ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:51
 

Υπόθεση Ουζόχο: Επιφυλάχθηκε για την απόφαση ο Βρυωνίδης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδίκασης της ένστασης του Απόλλωνα

Newsroom 24sports

Παράταση στην αγώνα της πολύκροτης υπόθεσης του Φράνσις Ουζόχο που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Νωρίτερα (13:10) ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδίκασης της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή στο ντέρμπι του Νιγηριανού τερματοφύλακα. Ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης επιφυλάχθηκε για την απόφαση είτε απόψε, είτε αύριο το πρωί.

Το 24sports.com.cy σας μετέφερε ζωντανά τις εξελίξεις που προέκυψαν στην υπόθεση:

13:10: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αποχώρησαν από την αίθουσα οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι των ομάδων. Ο Αθλητικός Δικαστής επιφυλάχθηκε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση είτε απόψε, είτε αύριο το πρωί.

12:40: Να σημειώσουμε ότι πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο KΟΑ έστειλε κάποια κομμάτια απ' τις εκθέσεις των γιατρών και έγγραφα που τον οδήγησαν στην απόφαση για ακύρωση του δελτίου υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φρανσίς Ουζοχο. Ωστόσο, ο ΚΟΑ απέφυγε να αποστείλει το σκεπτικό της απόφασης για λόγους διατήρησης ιατρικού απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ πιθανότατα ο Οργανισμός δεν απάντησε ούτε από ποτέ είναι άκυρο το δελτίο υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα. Επομένως, είναι αντιληπτό ότι ο Αθλητικός Δικαστής δεν θα μπορεί να συμπεριλάβει καμιά νέα πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο που δεν έχει παραλάβει κατά την έναρξη της διαδικασίας.

12:25: Σκέψεις από τον Αθλητικό Δικαστή για παράταση στην αγωνία, αφού δεν είναι βέβαιο ότι θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του ή θα την επιφυλάξει για αύριο.

12:10: Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων από τους Ανδρέα Κορομία (Απόλλων) και Γιώργο Χριστοφίδη (Ανόρθωσης).

11:50: Θεωρείται σίγουρο ότι όποια απόφαση πάρει ο Αθλητικός Δικαστής, η ομάδα που θα νιώσει αδικημένη θα εφεσιβάλει την απόφαση.

11:40: Πρώτοι θα πάρουν τον λόγο οι δικηγόροι των δύο ομάδων και όταν ολοκληρώσουν με τις αγορεύσεις τους θα αποχωρήσουν από την αίθουσα για να πάρει την απόφαση ο Αθλητικός Δικαστής, με όλα τα στοιχεία που κατέχει αυτή τη στιγμή.

11:30: Όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στην αίθουσα για την εκδίκαση της ένστασης.

11:20: Έφτασε και ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή μαζί με τον δικηγόρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοφίδη.

11:10: Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ έχουν ήδη παρόντας είναι ο Γενικός Διευθυντής της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα, Γιώργος Παπαγιάννης και ο δικηγόρος των γαλάζιων Ανδρέας Κορομίας.

Tι γράψαμε νωρίτερα:

Θυμίζουμε χθες αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε ο Απόλλωνας, αφού όπως εξήγησε η ΚΟΠ στην ανακοίνωση της, η αναβολή της εκδίκασης οφείλεται στη μη αποστολή του φάκελου της υπόθεσης και του σκεπτικού της απόφασης του ΚΟΑ στον Αθλητικό Δικαστή, παρόλο που έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη.

Όπως σημείωσε στην ανακοίνωση, ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης θα ολοκληρώσει την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα, ανεξάρτητα εάν θα αποστείλει ή όχι τα έγγραφα ο ΚΟΑ.

Ο ΚΟΑ από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως «έχει εφοδιάσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με το απόσπασμα του επικυρωμένου πρακτικού που αφορά στο σκεπτικό και την αιτιολόγηση της απόφασης και την απόφαση ακύρωσης του δελτίου υγείας», αλλά βάζει και μια ουρά που είναι και όλο το ζουμί: «δηλαδή με τα στοιχεία εκείνα η αποκάλυψη των οποίων δεν αποτελεί κίνδυνο επέμβασης στο ανακριτικό έργο ή παραβίασης των προνοιών της νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ως γνωστό ο ΚΟΑ ακύρωσε το δελτίο υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα σε έκτακτη συνεδρία που έγινε το περασμένο Σάββατο. Τα πρακτικά της συνεδρίας του Σαββάτου επικυρώθηκαν ήδη από την Τρίτη.

Στην εκδίκαση της ένστασης θα παρίστανται και οι δικηγόροι των δυο ομάδων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αγορεύοσουν, παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί και γραπτώς οι θέσεις των δυο ομάδων.

Σε περίπτωση που κρίνει ο Αθλητικός Δικαστής πως ήταν αντικανονική η συμμετοχή του Ουζόχο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, θα υπάρξει αφαίρεση εννιά βαθμών (μηδενισμός στο ντέρμπι και -6) από την Ανόρθωση.

Ωστόσο, το θέμα δεν αναμένεται να κλείσει οριστικά με τη σημερινή πρωτοβάθμια εκδίκαση της ένστασης. Πιθανότατα, η ομάδα που θα νοιώσει αδικημένη από το αποτέλεσμα της ένστασης θα εφεσιβάλει την απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X