ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Η βασίλισσα και το «Σολομωνίδης»

Φέτος γίνεται μια προσπάθεια να αναγεννηθούν όλα τα τμήματα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

«Σήμερα Παρασκευή ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ μαζί με το τμήμα πετόσφαιρας του σωματείου μας διοργανώνουν στο οίκημα του συνδέσμου στον Εναέριο εκδήλωση για την καλύτερη επικοινωνία και γνωριμία του κόσμου με την ομάδα. Το παρών τους θα δώσουν οι υπεύθυνοι του τμήματος και παίκτριες».

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το…  ΑΕΛόμετρο. Εάν δεν κάνω λάθος η μεγαλύτερη περηφάνια του ΑΕΛίστα είναι ακριβώς η ιδεολογία του σωματείου που στηρίζεται αποκλειστικά γύρω από τον αθλητισμό και μόνο. Επί τούτου ο ΑΕΛίστας δικαίως νιώθει περήφανος για την πλούσια ιστορία του σε όλα τα αθλήματα. Από ποδόσφαιρο μέχρι μπόουλίνγκ και μπιλιάρδο η βαριά κίτρινη φανέλα φοριέται από αθλητές που προσπαθούν να ανταποδώσουν μέσα από τους κόπους τους την τιμή που έχουν να κουβαλούν τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Φέτος γίνεται μια προσπάθεια να αναγεννηθούν όλα τα τμήματα. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος για το τμήμα φούτσαλ και όλα αυτά που χτίζονται στο ποδόσφαιρο σάλας. Διαχρονικά όμως ακόμη και η γιαγιά μου γνωρίζει ότι η ΑΕΛ είναι η αυτοκράτειρα στο μπάσκετ, γυναίκες, άνδρες  και στο βόλεϊ γυναικών. Δυστυχώς το ένδοξο τμήμα μπάσκετ ανδρών βρίσκεται στο κουφάρι περιμένοντας κάποιον καλοθελητή να το αναστήσει. Ντροπή μεν για το σωματείο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από την άλλη φέτος το τμήμα βόλεϊ γυναικών μπαίνει σε άλλα επίπεδα. Επίπεδα που θέλει και επιθυμεί και ο τελευταίος οπαδός της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια η «βασίλισσα» του αθλήματος, με αξιοπρέπεια – όχι όπως το μπάσκετ ανδρών- παρακολουθεί τον Απόλλωνα να σαρώνει κάθε τίτλο στο διάβα του. Έλα όμως που η τύχη τα έφερε έτσι και ένας γνήσιος ΑΕΛίστας, μεγαλωμένος στην πιο κίτρινη γειτονιά του πλανήτη, τον Άγιο Νικόλα Λεμεσού, αποφάσισε ν’ αναλάβει τα ηνία

Διαδεχόμενος ουσιαστικά τον ιστορικό παράγοντα του τμήματος Δημήτρη Δημητρίου, ο Παντελής Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του με προεξάρχοντα το Νίκο Κουδουνά, έχουν βάλει σα στόχο να επαναφέρουν τη βασίλισσα εκεί που ανήκει… στο θρόνο της.

Μη νομίζεις όμως ότι είναι εύκολο καθότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Πέραν από το μόνιμο πρωταθλητή Απόλλωνα πολλά λεφτά τσόνταραν και οι Σκαλιώτες της ΑΕΚ ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και την ανανεωμένη για φέτος Ανόρθωση.

Λοιπόν τι έκανε η διοίκηση; Προσέλαβε ως προπονητή ένα ελπιδοφόρο επαγγελματία, το Στέργιο Φραγκέσκου ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά το αγωνιστικό κομμάτι του τμήματος. Από κει και πέρα το μπάτζετ ανέβηκε κατακόρυφα σε σημείο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει η ομάδα από τις ανταγωνίστριες. Πέραν των μεγάλων μεταγραφών που έγιναν η διοίκηση έκανε το πιο σημαντικό και αυτονόητο. Έκανε τα αδύνατα, δυνατά ούτως ώστε το ιστορικό Νίκος Σολωμονίδης να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, φιλοξενώντας όλα τα τμήματα του σωματείου. Με πρωτεργάτη τον Κώστα Κωνσταντίνου και με τη βοήθεια του προέδρου αλλά και των παιδιών της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο, το αυτονόητο έγινε πραγματικότητα.

Το Νίκος Σολομωνίδης εντός ολίγων εβδομάδων θα μπορεί νομότυπα να φιλοξενεί τους αγώνες. Στο χέρι είναι πια του ΑΕΛίστα να θυμηθεί τα παλιά και να το καταστήσει και πάλι «κλουβί».

Η ομάδα σήμερα πάει Εναέριο. Αη- Νικολαϊτης ο πρόεδρος δύσκολα θα μπορούσε να αγνοήσει τον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ. Απόψε στην «σπηλιά» θα παρευρεθεί η ομάδα προκειμένου να λάβει τη στήριξη των οπαδών ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τι δύσκολη δηλαδή; Γάμησε τα. 12 του Οκτώβρη Σούπερ Καπ με τον Απόλλωνα στη Λευκωσία. 18 του μήνα εκτός με την Ανόρθωση για την πρεμιέρα. 25 με τον Απόλλωνα στο Σολομωνίδης (Ωραία θα είναι εκεί. Ανοίγει το κλουβί με τον Απόλλωνα) και ακολούθως με την ΑΕΚ στη Σκάλα.

Πάντως η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ο κόουτς Στέργιος σε συνεννόηση με τη διοίκηση διατήρησε ένα κορμό από παίκτριες υψηλού επιπέδου όπως η  Άννα Ταλιαδώρου ακραία, Στέλλα Κωνσταντίνου λίμπερο , η αρχηγός Δέσποινα Κωνσταντίνου, Σάντρα Παύλου κεντρικός και Βαλέρια Σιακίδου διαγώνια .

Από κει και πέρα από την κυπριακή αγορά «ψώνισαν» τις  Βάσο Ριαλά κεντρικό από Ανόρθωση , την Άρτεμης Σταύρου πασαδόρος από Ολυμπιάδα, Στέλλα Κωνσταντινίδου κεντρικός από  ΑΠΕΝ Αγίου Αθανασίο, Μαρία Αριστείδου κεντρικός από  ΝΟΑ και την Μαριόττα Αγγελοπούλου λίμπερο  από Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τις ξένες, μετά από σκάουτινγκ αποφασίστηκε όπως συνάψουν συνεργασία με τις Σάνια Τριβούνοβιτς, ακραία, Σέρβα που αγωνίστηκε Λίβανο, Ιταλία, Σερβία. Ματέα Μάγκντιτς Κροάτισσα  που έχει παραστάσεις από μεγάλο πρωτάθλημα  όπως η Μπουντεσλίγκα αλλά και το Ιταλικό, όπως επίσης και την Ρωσσία Εκατερίνα Ριτνάγια.

Το βόλεϊ γυναικών επιστρέφει. Έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα φτάσει. Η προσπάθεια ξεκίνησε και ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί. Η διοίκηση πάντως υπάρχει και απ’ ότι μου λένε ζει και αναπνέει για να δει μια μέρα το Νίκος Σολομωνίδης γεμάτο σε αγώνα βόλεϊ. Μπορεί; Εγώ σου λέω… ΝΑΙ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση