ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:48
 

ΑΠΟΕΛ: Της αμύνης τα παιδιά...

Η αμυντική λειτουργία των «Γαλαζοκιτρίνων» πάσχει και ο Πάολο Τραμετσάνι πρέπει να το αλλάξει

Newsroom 24sports

Ένα απ’ τα πολλά προβλήματα που παρουσίασε το ΑΠΟΕΛ μέχρι σήμερα είναι και η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» δέχθηκαν εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα, ένα στο σούπερ καπ και εννέα στην Ευρώπη. Συνολικά δηλαδή οι «Γαλαζοκίτρινοι» δέχθηκαν δεκαεννέα τέρμα σε δεκατρείς αγώνες. Απολογισμός αρνητικός, αν όχι τραγικός για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ. Έτσι ο Πάολο Τραμετσάνι έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του στον τομέα αυτό.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός η άμυνα δεν είναι υπόθεση μόνο των αμυντικών αλλά συνολικά της ομάδας. Πέραν απ’ τον τερματοφύλακα, ο οποίος πρέπει να καθοδηγεί τους ποδοσφαιριστές του, είναι σημαντικό και οι δέκα ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν ομοιογένεια και να λειτουργούν αρμονικά. Πολλές φορές είδαμε λανθασμένες αλληλοκαλύψεις, ενώ άλλες φορές παρατηρήθηκαν και εύκολα λάθη. Λάθη τα οποία ως επί το πλείστο προκύπτον απ’ την αυτοσυγκέντρωση που δεν είχαν οι ποδοσφαιριστές.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να λειτουργούν αρμονικά με σωστές αλληλοκαλύψεις και καθαρό μυαλό

Έτσι ο Πάολο Τραμετσάνι πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα. Είναι όμως σημαντικό και ο κάθε ποδοσφαιριστής να βελτιώσει την απόδοση του. Τη φετινή χρονιά είδαμε τον Καρλάο να πραγματοποιεί μέτριες εμφανίσεις για τα δικά του δεδομένα, ενώ γενικότερα ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά δεν έχει παρουσιάσει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Είτε στην ψυχολογία, είτε στη συγκέντρωση, είτε ακόμη και στο βαθμό ετοιμότητας του κάθε ποδοσφαιριστή. Όλα τα πιο πάνω είναι στοιχεία στα οποία πρέπει να δουλέψει ο Πάολο Τραμετσάνι με τους συνεργάτες του και σαφώς είναι κάτι που γνωρίζει. Ποιότητα υπάρχει και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όμως αυτή την ποιότητα επιβάλλεται να την παρουσιάσει το ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτο τεστ η ΑΕΛ. Μια ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο. Είναι καίριας σημασίας η αμυντική λειτουργία των «Γαλαζοκιτρίνων» να βελτιωθεί αν η ομάδα θέλει τη νίκη στο ντέρμπι. Σαφώς και οι πάντες θα χρειαστούν χρόνο, όμως ταυτόχρονα το πρωτάθλημα τρέχει και τα πάντα μετρούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση