ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Έναν ακόμη Πίτι

Η ομάδα της Λεμεσού απόκτησε προβάδισμα πρόκρισης

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν είναι κανείς που γοητεύθηκε από την απόδοση. Ούτε και ο ίδιος ο προπονητής ο οποίος ξεκάθαρα  μίλησε για την αστάθεια της απόδοσης κατά τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.

Το αποτέλεσμα είναι σούπερ, δεν το συζητάμε. Άμα δεν πάρεις την πρόκριση τότε κάνε άρμα να παρελάσεις τα καρναβάλια. Να ναι καλά κιόλας ο πορτιέρο του Άρη μας έκανε δώρο για τα Χριστούγεννα μάλλον.

Τώρα για την εικόνα, τι να σου πω; Δεν ήταν καλή η ομάδα. Δες τι σου έγραφα χθες. Χθες πριν το ματς:

«Το πρόβλημα στην ΑΕΛ δεν είναι απόλυτα επιθετικό, είναι κυρίως οργανωτικό. Πιο συγκεκριμένα…  άμα πάει καλά ο Μπουένο, η ομάδα βγάζει μια ορθολογική ανάπτυξη. Άμα όχι, τότε κυνηγάς το γκολ κυρίως από τα στημένα ή την όποια άλλη δυναμική έχεις ως ομάδα».

Ακριβώς έτσι. Χθες ήταν το πέναλτι. Με δύο ανασταλτικούς χαφ κόντρα στον Άρη, το Μπουένο ντεφορμέ και το Σαβανέ εξτρέμ, πώς να σκοράρεις εκτός από στημένα. Άμα μου βρεις την απάντηση, στείλε στο mail της ιστοσελίδας να τη διαβάσω να ανοίξουν τα μάτια μας. Και δεν το λέω ειρωνικά. Όποιος πραγματικά έχει την απάντηση, ας μας εξηγήσει.

Για να σε προλάβω, υπάρχει μια απάντηση και είναι δισύλλαβη. Πίτι. Παίκτης ποιοτικός, έμπειρος που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ούτε και μια εβδομάδα δεν είναι εδώ και μάλλον το έχει για πλάκα.

Για να είμαστε λογικοί. Συμφωνούμε ότι η ομάδα από τη μέση και πίσω είναι ποιοτική; Νομίζω ότι συμφωνούμε. Είναι κανείς που ισχυρίζεται ότι η ομάδα έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Νομίζω ότι λίγοι είναι αυτοί.

Κατ’ αρχήν τι σημαίνει ατομική ποιότητα; Είναι ο παίκτης που γνωρίζει το άθλημα, έχει ανάλογα αθλητικά προσόντα, διαθέτει τεχνική κατάρτιση και έχει επίσης ένα Α επίπεδο προσωπικότητας.

Άμα θες να στο δώσω σε εικόνα. Έχεις ένα παίκτη που κρατά τη μπάλα και ανάμεσα σε τρεις παίκτες βλέπει τον συμπαίκτη του ν’ ανοίγεται στο χώρο. Έχει δηλαδή την ευφυΐα να εντοπίσει την αδυναμία του αντιπάλου και να εφαρμόσει την σκέψη του στην πράξη. Αυτή είναι ποιότητα και τη διαθέτει ο Γεωργιάδης.

Επίσης να βγαίνεις στον ανοικτό χώρο να παίρνεις τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, να συγκλίνεις στον άξονα να ελίσσεσαι ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και να εκτελείς.  Αυτό είναι ποιότητα και τη διαθέτει ο Πίτι.

Εν ολίγοις. Η ομάδα χρειάζεται Π Ο Ι Ο Τ Η Τ Α από τη μέση και μπροστά. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που φαίνεται ότι τη διαθέτουν. Άμα όμως έρθει ένας ακόμη Πίτι, τότε το πράγμα αλλάζει προς το καλύτερο. Να αποκτήσει δηλαδή το σύνολο έναν ακόμη παίκτη που θα περιμένεις πάνω στην ανατολική την κίνηση του. Που θα τον βλέπει ο αντίπαλος και θα τρέμει στην ιδέα τι θα του κάνει στο χώρο. Που θα σου παίρνει το παιγνίδι με μία μόνο κίνηση του.

Μην αρχίσω να σου λέω ονόματα ποδοσφαιριστών τέτοιων. Νομίζω ότι τα στοιχειώδη να γνωρίζει κανείς, καταλαβαίνει τι θέλει να σου πω. Ή μάλλον δες τον Πίτι και θα καταλάβεις εύκολα τι σημαίνει ποιότητα.

Τώρα για να έρθει ένας ακόμη Πίτι πρέπει να φύγει κάποιος. Εμείς από τη σειρά μας το γράψαμε και προχθές, το γράφουμε και σήμερα:

«Και άμα είναι να φύγει κανείς απ’ αυτούς που δεν προσφέρουν, δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα…». Και υπάρχουν κανά δύο τρεις…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση