ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Ήρεμα… και σοβαρά

Ο κόσμος θα είναι εκεί, τα 720 κομμάτια αναμένεται να εξαφανιστούν

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Προσπερνάμε τις χθεσινές δηλώσεις του Πάμπου . Είπε τι είπε, αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα να βρει την ηρεμία της. Να ηρεμήσει και να επικεντρωθεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Πέραν της ηρεμίας η ομάδα θέλει και σοβαρότητα. Κάτι που δεν είχε με την ΑΕΖ και επιμένω. Δεν είχε μόνο κακή απόδοση, δεν είχε σοβαρότητα. Εξού και η κριτική, σκληρή ή όχι δεν έχει σημασία.

Θα πάρουμε ως δεδομένο την ΑΕΛ που είδαμε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν και όχι μονάχα ένα παιγνίδι. Αν όντως δηλαδή η ομάδα είναι σοβαρή τότε δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Γιατί υπάρχει ένα θέμα με τη φετινή ΑΕΛ. Μέχρι στιγμής, εκ των γεγονότων έχει αποδειχθεί ότι δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες. Πιθανό γιατί μέχρι στιγμής δεν δούλευαν σωστά τα άκρα της επίθεσης ενώ και από τον άξονα δεν υπάρχουν βοήθειες. Κάπου δηλαδή κλατάρει το πράγμα.

Η εμφάνιση του Γεωργιάδη με την Αλκή, δίνει μεγάλες ελπίδες για βελτίωση. Η ομάδα βάζει στη μηχανή της ένα κλασσικό εξτρέμ, που δίνει βοήθειες πίσω και δημιουργεί ρήγματα μπροστά. Αν κάτσει εκεί του καλαμαρά η ομάδα τότε αποκτά μια δυναμική και κυρίως ισοζυγίζεται. Και δεξιά και αριστερά.

Απομένει να δούμε τι θα γίνει με τον δημιουργικό χαφ. Ο Σαβανέ ως επιτελικός στα δύο τελευταία παιγνίδια ήταν επιεικώς τραγικός. Και άμα ο κουμανταδόρος σου δεν τραβά, κολλά το όλο πράγμα. Από την άλλη ο Μπουένο έδειξε στον αγώνα με την Αλκή, διαφορετικό πρόσωπο. Πιο ελαφρύς, πιο κοντά στις φάσεις… έχω την εντύπωση ότι άμα ο Γεωργιάδης ξεκινήσει, η δουλειά του Μπουένο θα είναι πιο εύκολη.

Γιατί; Γιατί θα έχει δύο εξτρέμ στα πλάγια του.  Ενώ Σαβανέ ή ο Μπαμπάνκο ως εξτρέμ του έκλεβαν το χώρο. Πόσες φορές τους είδες να κλίνουν συνεχώς προς τον άξονα. Δεν είναι εξτρέμ κάτι που παραδέχεται και ο Πάμπος στις δηλώσεις του. Θυμάμαι στο παιγνίδι με τον Εθνικό, ήταν ωσάν και η ομάδα είχε δύο χαφ επιτελικά και κανένα εξτρέμ στα δεξιά. Μποτιλιάρισμα που καμία ουσία δεν έχει.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Πάμπος. Στο προηγούμενο ντέρμπι έκανε την έκπληξη γεμίζοντας τον άξονα με Μάριο, Σοάρες και Λούκας πιο μπροστά τους. Σίγουρα ήταν έκπληξη. Δεν ξέρω αν θα ξανακάνει κάτι παρόμοιο.

Πάντως με την ΑΕΛ αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να κλείσει τους χώρους και να πρεσάρει τους δημιουργικούς χαφ που διαθέτουν.  Και προσοχή στα άκρα γιατί οι Σκαλιώτες είναι πολυσύνθετοι στην ανάπτυξη τους.  Αν πάει το ματς στη δύναμη και στον αλληλοσκοτωμό τότε οι ελπίδες για κάτι καλό αυξάνονται. Η ομάδα είναι πιο δυνατή, πιο αθλητική και κάπου εκεί πρέπει να πάει το πράγμα.

Θα ήταν ευχής έργο να είχε και ένα φορ, διαφορετικού τύπου. Κάτι σαν Πιέχ ένα πράγμα που θα μπουκάρει ανάμεσα στα δύο στόπερ της ΑΕΚ. Με τον Αρουαμπαρένα ή ακόμη και με τον Ουέλλιγκτον δεν εξασφαλίζεις την ταχύτητα στην κόντρα. Άμα με ρωτάς κιόλας, ο Βραζιλιάνος ίσως να είναι καταλληλότερος για το αυριανό παιγνίδι. Άσε κιόλας που οι Ισπανοί της ΑΕΚ θα τον ξέρουν πολύ καλύτερα τον συμπατριώτη τους.

Όπως και να έχει πάνω εκεί στο βοηθητικό θα ξεσκίζονται στην τακτική. Και καλά κάνουν γιατί η ΑΕΚ είναι μια δύσκολη ομάδα.Οργανωμένη με παίκτες που δίνουν λύσεις από παντού.

Ο κόσμος θα είναι εκεί. 720 κομμάτι αναμένεται να εξαφανιστούν. Μακάρι να παν όλα καλά και η μίνι κρίση να πάει στον αγύριστο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση