ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Άλλο να το λες...

Η στήριξη του προπονητή και των συμπαικτών του ήταν διαρκής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αλήθεια, δεν έχεις βαρεθεί να ακούς για ομάδες «με οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια», «μια γροθιά» κι άλλα παρεμφερή; Κλισέ που λέγονται τόσο συχνά που (το λιγότερο) τα προσπερνάς αδιάφορα, ειδικά όταν γίνονται από στελέχη ομάδων που συνηθίζουν να αλλάζουν καμιά τριανταριά παίκτες κάθε χρόνο, «αποχαιρετώντας» ορισμένους εξ αυτών με «βέλη» και κατηγορίες. Είναι άλλο να το λες κι άλλο να το αποδεικνύεις στην πράξη, ειδικά αν το κάνεις τόσο «εκκωφαντικά» όσο η ΑΕΛ κι οι οπαδοί της στην περίπτωση του Κάρλος Γουέλινγκτον.

Αυτό που έγινε την περασμένη Τετάρτη (4/1) Τετάρτη στο Τσίρειο ήταν, με όλη τη σημασία της λέξης, πρωτοφανές. Εκτός κι αν έχεις ξαναδεί να γίνεται χαμός σε μια ολόκληρη κερκίδα από τις επιδοκιμασίες και τις ιαχές αποθέωσης για έναν «άσφαιρο» μετά από 16 παιχνίδια επιθετικό, που έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον τρεις με τέσσερις χαμένες «άχαστες» ευκαιρίες κι ένα άστοχο πέναλτι κι ετοιμάζεται να εισέλθει ως αλλαγή. Με την αποθέωση που γνώρισε ο Βραζιλιάνος πριν μπει στο γήπεδο, ήταν καρμικό να σπάσει επιτέλους το ρόδι εκεί και τότε.

Το γκολ του Γουέλινγκτον πανηγυρίστηκε στην Ανατολική όσο κανένα από τα προηγούμενα τρία που έβαλαν οι «γαλαζοκίτρινοι» απέναντι στην Καρμιώτισσα. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το χαρεί πουθενά αλλού στο γήπεδο παρά μπροστά στην κερκίδα των φίλων της ομάδας του που, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις του, τον «αγκάλιασαν» με πρωτόγνωρα «ζεστό» τρόπο για τα κυπριακά δεδομένα. Ακούγοντάς τους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, τους το αφιέρωσε και τους ευχαρίστησε χτυπώντας το στήθος του στο μέρος της καρδιάς. Η «ραψωδία» ολοκληρώθηκε μετά το τελικό σφύριγμα, όταν έτρεξε ξανά στην κερκίδα για να δωρίσει τη φανέλα του σε κάποιον απ’ αυτούς.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, η μέχρι τώρα θητεία του Κάρλος Γουέλινγκτον στην ΑΕΛ ήταν απ’ αυτές που θες να περάσουν ανεπιστρεπτί. Εντούτοις, η στήριξη του προπονητή και των συμπαικτών του ήταν διαρκής και επιδεικυόταν με κάθε ευκαιρία, πότε με τον τρόπο που πανηγύριζαν οι δεύτεροι, πότε διά στόματος του Πάμπου Χριστοδούλου όταν αναφερόταν στο πρόσωπό του. Αυτή «μεταλαμπαδεύτηκε» στον κόσμο που, συνεπαρμένος κι από τη φετινή πορεία των «γαλαζοκιτρίνων» γενικότερα, ακολούθησε το παράδειγμά τους με τρόπο εμφαντικό κι έδειξε εμπράκτως την πραγματική έννοια ομάδας ενωμένης «σαν μια γροθιά».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X