ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Άλλο πράγμα ρε φίλε

Ο χρόνος θα το δείξει κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι άλλη ΑΕΛ ρε παιδί μου. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη είναι όμως άλλο πράγμα σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν από τον Ιανουάριο. Έχει αλλάξει η ταυτότητα, έχει μεταφερθεί η ουσία της σ’ άλλους τομείς. Τώρα να μου πεις… ΑΕΛ είσαι ότι θέλεις κάνεις.

Τι βλέπαμε τον Α γύρο; Ασφυκτική άμυνα, συνεχή τρεξίματα, στενά σκορ και πάει λέγοντας. Τι βλέπουμε τώρα; Περίτεχνες ενέργειες, εναλλαγή θέσεων από τη μέση και μπροστά, γενικώς πιο επιθετικό προσανατολισμό και αδυναμίες στο μεσοαμυντικό χώρο.

Θα σου το πω διαφορετικά. Αν η ομάδα του 17 έπαιζε κόντρα στην ΑΕΖ ή Εθνικό στο Τσίρειο ή με την τότε Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος, δύσκολα θα έχανε βαθμούς όπως έχασε η ομάδα του 16.

Δεν ξέρω όμως, ο χρόνος θα το δείξει κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια ή τον Απόλλωνα όπως έκανε η ομάδα το 16. Θα το δούμε.

Το βλέπεις και στα πρόσωπα δηλαδή. Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Α’ γύρου; Σιέλης και Σόουζα. Ο ένας είναι στη Κορέα και ο άλλος Γερμανία ή Πορτογαλία. Ποιοι είναι τώρα οι καλύτεροι παίκτες σου τώρα; Ο Πίτι και ο Σάσσι.

Πείραζε όμως ρε φίλε να ήταν και ο Λούκας; Να βλέπαμε Λούκας, Πίτι και Σάσσι στην ίδια ομάδα. Με Σοάρες από πίσω και τέτοια πληρότητα στα εξτρέμ. Αυτό θα ήταν το σούπερ σενάριο.

Ας πάψουμε όμως με τις γενικολογίες. Γι’ αυτό μπορεί να κάνεις ένα ολόκληρο ρεπορτάζ. Και δημοσκόπηση να έκανες ενδιαφέρον θα ήταν. Ποια ομάδα σου αρέσει περισσότερο; Η ΑΕΛ του 16 ή η ΑΕΛ του 17; Διαλέγεις και παίρνεις.

Μιλώντας για το ματς με τον Άρη την ευχαριστήθηκες την ομάδα. Είναι και αυτός ο Πίτι ρε παιδί σου ομορφαίνει την ημέρα. Τρία κέρασε ο αθεόφοβος που μάλλον βρήκε κομμωτή στη Λεμεσό αφού το μαλλί του ήταν φρεσκοβαμμένο.

Και βλέπεις κιόλας τον Σάσσι να προσπαθήσει να κολλήσει δίπλα του. Τον ψάχνει μες στο γήπεδο, μέχρι και στον πανηγυρισμό του κοίταζε να δει που είναι ο Ισπανός. Έχει πάντως να μάθει πολλά απ’ αυτόν.

Ενδιαφέρον πάντως οι κινήσεις των παικτών από τη μέση και μπροστά. Πίτι, Σάσσι, Μπλάνκο και Μέσκα άλλαζαν συνεχώς θέσεις κάνοντας μας όλους ν’ αναρωτιόμαστε. Πόσο μάλλον οι αμυντικοί του Άρη.  

Η ομάδα είναι πασιφανές ότι απέκτησε επιλογές από τη μέση και μπροστά. Η φυγή του Ουέλλιγκτον, το γράφαμε και χθες,  προσθέτει δύο ακόμη μονάδες όπως είναι οι Μαύρου και Ηλία. Ιδιαίτερα για τον πρώτο θεωρώ ότι αξίζει ευκαιριών. Είναι καλός παίκτης. Για τον Ηλία δεν έχω άποψη. Πέρσι όμως που είδαμε Μαύρου, εμένα μου φάνηκε αξιόλογο στράικερ. Και χθες έκανε και μια ωραία φάση.

Τώρα εάν το πρόβλημα πριν τον Ιανουάριο ήταν ακριβώς οι επιλογές από τη μέση και μπροστά (Ουέλλιγκτον φορ και Σαβανέ εξτρέμ) ενδεχομένως εντός του 2017 να έχει μετατοπιστεί στο χώρο του άξονα.

Υπάρχει μια αμφιβολία, κατά πόσο οι τρεις χαφ είναι αρκετοί για να βγάλουν τη χρονιά σε κύπελλο, πρωτάθλημα. Για το Σαβανέ δεν το γνωρίζουμε αφού τίποτα δεν έχει αποδείξει. Προς Θεού, ούτε κατά διάνοια κάποια υπόνοια για το Μάριο και την ικανότητα του ως ποδοσφαιριστής. Αντιθέτως από μας υπάρχει πλήρης σεβασμός για την αφεντιά του.

Χθες όμως το κέντρο ήταν κάπως αργό έως και πολύ αργό. Παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα όχι και πολύ ποιοτική, υπήρξαν ρήγματα τα οποία ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ροτζέιρο.

Άμα παίξεις με τους άλλους μεγάλους, ο βαθμός δυσκολίας είναι μακράν μεγαλύτερος. Πολύ φοβάμαι ότι το φάντασμα του Λούκας θα μας κυνηγά όλη τη χρονιά. Για να μην είμαστε και τόσο απαισιόδοξοι, μπορεί ο Μάριος να γίνει αυτός του 12. Ή ο Σαβανέ να δικαιώσει όσους μας τον έλεγαν «Τουρέ» της Δυτικής Αφρικής. Θα περιμένουμε να δούμε.

Από κει και πέρα, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κανονίσει ο καθένας ξεχωριστά, εκδρομή στην Πάφο το ερχόμενο Σάββατο. Ωραίος προορισμός, έφτασε νομίζω η ώρα να κιτρινίσει κανένα γήπεδο. Προς το παρόν δεν συμβαίνει και είναι κρίμα. Αν όχι το Σάββατο πότε;

Η ομάδα είναι δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα. Είναι σίγουρο ότι από την επόμενη αγωνιστική θα έχει κάποιο κέρδος αν αυτή κερδίσει, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο ΑΠΟΕΛ ΑΕΚ.

 *Ξεπερνάει τη νίκη με τον Άρη. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο ν’ αγωνίζεται με τέτοιο επαγγελματισμό λίγες ώρες μετά το θάνατο του πατέρα του, νομίζω ότι ξεπερνάει τον αθλητισμό. Χίλια μπράβο στο παιδί και καλό του κουράγιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση