ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

ΑΕΛ: Ο Λεόνσο, οι αριθμοί και η προοπτική

Τα δυο τέρματα του Λεόνσο έδωσαν 4 βαθμούς στην ΑΕΛ

Newsroom 24sports

Με την έναρξη του πρωταθλήματος στην ΑΕΛ επικρατούσε λίγη μουρμούρα για διάφορους ποδοσφαιριστές. Το αν ήταν άδικη ή όχι δεν θα το κρίνουμε εμείς αλλά τα τελικά αποτελέσματα. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν «γέμισε» το μάτι ήταν ο Τιάγκο Λεόνσο όμως φαίνεται πως ο τροχός γυρίζει.

Πολλοί έλεγαν πως ένας παίκτης από τη Β’ Δανίας δεν μπορεί να αγωνίζεται Κύπρο. Άλλοι πάλι υποστήριζαν πως ο Λεόνσο θα είναι ένας μέτριος επιθετικός που θα ξεχαστεί γρήγορα. Και όμως με μια μικρή έρευνα για την Β’ Δανίας θα ανακαλύψει κανείς πως το επίπεδο τους είναι πολύ ψηλό. Μάλιστα οι αναφορές για τον Λεόνσο την αξία του, την μαχητικότητα και το ταλέντο του ήταν μπόλικες. Φυσικά και τα 17 τέρματα που πέτυχε δεν ήταν λίγα. Πιο σημαντικό όμως στοιχείο που βρίσκει κανείς για τον Λεόνσο ήταν πως όλοι αναγνώριζαν πως αυτός ο παίκτης δεν θα έμενε εκεί, στη Β’ Δανίας. Αυτός ο παίκτης ήταν σε πιο ψηλό επίπεδο και το έβγαζε στο γήπεδο.

Έτσι με γνώμονα τα πιο πάνω γράφαμε από την αρχή πως ο Λεόνσο το μόνο που θέλει είναι χρόνο. Δεν ξέραμε και δεν ξέρουμε αν θα γίνει το κανόνι της ομάδας, και τονίζω ούτε το ξέρουμε ακόμη. Αυτό όμως που θεωρούσαμε ως δεδομένο ήταν πως η ΑΕΛ θα έβαζε στη φαρέτρα της ένα επιθετικό – στρατιώτη. Ένα παίκτη της ομάδας που βλέπει πρώτα την ομάδα και όχι το να σκοράρει ή να ξεχωρίσει.

Ο 23χρονος Τιάγκο Λεόνσο λοιπόν δεν έπεισε και δεν «γέμισε» από την αρχή το μάτι μιας μερίδας οπαδών της ΑΕΛ και ως ένα βαθμό ήταν λογικό. Με την μέχρι τώρα όμως παρουσία του ο ίδιος κερδίζει συνεχώς βαθμούς. Σε 188 λεπτά συνολικά που αγωνίστηκε, πέτυχε δυο τέρματα, τα οποία μάλιστα έφεραν συνολικά 4 βαθμούς στην ΑΕΛ. Ο απολογισμός αυτός σίγουρα δεν είναι κακός, αντίθετα δείχνει πως είναι επιθετικός που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.

Βέβαια δεν πρέπει να προτρέχουμε, όμως ο Τιάγκο Λεόνσο έχει δείξει πως έχει τα στοιχεία για να βοηθήσει έμπρακτα την ΑΕΛ στη φετινή χρονιά. Η σκληρή του δουλειά μπορεί να τον οδηγήσει πολύ ψηλά και το θετικό για εκείνον είναι πως έχει τόσο συμπαίκτες που αγωνίζονται πρώτα για την ομάδα, όσο και ότι έχει ένα προπονητή δίκαιο στις ευκαιρίες του και που του αρέσει η σκληρή δουλειά.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση