ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ - Απόλλωνας 1-1: Μίλησε ο Βινίσιους

Ο Βινίσιους πέτυχε δυο γκολ, ένα σε κάθε εστία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ματσάρα και ισοπαλία στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ κρατούσε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Βινίσιους. Όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο ίδιος ποδοσφαιριστής πήρε το αίμα του πίσω καθώς πρόλαβε τον Ρόμο και έγραψε το 1-1.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο. Αμφότερες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Μόλις στο 7’ ο Απόλλωνας έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ ο Βινίσιους έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 11’ ο Σάσσι μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα όμως ο Βασιλείου πρόλαβε να διώξει, άσχημε μεν, με το Βάλε να μπλοκάρει δε. Σταδιακά ο ρυθμός έπεφτε, και οι δυο ομάδες έδιναν έμφαση στην άμυνα τους. Έτσι ο χρόνος περνούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στο 17’ ο Σαρδινέρο βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, έκανε το πλασέ, όμως ο Ρόμο ήταν έσωσε. Στο 24’ όμως η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έγινε το μπέρδεμα στην περιοχή, ο Βινίσιους δεν κατάφερε να διώξει σωστά και έστειλε την μπάλα στο τέρμα της ομάδα του. Το τέρμα ήρθε σε ένα σημείο που ο Απόλλωνας έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Μετά το τέρμα ο Απόλλωνας προσπάθησε να βρει την απάντηση όμως η ΑΕΛ είχε τη ψυχολογία με το μέρος της. Στο 36’ μετά από κόρνερ, ο Βινίσιους ανέβηκε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Δυο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έκανε το γύρισμα στην περιοχή ο Παπουλής, μπερδέυτηκαν οι αμυντικοί της ΑΕΛ, όμως το σουτ των επιθετικών πέρασε έξω. Ο Απόλλωνας έβαζε πίεση, ώστε να πετύχει κάποιο τέρμα, όμως άφηνε πίσω ανοικτούς χώρους. Σε 2-3 φορές οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έφυγαν σωστά στην αντεπίθεση, όμως η τελική τους πάσα δεν ήταν καλή. Στο 45’ ο Μπεντόγια βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και οι αμυντικοί έδιωξαν. Στο 46’ ο Νικολάου δοκίμασε το πόδι τους λίγο έξω από τη περιοχή του Βάλε, με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας. Οι «κυανόλευκοι» ήθελαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα από νωρίς. Μόλις στο 50’ ο Πίεχ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του μπλόκαρε σταθερά ο Ρόμο. Στο 58’ ο Παπουλής μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμο. Ο Απόλλωνας σταδιακά αύξησε την πίεση του. Δημιουργούσε τις προϋπόθεσης όμως η τελική πάσα δεν ήταν ποτέ σωστή. Μάλιστα στο 71’ ήταν η ΑΕΛ που έχασε καλή ευκαιρία. Ο Πίτι εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ όμως ο Λαφράνς δεν έκανε την προβολή όπως θα ήθελε. Στο επόμενο λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για μπαλιά. Εκτέλεσε ο Ντα Σίλβα, έγινε το σουτ από τον Πέδρο, η μπάλα κόντραρε και έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Ρομό. Στο 75’ ο Πίτι έκανε την μπαλιά, έπιασε την κεφαλιά ο Μιτρέα και η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Στο 76΄ο Σέρτζιο βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, δοκίμασε το πόδι του και ο Ρόμο έδιωξε με υπερένταση. Το παιχνίδι είχαν ανοίξει για τα καλά. Η ΑΕΛ στο 79’ σε μια ξαφνική αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λαφράνς βρέθηκε μόνος στην περιοχή μετά από μπαλιά, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 84’ ο Ρομό έκανε νέα, εξαιρετική επέμβαση, όταν ο Παπουλής έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 87’ ο Ντα Σίλβα έκανε την μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Σαρδινέρο έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 89’ η ΑΕΛ έφυγε στην αντεπίθεση, έγινε η μπαλιά στην περιοχή, έπιασε το σουτ ο Μαύρου, όμως ο Βάλε είπε όχι. Στο 90’ ο Πέδρο βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Ρομό. Στο 94’ Ντα Σίλβα βρήκε το χώρο για σουτ, το έκανε και ο Ρόμο απέκρουσε για ακόμη μια φορά. Στη τελευταία φάση του αγώνα όμως μίλησε ο Βινίσιους. Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα πήρε το αίμα του πίσω καθώς πρόλαβε την έξοδο του Ρομό.

Δίκαιο το αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες. Φυσικά το 1-1 δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελε καμιά ομάδα. Πιο απογοητευμένη νιώθει ασφαλώς η ΑΕΛ, καθώς κρατούσε τη νίκη μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα. Βέβαια ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες.

Ενδεκάδες:

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Φορτούνα, Μιτρέα, Κυριάκου, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Μέσκα, Σάσσι, Αρουαμπαρένα

Απόλλωνας: Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια, Πέδρο, Πίεχ, Ρομπέρζ, Παπουλής, Βινίσιους, Σαρδινέρο, Βασιλείου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X