ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΖ - ΑΕΛ 0-3: Τριάρα στο ρελαντί

Σημαντικό τρίποντο πήρε η ΑΕΛ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση, η ΑΕΛ έφυγε με το διπλό από το Παφιακό, επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΖ. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έφτασε στους 50 βαθμούς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Τα γκολ για την ΑΕΛ πέτυχαν οι Νικολάου, Μέσκα και Αρουαμπαρένα. Δυο ασίστ μοίρασε ο Μπλάνκο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΛ. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και υποχρέωσε την ΑΕΖ σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Ντόσα Τζούνιορ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σοφρωνίου μετά από μια ωραία ενέργεια και σέντρα του Πίτι από τα δεξιά.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο έκτο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Μέσκα μέσα από την περιοχή. Στο 11’ ο Πίτι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σοφρωνίου με μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. Στο 14’ Λαφράνς πλάσαρε από πλεονεκτική θέση όμως δεν βρήκε στόχο.

Η μοναδική τελική προσπάθεια της ΑΕΖ στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 25λεπτό. Ο Ποσίνκοβιτς έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Ρόμο μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά το 25ο λεπτό όμως η ΑΕΛ ανέβασε ξανά στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου. Στο 38’ ο Νικολάου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πίτι έπιασε τη στριφτή κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε στο Μαμμίδη και κατέληξε στην αγκαλιά του Σοφρωνίου. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέσκα έκανε το γύρισμα στο ύψος το πέναλτι, ο Πίτι ήρθε με δύναμη και έκανε την προβολή όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά.

Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Μάριος Νικολάου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο αρχηγός της ΑΕΛ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπλάνκο και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε το σκηνικό. Η ΑΕΖ προσπάθησε να βγει λίγο πιο μπροστά όμως η ΑΕΛ συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 51ο λεπτό. Ο Μέσκα σούταρε απο το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σοφρωνίου. Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μέσκα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι μετά από μια σέντρα ακριβείας του Μπλάνκο.

Στο 76’ η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ όμως ο Γεωργιάδης δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτικότατη θέση. Ο Αϊρόσα έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ελλαδίτης έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος όμως η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σοφρωνίου. Στο 78’ ο Νεόφυτος Νεοφύτου έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι που έκανε ο Μαμμίδης μετά από σέντρα του Γεωργιάδη. Ο Αρουαμπαρένα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΖ – ΑΕΛ 0-3

Γκολ: 45’ Νικολάου, 64’ Μέσκα, 79’ Αρουαμπαρένα

ΑΕΖ (Δημήτρης Δημητρίου): Σοφρωνίου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ, Παρασκευά (84’ Παναγιώτου), Χρίστου (46’ Παπαχριστοφόρου), Κατσής, Σοφρωνίου, Ντίμα (56’ Φελισιέν), Ανδρέου, Σεμέδο, Ποσίνκοβιτς.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Κυριάκου, Λαφράνς, Τζούνιορ, Νικολάου, Σαβανέ (83’ Μιτρέα), Μέσκα, Μπλάνκο (72’ Γεωργιάδης), Πίτι, Αρουαμπαρένα (80’ Μαύρου).

Κίτρινες κάρτες: Στογιάνοφ, Ανδρέου (6η) – Κυριάκου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση