ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Νέα εποχή…

Ουσιαστικά η ισοπαλία με την Ανόρθωση ήταν η μήτρα των αρνητικών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μοιάζει με νέα εποχή. Περίεργο μεν… ΑΕΛ είσαι όλα τα περιμένεις. Είναι σίγουρα δύσκολο. Εκεί που ένιωθες ότι πας ακόμη και για το πρωτάθλημα, με ομάδα ισχυρή τώρα έχεις μεταπηδήσει σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Δεν λέω ανασφάλειας, αβεβαιότητας. Δεν ξέρεις ποια θα είναι η ΑΕΛ του Ιανουάριου και έπειτα.

Βέβαια αυτό προκύπτει μέσα από τα δεδομένα. Σάρκι, Αγκουινάλδο, Σιέλης, Λούκας, Μπαμπάνκο και Μπουένο δεν είναι πια στην ομάδα. Δεν είναι και λίγοι παίκτες. Πόσο μάλλον δε, όταν αποχωρεί ο βασικός σου στόπερ, ο βασικός σου χαφ και ο βασικός σου επιτελικός. Θέλοντας και μη σου δημιουργείται η απορία.

Πως θα εμφανιστεί η ομάδα στη συνέχεια; Έχουμε δύο νέους Ισπανούς, έχουμε τον Σάσσι και πιθανό να έρθει και ο Μιτρέα. Έχουμε επίσης και έναν νέο παίκτη που λέγεται Σαβανέ και όπως φαίνεται είναι παίκτης του άξονα.

Όπως φαίνεται στη νέα εποχή θα είναι και ο Ουέλλιγκτον. Ο «αφάνας» μάλλον επιβιώνει από τη χειμωνιάτικη σκούπα συνεπώς θα είναι μια ακόμη επιλογή για τη θέση του σέντερ-φορ.  Μακάρι να στρώσει και να βοηθήσει.

Λοιπόν. Έχουμε Πίτι. Κατ εμέ και το έγραψα πριν από την Ανόρθωση θα πρέπει να είναι ο αντί-Μπουένο. Ο παίκτης που θα κληθεί να πάρει την ομάδα επιθετικά πάνω του. Το σύμβολο αν θέλεις της νέας εποχής.  Το κακό είναι ότι δεν θα έχει ένα Λούκας από πίσω του.

Ας είναι όμως ο Σαβανέ. Οκτάρι μας τον είπαν ας τον δούμε επιτέλους εκεί.
Σοάρες, Σαβανέ, Πίτι δεν μου κάνει άσχημα, ιδιαίτερα σε παιγνίδια που η ομάδα έχει πρόβλημα απέναντι σε μικρές ομάδες. Ο Πάμπος αλήθεια προτιμά να τσιμεντώνει το κέντρο του συνεπώς μην εκπλαγείς άμα δεις Νικολάου βασικό, δίπλα από Σοάρες. Όπως και να χει, έχεις επιλογές πια για τη θέση του αντί-Μπουένο. Σαβανέ, Πίτι και Σάσσι.

Ο Σάσσι, ρωτώντας από δω και από κει, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι ο «Πίτι των φτωχών». Είναι δηλαδή ένας παίκτης που μπορεί να σου δώσει λύσεις σε όλα τα σημεία από τη μέση και μπροστά. Κυρίως δεξιά ως εξτρέμ, πίσω από τον επιθετικό αλλά και επιθετικός κορυφής άμα λάχει. Έχει κιόλας την κόντρα, στοιχείο που δεν έχει ο Αρουαμπαρένα.  Καλός παίκτης, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. 

Μπλάνκο. Καθαρό εξτρέμ,  στον αγώνα με την Ανόρθωση ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με το ντεμπούτο του που έμοιαζε με ψάρι εκτός του νερού. Επιστρέφει και ο Μέσκα είναι και ο παικταράς ο Γεωργιάδης, έχεις και Σάσσι, Πίτι, στα εξτρέμ γεμίσαμε.

Τώρα για τον Μιτρέα, επίσης έχουν να πουν ότι είναι καλός παίκτης. Τακτικά είναι εύκολο να τον δεις στο πλάνο αφού είναι στόπερ που μπορεί να παίξει αριστερά. Άσε να κλείσει και βλέπουμε.

Επί της ουσίας. Όλα αυτά που συνέβησαν κοιτώντας τα με ψυχραιμία δεν συνιστούν το τέλος της φετινής ομάδας. Ουσιαστικά η ισοπαλία με την Ανόρθωση ήταν η μήτρα των αρνητικών. Ήρθε και μετά η ατυχία με το Λούκας και μετά η είδηση περί Σιέλη. Για Μπουένο και Μπαμπάνκο, να ναι καλά τα παιδιά να ευτυχήσουν.  Συνεχίζουμε…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση