ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Και Μπλάνκο και Πίτι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το ισπανικό πρωτάθλημα αποτελεί πηγή από την οποία παίρνει ποδοσφαιριστές φέτος η ΑΕΛ και ο Ιανουάριος θα φέρει κι άλλους παίκτες από την ιβηρική να γίνονται κάτοικοι Λεμεσού, Με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις αναμένονται δυο παίκτες, οι Πίτι και Μπλάνκο, να βρίσκονται στο βοηθητικό για να αρχίσουν δουλειά.

Ήδη ο σύλλογος έχει αδειάσει τις θέσεις που πρέπει για να μπορεί να τους εγγράψει, Σάρκι και Πολύκαρπος Αγκουινάλντο, οπόταν αν όλα πάνε καλά θα τους έχει ο Πάμπος Χριστοδούλου έγκαιρα μαζί του.

Ο Francisco Medina Luna, όπως είναι το επίσημο όνομα του Πίτι, είναι στα 35 του και έρχεται για να βοηθήσει την ΑΕΛ με τις εμπειρίες που κουβαλά σε υψηλό επίπεδο. Η βασική θέση στην οποία παίζει είναι αυτή του αριστερού επιθετικού,  είναι ασφαλώς αριστεροπόδαρος, ενώ γενικά μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις πίσω από το φορ.

Γεννημένος στην πόλη Ρέους της Καταλανίας (επαρχία Ταραγόνα), όμως δεν έπαιξε ποτέ σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της περιοχής. Την καριέρα του την έκανε κυρίως στην Ράγιο Βαγιεκάνο (2007-2013 και από το Γενάρη του 2016 ως τώρα) που είναι προάστιο της Μαδρίτης και τη Γρανάδα (2013-2016) που βρίσκεται στην Ανδαλουσία.

Έπαιξε επίσης σε Σαραγόσα, Μούρθια και Χέρκουλες στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ως γνωστό πέρσι η Βαγιεκάνο υποβιβάστηκε στη Σεγούντα και φέτος κατέγραψε εκεί εφτά συμμετοχές με τελευταία στις 18/12 και την εντός έδρας ήττα από τη Σαραγόσα με 1-2 όπου μπήκε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό. Στην ενδεκάδα της ομάδας του βρέθηκε μόλις μια φορά φέτος.

Ο Μπλάνκο από μεριάς του είναι κατά πολύ νεότερος, στα 26 του, με καριέρα σε ομάδες της περιοχής από όπου κατάγεται (χώρα των Βάσκων). Εξαίρεση η διετία 2014-16 που τον βρήκε στη Λεγκανιές με την οποία ανέβηκε στην πριμέρα αλλά δεν τον κράτησαν και πήγε στη Ρεάλ Ουνιόν που παίζει στην τρίτη κατηγορία και πάει για άνοδο.

Αν όλα πάνε καλά και έρθουν στην ΑΕΛ, θα παλεύουν για να «βγουν Ευρώπη με οποιοδήποτε πιθανό τρόπο» όπως απαντάται κάθε φορά η ερώτηση για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση