από πάνω σου τρεις βαθμούς έχει πάλι το πάνω χέρι αφού παίζει και πάλι εντός με Δόξα και κλείνει με Εθνικό εκτός. Ο Άρης τώρα που σου κτυπά δύο βαθμούς έχει Ομόνοια εκτός, Ανόρθωση εντός και κλείνει με Αγία Νάπα εκτός ενώ η Δόξα κοντράρεται με τον Ερμή στο Μακάρειο παίζει μετά με τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και κλείνει με Πάφο στην έδρα της.

Καταλαβαίνει κανείς ότι να καταφέρεις να μπεις στο πρώτο βαγόνι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Οι της ΑΕΛ πάντως θα το παλέψουν αφού γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα και οικονομικά και σε πρεστίζ και κυρίως θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους για να δουλέψουν τη νέα σεζόν. Άμα δηλαδή η ομάδα σωθεί και πάει στους από πάνω, ο Πάμπος μπορεί και να μονιμοποιηθεί στην Ευρώπη ψάχνοντας τους παίκτες της ΑΕΛ 16-17... ξεκινώντας έτσι το χτίσιμο που ολοι περιμένουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση