ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Ανόρθωση: Ήδη καλύτερη από πέρσι!

Το περσινό ρόστερ πέτυχε την αποστολή του και διατήρησε τη θέση του στην ομάδα

Newsroom 24sports

Ένα χρόνο πριν τέτοια εποχή, κάναμε συζήτηση για το ρόστερ της Ανόρθωσης και το πόσο αυτό έπρεπε να αλλάξει προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να επανέλθει σε ανταγωνιστικές πορείες. Είχε και μερικά χρόνια να το κάνει, έμενε εκτός Ευρώπης, ενώ το ράβε-ξήλωνε ήταν σταθερή επιλογή τα Καλοκαίρια.

Αυτό του 2017 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αφού η διοίκηση Ανδρέα Παντελή και ο Ρόνι Λέβι ήρθαν και το βρήκαν εκείνο το ρόστερ της περιόδου 2016-17 και αφού αρχικά το στήριξαν ακολούθως το έκριναν ως αποτυχημένο. Έτσι ήταν: ειδικά μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τον Απόλλωνα στο κύπελλο κανείς δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο.

Κράτησαν μόλις πέντε ξένους ποδοσφαιριστές στην ομάδα, Καλό, Ράγιο, Βίκτορ, Σίβου, Άλβες, και άλλαξαν τους υπόλοιπους. Ένα χρόνο μετά, η ομάδα ετοιμάζεται να ριχτεί στην μάχη της Ευρώπης, τερμάτισε τρίτη και ήταν ανταγωνιστική στο 95% των αγώνων της ανεξαρτήτως αντιπάλου. Από την έκτη θέση του 2017 κάλυψε μεγάλη διαδρομή αν και για την κορυφή έχει ακόμα δρόμο.

Ως εκ τούτου, Λέβι και διοίκηση έκριναν πως αυτό το ρόστερ του 2017-18 έπρεπε να διατηρηθεί ως κορμός και να αλλάξει ένα αριθμός παικτών προκειμένου να πάει ένα επίπεδο πάνω η ομάδα. Θυμίζουμε βέβαια πως ο Σίβου είχε αποχωρήσει με πώληση το Γενάρη.

Μετά την ανακοίνωση για Ντούρις, φτάσαμε στον αριθμό των εννιά ξένων/κοινοτικών του περσινού ρόστερ που έμειναν. Ράγιο, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Στρούνα, Νόσα Ιγκιεμπόρ, Βίκτορ, Σισέ και Ντούρις παρέμειναν στην ομάδα. Θα ήθελαν να έμενε και ένας δέκατος, ο Αριέλ Χάρους, αλλά δεν το επιθυμούσε ο ίδιος οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Αν τους βάλουμε κάτω, θα διαπιστώσουμε πως πέραν του τερματοφύλακα δεν υπάρχει κανείς που να συμφωνούσε κανείς ποδοσφαιρικά πως έπρεπε να μείνει και να έφυγε. Αν ο Φελγκέιρας βγει, τότε δεδομένα έχεις την περσινή ποιότητα διαθέσιμη και πέντε παίκτες να πάρεις για να γίνεις καλύτερος. Η μια θέση δόθηκε στον Κοφί, που άλλαξε κατάλογο από Β’ σε Α΄, άρα μένουν τέσσερις κινήσεις. Αν θεωρήσουμε πως ο Κατσαράβα αντικατέστησε τον Καμαρά όπως το Γενάρη ο Ντούρις τον Άλβες, ε ήδη η ομάδα είναι καλύτερη.

Μένουν ακόμα τρεις θέσεις, εξτρέμ, αριστερό μπακ και μια ακόμα που ίσως γίνει πιο μετά, ενώ ενισχύθηκε το κυπριακό υλικό με Σωτηρίου, Εγγλέζου, πήρε το νεαρό Μπέκα και έναν τερματοφύλακα που δε θα πιάνει θέση.

Αυτή η σούμα, βγάζει την ομάδα της Αμμοχώστου ήδη καλύτερη από πέρσι αν πάντα οι περσινοί αποδώσουν όπως τους είδαμε μέχρι τώρα. Το πόσο, θα το δείξει το γήπεδο όπως ισχύει για όλους.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση