ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:56
 

Ανόρθωση: Μια διαφορά, που ίσως κάνει…διαφορά

Σκέφτονται διαφορετική διαχείριση από προηγούμενους ντροπιαστικούς αποκλεισμούς

Newsroom 24sports

Είναι βασική αξίωση στη ζωή πως για να βελτιώνεσαι και να προοδεύεις πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Στην Ανόρθωση είναι αλήθεια πως αποδείχθηκαν για πολλά χρόνια ανεπίδεκτοι μαθήσεως και κάπως έτσι έφτασε η ομάδα τους από πρώτη κυπριακή δύναμη στην Ευρώπη να είναι με μηδενικό συντελεστή και να έχει τιμωρία έδρας από το 2012 που δεν την εξέτισε ακόμα έξι χρόνια μετά!

Βέβαια το τι τελικά θα συμβεί θα το δείξει ο χρόνος, όμως τη συνταγή του ξηλώματος την δοκίμασαν τέσσερις φορές και προκοπή δεν είδαν στην Ανόρθωση.

Η φετινή σεζόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση ως προς την ευρωπαϊκή πορεία, αφού η «Μεγάλη Κυρία» δέχθηκε πέμπτο ταπεινωτικό αποκλεισμό στις έξι τελευταίες εξόδους της στα κύπελλα Ευρώπης! Πλάκα-πλάκα μόνο ο τρελό Όγιος είχε μια αξιοπρέπεια μετά τον Τιμούρ αφού έκανε τρεις προκρίσεις πριν αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ΟΚ δεν το λες και ντροπή να σε βγάλει.

Ζητούμενο, είναι να αποτελέσει εξαίρεση ως προς τη διαχείριση του, τραγικού, αποτελέσματος. Οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης Παντελή, δείχνουν πως σκέφτονται να διαφοροποιηθούν από τους προκατόχους τους. Δημοσίως εκφράστηκαν τα κορυφαία στελέχη του Δ.Σ. και τόνισαν πως δε θα «κρεμάσουν» κανέναν χρεώνοντάς του τον αποκλεισμό και ούτε θα πάρουν σκούπα. Αν δούμε τι έγινε σε περασμένες αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι μια τεράστια διαφορά.

Το 2009 ο αποκλεισμός από την Πέτροβατς έφερε τη διοίκηση Δημητρίου προ σημαντικών αποφάσεων. Έδιωξε τον Μίντερτορπ, παραιτήθηκε ο τότε τεχνικός διευθυντής Κασσιανός και μαζί έφυγαν παίκτες όπως οι Αγκαλί, Σούπιτς, δεν αποκτήθηκε ο «κλειστός» Άντλερ κτλ.

Το 2011, διοίκηση οικουμενική και Ραποτνίσκι. Ο Στόιλοφ δεν έφυγε αμέσως μετά τη Ραποτνίσκι αλλά είχαμε σωρεία διοικητικών αλλαγών με τον Σάββα Κάκο να αναλαμβάνει και μερικούς μήνες μετά, αφού πρώτα αυξήθηκαν τα καθήκοντά του, ο Στόιλοφ έφυγε. Πληρώθηκε 400χιλ.€ κιόλας για να φύγει και μαζί του οι Ιβάνκοφ, Εμίλ Αγγέλοφ κτλ.

Ένα χρόνο μετά, το 2012, ο Λέβι υπέστη το κάζο Ντίλα Γκόρι με τη διοίκηση Σάββα Κάκου να τον στηρίζει. Όχι όμως και τον τερματοφύλακα Μπλάζιτς που τέθηκε άμεσα εκτός πλάνων. Από εκείνο το κάζο έμεινε προίκα η τιμωρία τριών αγώνων κεκλεισμένων. Κάκος και Λέβι έμειναν πάντως.

Πάμε στο 2013 και τη Γκέφλε. Ο Κασσιανός ήταν προπονητής και ο Κάκος πρόεδρος. Μετά την άνευ προηγουμένου ντροπιαστική ήττα αποχωρούν αμφότεροι, αναλαμβάνει αρχικά ο Αχιλλέας Νικολάου και μετά ο Χρήστος Πουλλαίδης με την ομάδα να βιώνει τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Έφυγε και ο τερματοφύλακας Μάστρου και διάφοροι άλλοι.

Φέτος η Λάτσι πιο διάσημη από τις άλλες δεν είναι και αυτό που νιώθουν διοίκηση και κόσμος στην καρδιά τους δεν διαφέρει από τότε. Όμως εκ πρώτοις αποφάσισαν στήριξη σε προπονητή και παίκτες. Ούτε στοχοποιήθηκε κάποιος άμεσα ή έμμεσα, παρά μόνο κάλεσαν τον κόσμο να ηρεμήσει και να στηρίξει. Βέβαια το τι τελικά θα συμβεί θα το δείξει ο χρόνος, όμως τη συνταγή του ξηλώματος την δοκίμασαν τέσσερις φορές και προκοπή δεν είδαν στην Ανόρθωση. Ίσως μια άλλη συνταγή να φέρει και άλλο αποτέλεσμα τον ερχόμενο Μάιο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση