ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Περιμένοντας αποφάσεις

σως και σήμερα να οριστικοποιήσουν καταστάσεις

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Κρίση είναι… μακάρι να περάσει.  Πρέπει η ομάδα να στηριχθεί μαζί και ο προπονητής. Ο Πάμπος πρέπει να ψάξει να βρει τα λάθη. Να καταλάβει ότι δεν έχει το αλάθητο και ότι όντως υπέπεσε σε διάφορα σφάλματα.  Ότι η ομάδα χρειάζεται να βρει καινούργιους τρόπους ανάπτυξης στην επίθεση. Κυρίως ότι έχει χάσει το πάθος της. Αυτό το τρέξιμο που κάνει τον αντίπαλο να κοιτάει το ρολόι παρακαλώντας να τελειώσει το παιγνίδι μια ώρα νωρίτερα.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο κεφάλαιο εξίσου σημαντικό. Έχει να κάνει με τον Σοφοκλέους. Εντάξει είναι μόνος, εντάξει κανείς δεν τον βοηθά, εντάξει είναι ο μόνος που τα σκάει από την τσέπη, δεν παύει να είναι όμως ο πιο ισχυρός άνδρας στην ΑΕΛ. Και επ’ αυτού πρέπει να βγει μπροστά, όχι μόνο με ανακοίνωση αλλά και επί της ουσίας. Ας πάει πάνω στα αποδυτήρια, ας καλέσει τον Πάμπο στο γραφείο, ας ψάξει και αυτός να βρει την άκρη, μπας και η ομάδα ξεφύγει από την κρίση.

Για τη τύχη της ομάδας τι να σου πω. Όποιος ασχολήθηκε με τα «Τρία Γράμματα» έχει νιώσει στο πετσί του, αυτό που λέμε τύχη. Εκεί που η ψυχή ολονών μαύρισε, ήρθε το μαντάτο για το Λούκας. Το Λούκας γαμώ τη τρέλα μου; Εκεί που όλοι ένιωθαν βολικά και όμορφα βλέποντας τον παικταρά ν’ αγωνίζεται στην ομάδα, ήρθε αυτός ο τραυματισμός που του κόβει τη μπάλα για έξι μήνες. Φτου μας. Τέτοια τύχη, να πέσεις από την Ακρόπολη με τα δύο πόδια και να πάθεις έμφραγμα δέκα λεπτά μετά πίνοντας καφέ.

Τι γίνεται τώρα, με το υλικό. Έχασες ίσως την πιο ποιοτική σου μονάδα.  Χαφάρα που σκοράρει, κόβει, δημιουργεί, καταστρέφει και πάει λέγοντας. Πρέπει να βρεις κάτι αντίστοιχο. Που να το βρεις...

Χαφ εκεί στον άξονα έχεις Σοάρες, Μάριο,  είναι ο μικρός ο Νεοφύτου και Σαβανέ. Ελπίζω ότι στην περίπτωση με το Λούκας θα ισχύει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι «ουδέν κακό αμιγές καλού». Μέσα δηλαδή από ένα κακό να προκύψει ένα καλό. Μακάρι δηλαδή ο Σαβανέ να βγει ένα ποιοτικό χαφ που θα βοηθήσει την ομάδα. Να τελειώσει κιόλας το δικό του και δικό μας μαρτύριο.

Υπάρχει και ο Μπουένο. Τα τελευταία ματς κλοτσά αντί να παίζει ποδόσφαιρο. Γι’ αυτόν ακούγεται ότι μπορεί και να αποχωρήσει. Άμα με ρωτάς μακάρι. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει για τα καλά. Μπορεί δηλαδή πέραν του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει ένας ακόμη. Μπαμπάνκο ή Ουέλλιγκτον. Ότι και να ναι, δεν θα κλαίμε για κανέναν.

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τι θα κάνουν. Μάλλον είναι και λίγο μπερδεμένοι. Μόλις χθες έπαθαν το στραπάτσο. Αν θα φέρουν δηλαδή επιθετικό, χαφ για αντί- Λούκας και πάει λέγοντας. Να περιμένουμε τις αποφάσεις τους.  Ίσως και σήμερα να οριστικοποιήσουν  καταστάσεις.

Ένας πάντως παίκτης που θα ταίριαζε στην ομάδα είναι σίγουρα αυτός της Δόξας ο Ρούντι. Καλός χαφ, «Πάμπος παίκτης» και ανήκει στη Δόξα. Απ’ ότι μαθαίνω ο Καραβίδας δεν τον δίνει για δικούς του λόγους συνεπώς μάλλον θα ψάξουν κάπου αλλού.

Ας περιμένουμε. Ψυχραιμία απ’ όλους και δουλειά απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση