ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: «Τζόκερ» για την επίθεση

Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα έχει ένα… τζόκερ για την επίθεση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Φρανσίσκο Μεδίνα Λούνα. Εν συντομία… Πίτι. Ο 35χρονος Καταλανός θα είναι το νέο μέλος της ΑΕΛ, καθώς απομένει η τυπική ανακοίνωση από τους «γαλαζοκίτρινους». Παίκτης που μας έρχεται από τα γήπεδα της Ισπανίας και κουβαλά μαζί του μία πλούσια καριέρα.

Ένα βιογραφικό με παρουσία σε ένα από τα κορυφαία πρωτάθλημα στον πλανήτη. Κι αυτό το στοιχείο μιλά από μόνο του. Διότι, για να παίξει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν για πολλά χρόνια, σημαίνει ότι ξέρεις μπάλα.

Παρακολουθώντας την πορεία του Πίτι τα τελευταία τρία χρόνια (λόγω των μεταδόσεων του Ισπανικού πρωταθλήματος στην PrimeTel) έχω σχηματίσει καλή γνώμη για την αξία του Πίτι. Βασικά, εικόνα είχα από την παρουσία του στην Γρανάδα και λίγο από την Ράγιο πέρσι, όταν επέστρεψε στην ομάδα της Μαδρίτης τον χειμώνα.

Κατ’ αρχάς, είναι ένας πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής, που δύσκολα χάνει την μπάλα. Ή δύσκολα μπορεί κάποιος να του την πάρει απ’ τα πόδια. Αυτό συμβαίνει λόγω της τεχνικής του κατάρτισης, αλλά και των φυσικών του προσόντων.

Βασικά, πρόκειται για ένα δεκάρι, που μπορεί να παίξει και στα άκρα, κυρίως αριστερά. Διότι το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Ο Χουακίν Καπαρός στην Γρανάδα, περισσότερο τον χρησιμοποιούσε στο αριστερό άκρο, καθώς προτιμούσε το 4-4-2.

Όταν έπαιζε με ένα επιθετικό, τον έβαζε επιτελικό μέσο. Εκεί έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια με την φανέλα της Γρανάδα και με προπονητή τον Λούκας Αλκαράθ, βοηθώντας μάλιστα και στο σκοράρισμα. Επειδή, διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι, είχε την δυνατότητα να απειλεί περισσότερο την αντίπαλη εστία.

Αναφορικά με την ταχύτητα του, δεν είναι γρήγορος, αλλά ούτε αργό τον λες. Η ταχύτητα του για την Κύπρο είναι μια χαρά. Αλλά, ούτε και στην Ισπανία είχε προβλήματα με αυτό. Και γι’ αυτό έπαιζε και στα άκρα.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης; Γιατί λέχθηκε ότι έρχεται για να βοηθήσει και στην θέση αυτή. Αν και δεν είναι η θέση του, θεωρώ ότι διαθέτει στοιχεία που μπορεί να παίξει και… φουνταριστός.

Έχει εκτόπισμα και κερδίζει χώρο με τον όγκο του. Ενώ επίσης, είναι καλός και στο κεφάλι. Μπορεί να κινηθεί και χωρίς την μπάλα. Ενώ, επειδή έχει καλό κράτημα, μπορεί να κατεβάσει και να «σπάσει» την μπάλα δεξιά και αριστερά, για να γίνει η κίνηση από τους εξτρέμ.

Για να συνοψίσουμε, είναι μία πολύ καλή προσθήκη για την ΑΕΛ. Γιατί αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους. Είναι παίκτης που θα προσφέρει στην δημιουργία, αλλά και στο σκοράρισμα. Διότι, είναι εξαιρετικός στα… στημένα.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, θεωρώ ότι θα έχει ένα… τζόκερ για την επίθεση. Θα μπορεί να τον βάλει παντού και να του δώσει λύσεις. Και αυτό είναι ότι καλύτερο για ένα προπονητή, διότι θα μπορεί να τον αλλάζει θέσεις και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X