ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:33
 

Ανόρθωση: Ο Ουζόχο, ο Ορλάντι και η απάντηση ΚΟΠ

Το παράδειγμα του 2016 και τι προνοεί η προκήρυξη

Newsroom 24sports

Είναι από τα πλέον σημαντικά θέματα γενικότερης επικαιρότητας, όχι μόνο αθλητικής, το κεφάλαιο Φράνσις Ουζόχο και οι καταγγελίες του Απόλλωνα σε ό,τι αφορά στον τρόπο έκδοσης του δελτίου υγείας του στην Ανόρθωση.

Προ τριετίας, είχε κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα η Ανόρθωση με τη συμμετοχή του Αντρέα Ορλάντι σε αγώνα με την Πάφο, όταν και πάλι ο σύλλογος της Πάφου συζητούσε να κάνει ένσταση.

Στην περίπτωση αυτή, στην «Μεγάλη Κυρία» αποφάσισαν όπως αποστείλουν επιστολή στην ΚΟΠ και να ρωτήσουν για την περίπτωση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα καθώς η ένσταση θα εκδικαστεί μετά τον αγώνα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα(11/2).

Επειδή υπάρχουν πολλές απορίες για την ενέργεια αυτή της Ανόρθωσης και πόσο σημαντική είναι η απάντηση της ΚΟΠ στο ερώτημα που της έθεσε ο σύλλογος της Αμμοχώστου, καλό είναι να ξεκαθαριστούν 1-2 πράγματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από ένα σωματείο προς την ομοσπονδία και εδώ και χρόνια η απάντηση έχει πάψει να είναι το «τον χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη». Αυτό γιατί υπάρχει ειδικό σημείο στην προκήρυξη που αφορά αυτό ακριβώς το πράγμα και υποχρεώνει τον γενικό διευθυντή της ΚΟΠ να απαντήσει.

Στο κεφάλαιο 10, άρθρο 3.6 αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Σωματείο που έχει αμφιβολία ως προς το δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστή σε αγώνα ή αγώνες, μπορεί να υποβάλει σχετικό ερώτημα (το αργότερο δύο εργάσιμες μέρες πριν την ημέρα που είναι ο αγώνας ορισμένος για διεξαγωγή) προς τον Γενικό ∆ιευθυντή της Ομοσπονδίας.

Ο Γενικός ∆ιευθυντής είναι υπόχρεος να απαντήσει και η απάντηση του είναι δεσμευτική και τελεσίδικη και δεν επιδέχεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση οπουδήποτε (∆ικαστική Επιτροπή, Εφετείο, κτλ). Ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε μετά από την θετική απάντηση του Γενικού ∆ιευθυντή δεν θεωρείται ότι αγωνίστηκε αντικανονικά για οποιοδήποτε λόγο».

Με βάση την προκήρυξη δηλαδή, η Ανόρθωση πρόλαβε να υποβάλει το ερώτημά της και ο κ. Μυλωνάς έχει την υποχρέωση να απαντήσει. Αν δε η απάντησή του είναι θετική, τότε η Νέα Σαλαμίνα δε θα διατηρεί δικαίωμα ένστασης.

Προ τριετίας, είχε κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα η Ανόρθωση με τη συμμετοχή του Αντρέα Ορλάντι σε αγώνα με την Πάφο, όταν και πάλι ο σύλλογος της Πάφου συζητούσε να κάνει ένσταση. Τότε ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠ απάντησε με επιστολή που θα βρείτε στις φωτογραφίες.

Μένει να δούμε κατά πόσο ο κ. Μυλωνάς θα δηλώσει αναρμόδιος να απαντήσει, καθώς το δελτίο υγείας αφορά τον ΚΟΑ και όχι την ΚΟΠ, ή θα πάρει τελικά θέση.

Υ.Γ.: Σημειώνεται πως η Πάφος FC τότε τελικά αποφάσισε όπως δεν προχωρήσει σε ένσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X