ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Ανόρθωση: Στα χνάρια του Τιμούρ!

Ο Ρόνι Λέβι δείχνει ικανός να σπάσει ρεκόρ και… κατάρες και να οδηγήσει την «Κυρία» σε νέες επιτυχίες

Newsroom 24sports

Όταν συζητάμε για τους προπονητές που άφησαν την σφραγίδα τους στην Ανόρθωση του 21ου αιώνα, τότε η κουβέντα ξεκινά και τελειώνει στον Τιμούρ Κετσπάγια. Δεν ήταν μόνο οι ιστορικές επιτυχίες της ομάδας της Αμμοχώστου με τον Γεωργιανό στον πάγκο της, αλλά και η αδυναμία των επόμενων προπονητών (χωρίς να ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι) να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του συλλόγου.

Στην μετά Τιμούρ εποχή (μετά τον Απρίλιο του 2009) έγιναν 17 αλλαγές προπονητών (!), αριθμός που από μόνο τους αποτελεί μια εξήγηση για τα όσα είδαμε να συμβαίνουν στο σύλλογο της Αμμοχώστου την τελευταία δεκαετία. Οι συχνές αλλαγές προπονητών, σε συνάρτηση με την διοικητική αβεβαιότητα και τις πολλές αλλαγές προέδρων/διοικούντων που παρατηρήθηκε για πολλά χρόνια και το ράβε - ξήλωνε του ρόστερ κάθε καλοκαίρι, δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να βρει την υγειά και το δρόμο της.

Την περασμένη Δευτέρα ο Λέβι έγινε ο μακροβιότερος προπονητής της «Κυρίας» στην μετά-Τιμούρ εποχή.

Όλα αυτά μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν. Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα ή να εκτιμήσει με σιγουριά πως θα εξελιχθεί μια σεζόν και αν το τέλος της θα βρει μια ομάδα να πετυχαίνει τους (όποιους) στόχους της. Ωστόσο, οι βάσεις που έχουν μπει στην περσινή χρονιά μοιάζουν να είναι πολύ γερές και πάνω σε αυτές μπορεί να ξαναχτιστεί μια ομάδα με την λάμψη, την ποιότητα και τη δυναμική που απαιτεί η ιστορία και το μέγεθος ενός συλλόγου όπως η Ανόρθωση.

Η διοίκηση Ανδρέα Παντελή έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και ο Ρόνι Λέβι οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια! Και ο Ισραηλινός τεχνικός δείχνει να είναι ο καταλληλότερος προπονητής για να οδηγήσει την Ανόρθωση στο δρόμο των επιτυχιών.

Αυτή τη στιγμή ο Ρόνι Λέβι είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο της Ανόρθωση μετά τον Τιμούρ Κετσπάγια. Αυτό το ρεκόρ έσπασε μάλιστα πολύ πρόσφατα, αφού μόλις την περασμένη Δευτέρα ξεπέρασε το φράγμα των 627 συνεχόμενων ημερών μέρες που μέτρησε ο Αντρέ Πάους στην τεχνική ηγεσία της «Κυρίας» από την 1η Ιουνίου του 2014 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου του 2016.

Ο 57χρονος τεχνικός δείχνει ικανός να σπάσει και την «κατάρα» της προηγούμενης δεκαετίας και να επαναφέρει την ομάδα στον… γνωστό δρόμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών. Και γιατί όχι, κάποια στιγμή να γίνει ο προπονητής που θα διώξει μια και καλή το… φάντασμα του Τιμούρ Κετσπάγια και να οδηγήσει την Ανόρθωση στο επόμενο βήμα, την διεκδίκηση και φυσικά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά του 2008!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X