ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Θυμάσαι Λεγκουέν; Εσπάνα;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Χθες σου έγραψα δύο ειδήσεις οι οποίες μάλλον είναι πέρα για πέρα έγκυρες. Ότι δηλαδή ο Πάμπος φεύγει για Πορτογαλία, όπως επίσης και για την πληρωμή που έκανε ο Σόφο, ούτως ώστε να επιστραφούν οι δύο βαθμοί λόγω των κριτηρίων. Ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί το θέμα μαθαίνω όμως ότι η κατάσταση έχει πια διευθετηθεί.

Να πάμε τα πράγματα από την αρχή αποκαλύπτοντας ποιες περιπτώσεις έμειναν πίσω μ’ αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ομάδα ποινή δύο βαθμών.  

Θυμάσαι τον «πορτιέρη» που ήρθε το καλοκαίρι του 11 ως μια από τις βασικές επιλογές για τη θέση των στόπερ. Να σε θυμίσω κιόλας, ότι ο Πατρίκ Λεγκουέν όταν ήρθε τότε στην ομάδα, προοριζόταν για παρτενέρ του Ουόν, με το Ντόσα  να καραδοκεί για θέση βασικού. Το πώς εξελίχθηκε το όνειρο εκείνης της χρονιάς όλοι το θυμόμαστε. Ο εφιάλτης όμως του Λεγκουέν μόλις που τελείωσε χθες, οπότε και πήρε τα λεφτά του. 

Και όμως λιοντάρια και λιονταρίνες, ο Σόφο έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη να πληρώσει τον Γάλλο αμυντικό προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των κριτηρίων. Και να ήταν μόνο τούτος; Στ’ ανάθεμα. Εγώ αν ήμουν Σοφοκλέους θα είχα πάει σε μια μπυραρία να βάλω τζουκ μποξ, Καζαντζίδη και Αγγελόπουλο και να χτυπάω το κεφάλι μου στο μπαρ. Γιατί δεν είναι μόνο ο Γάλλος είναι και ο Βενεζουελάνος.

Ο κεντρικός αμυντικός, Τζόναθαν Εσπάνα, που ήρθε ως επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή, Ρούι Τζούνιορ, το καλοκαίρι του 14.  Από τη Βενεζουέλα γαμώ τη τρέλα μου, που βγάζει τις πιο όμορφες γυναίκες στα καλλιστεία. Μαζί με τον Καντού, αν θυμάσαι κιόλας ήταν οι δύο βασικές επιλογές των ιθυνόντων για τη θέση των στόπερ. Και αυτού η περίπτωση εμπίπτει στη λίστα των χρεών.

Να πεις ότι χρωστούσαν του Ντεντέ ή του Σα, να πάει στο διάολο. Αλλά των Λεγκουέν και του Εσπάνα, σηκώνει ποτό η όλη φάση. Κάτσε να δεις και την τρίτη περίπτωση παίκτη που έγινε η αιτία να επιβληθεί η τιμωρία στη διαδικασία των κριτηρίων.

Καρίμ Φεγκρούζ. Ο άνθρωπος που μάλλον ευθύνεται περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο για την απώλεια του κυπέλλου στον τελικό με τον ΑΠΟΕΛ. Και αυτός είχε να παίρνει, θα τα πάρει και θα ανοίξει  γυράδικο στο Μαρόκο.

Αχ, ρε πρόεδρε, στη θέση σου δεν θα άντεχα. Ομολογώ ότι θα τα είχα παραιτήσει. Έχεις όμως και εσύ ευθύνες. Δεν ξέρω που και γιατί, εσείς τα ξέρετε αυτά που κλείνετε συμφωνίες με τον κάθε τυχάρπαστο.

Όπως και να χει οι τρεις πιο πάνω παίκτες δεν φτάνει που δεν προσέφεραν, έχουν να παίρνουν ακόμη από τα ταμεία της εταιρείας ή τη τσέπη του Σοφοκλέους. Διαλέγεις και παίρνεις.

Μαθαίνω κιόλας ότι το μεγαλύτερο «πακέτο» ακόμη δεν έχει έρθει. Το «πακέτο» οφειλών ακούει στο όνομα Ιβάιλο Πέτεφ. Ο οποίος έφυγε κακήν κακώς, αφού και οι καθηγητές της κερκίδας, πίεζαν να αποχωρήσει ένας από τους καλύτερους προπονητές που δούλεψαν επί Σοφοκλέους στην ομάδα. Strange things.

Προς το παρόν η υπόθεση του δεν έχει ξεκαθαρίσει στα δικαιοδοτικά όργανα της ΦΙΦΑ, ωστόσο οι πληροφορίες μας λένε ότι το ποσό θα είναι αρκετά σεβαστό. Βάλε καμιά διακοσάρα περίπου.  Εκεί να δεις τον Σοφοκλέους. Δεν θα ήθελα να ήμουν δίπλα του όταν έρθει η καμπάνα.

Τώρα, χωρίς πλάκα, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά δεν χωράει άλλο η μιζέρια. Τα παιδιά που δούλεψαν τα σίζον έκαναν εξαιρετική δουλειά και πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στον κόσμο. Πόσο μάλλον δε, τώρα, που στον πάγκο βρίσκεται ο αγαπημένος του κόσμου, Πάμπος Χριστοδούλου. Ο Σόφο θα πληρώσει τια μαλακίες ωστόσο και ο κόσμος θα πρέπει και αυτός να συμπαρασταθεί.

Άμα με ρωτάς, αν κάνει η ομάδα 2000 εισιτήρια διαρκείας, θα κάνω τούμπες στην Ανεξαρτησίας με το μαγιό. Μακάρι…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση