ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Τρία σημεία... και ηρεμία

Έκανε rotation ο Πάμπος Χριστοδούλου

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Λοιπόν για την ποιότητα του ματς δεν έχουμε να πούμε πολλά. Πιο χρήσιμο θα ήταν να παρακολουθήσουμε σε επανάληψη κανένα επεισόδιο της Λάμψης παρά να κάτσεις να δεις τον αγώνα. Ο Χρηστός και απόστολοι του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έτριβες τα μάτια σου και περίμενες να περάσει ο χρόνος.

Άμα είχαμε ανθρώπους που καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο δεν θα είχαν λανσάρει δύο αγώνες σε αυτή τη φάση του κυπέλλου. Δηλαδή τώρα η ΑΕΛ είναι μπροστά με 2 γκολ πόσες πιθανότητες έχει ο Άρης να το φέρει τούμπα; Άμα όμως ήταν νοκ άουτ όλες οι μικρές ομάδες θα διεκδικούσαν τις πιθανότητες τους. Στην Κύπρο είμαστε όμως στα παπάρια μας το ποδόσφαιρο. Ο καθένας για την πάρτη του, μέχρι να περάσουμε…

Μιλώντας για την ομάδα είναι αυτό που γράφαμε και χθες.. πως δηλαδή θα κατεβάσει την ομάδα ο Πάμπος. Και όντως είχε ενδιαφέρον. Έτσι όπως προκύψαν τα δεδομένα μέσα από το ματς κατ’ εμέ τρείς ήταν οι περιπτώσεις που είχαν το περισσότερο ενδιαφέρον και είναι οι εξής:

Περίπτωση 1η : Σαβανέ στον άξονα από την αρχή. Από τον Αύγουστο το γράφαμε, δυστυχώς όμως πέρασαν μήνες να το δούμε στην πράξη για το Χ ή Ψ λόγο, δεν έχει σημασία πια.

Η ουσία είναι ότι ο Σαβανέ λογίζεται νέα μεταγραφή. Άλλος ο Σαβανέ ως εξτρέμ και άλλος ο Σαβανέ ως κεντρικός χαφ. Όπως δηλαδή τον είχαμε πρωτοδεί σ’ ένα βίντεο που κυκλοφορούσε στο YouTube το καλοκαίρι. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να μας πουν ότι στη χώρα του ή στην Αγκόλα δεν θυμάμαι τον έλεγαν «Τουρέ».

Δεν ήταν ότι έκανε κανένα σούπερ παιγνίδι από τον Άρη αλλά μύριζε χαφ. Ενώ στα εξτρέμ μύριζε σκατά εξτρέμ. Είναι άτομο που ξέρει τη θέση και είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Τώρα πως θα ανταπεξέλθει στη συνέχεια, θα το δούμε. Πόσο σημαντικό είναι να μας βγει, δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Το Λούκας να θυμάσαι, το ότι ο Μάριος μεγαλώνει και ότι ο Σοάρες δεν μπορεί να βγάλει μια χρονιά από μόνος…  και θα καταλάβεις εύκολα πόσο σημαντικό είναι.

Περίπτωση 2η: Σάσσι ως επιθετικός χαφ. Και μόνο που έπιασε την απόδοση του Ουέλλιγκτον στο σκοράρισμα σε 100 και κάτι λεπτά συμμετοχής, λέει πολλά.

Χωρίς πλάκα. Ο Τυνήσιος άμα δουλέψει και δουλευτεί από την ομάδα θεωρώ ότι θα βγει λίρα εκατό. Δεν λέω ότι είναι Πίτι αλλά μοιάζει με πολύ-εργαλείο χρήσιμο. Χθες τα πήγε καλά. Ας μη ξεχνάμε ότι ήρθε στην ομάδα μόλις πριν από λίγες μέρες. Εδώ άλλοι ήρθαν από τον Ιούνιο και ακόμη περιμένουμε.

Με τη Σαλαμίνα δεξί εξτρέμ, χθες επιτελικό χαφ και σκόραρε πιάνοντας καλή θέση μέσα στην περιοχή. Είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο σταύρωμα του Μπλάνκο. Γενικώς είναι παίκτης που έρχεται πίσω να πιάσει μπάλα, κυνηγά τη φάση, αλλάζει τις πάσες και σκοράρει.

Άμα ήμουν ο Πάμπος το ξανάγραψα θα τον είχα πάει κορυφή… αντί του Αρουαμπαρένα και μπροστά από τον Πίτι.

Περίπτωση 3η: Νομίζω ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Σε σχέση με το πώς τον είδαμε με τον Απόλλωνα στο ντεμπούτο του, αλλαγμένος χίλιες φορές. Από τον Μπλάνκο ξεκινά η πρώτη καλή φάση της ομάδας όταν μπαίνει στον ανοικτό χώρο και εκμεταλλεύεται τη πάσα του Αϊρόσα, βγάζοντας τον Σάσσι μόνο του μ’ ένα υπέροχο σταύρωμα από δεξιά. Από το Μπλάνκο επίσης ξεκινά και η φάση του γκολ, όταν από αριστερά προωθεί τον Φορτούνα με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στο κεφάλι του Σάσσι.

Το πρόβλημα με τον Μπλάνκο δεν είναι ότι δεν ξέρει μπάλα. Αντιθέτως έχει την παιδεία ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΕΜ 100%. Φαίνεται όμως ότι ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί. Γενικώς δηλαδή στο κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο εντός της ομάδας. Μοιάζει με πρωτοετή μόλις που μπαίνει στο ξενώνα και τον αφήνει η μάνα του μόνο. Θέλει χρόνο. Καλός παίκτης, συμπαθητικός.

Όπως και να έχει. Δεύτερη νίκη στο καπάκι, η τρικυμία της προηγούμενης εβδομάδας τελείωσε. Και χωρίς καμία ζημιά και με παίκτες να ξεκουράζονται. Ο αγώνας της Δευτέρας θα είναι εντελώς διαφορετικός. Δεν ξέρω αλλά έχει δίκαιο ο Πάμπος. Κάποιοι παίζουν με την ΑΕΛ σαν να είναι ντέρμπι. Ειδικά αυτοί του Άρη, θέλουν πολύ να κερδίσουν. Δεν μας πειράζει, άμα η ομάδα είναι καλά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Και κάτι εντελώς προσωπικό. Μεταξύ μας εντελώς… πεθύμησα Πίτι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση