ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ενίσχυση και ρίσκο…

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση της προσθήκης του νεαρού Εστρέλα, το ΑΠΟΕΛ βγαίνει ενισχυμένο από την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου και από τις μεταγραφές, Μλάνοφ, Γιαννιώτα και Μερκή. Παραμένει, ωστόσο, το ρίσκο, ως προς τις περιορισμένες επιλογές στην επιθετική γραμμή. Η προσπάθεια απόκτησης του Στέφανο Ναπολεόνι και πολύ πιθανό άλλες περιπτώσεις με την ίδια κατάληξη, επιθετικών ποδοσφαιριστών οι οποίοι κρίθηκαν ικανοί να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, φανερώνει την ανάγκη ενίσχυσης στην επίθεση, αλλά και την πρόθεση τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης για κάτι τέτοιο.

Δεδομένες οι δυσκολίες στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Λίγες οι διαθέσιμες επιλογές, σπάνια ποιοτικοί ποδοσφαιριστές δεν δεσμεύονται με συμβόλαια και πολλά τα λεφτά που απαιτούνται για την αγορά καλών ποδοσφαιριστών τέτοια εποχή. Η περίπτωση Ναπολεόνι είναι ενδεικτική… Κανείς δεν διαφώνησε, με την άποψη που κατ’ επανάληψη εξέφρασε ο Τιμούρ Κετσπάγια, σχετικά με την πρόθεση απόκτησης ποδοσφαιριστή, ο οποίος να μπορεί να κάνει τη διαφορά και όχι απλά για χάρη μιας μεταγραφής.

Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει. Στο ΑΠΟΕΛ, οι επιλογές στην επίθεση ήταν και παραμένουν περιορισμένες. Φερνάντο Καβενάγκι, Πιέρος Σωτηρίου και Ματέους Πιατκόφσκι. Τρεις επιλογές, οι εξής δύο, εκτός και αν γίνει το… θαύμα με τον Πολωνό. Πρώτα βέβαια, θα πρέπει να τον εμπιστευθεί ξανά ο Τιμούρ Κετσπάγια, δίνοντας του ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Απ’ εκεί και πέρα, ο Γεωργιανός τεχνικός θα εύχεται να είναι υγιείς μέχρι το τέλος οι Καβενάγκι και Σωτηρίου, αλλά και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Εδικά ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες ένα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, προκειμένου η φυσική του κατάσταση να είναι τέτοια, που να αντέξει μέχρι το τέλος της περιόδου. Είναι γνωστή η ιδιαιτερότητα με τον λίγο χρόνο ξεκούρασης του και την απουσία του από το βασικό στάδιο προετοιμασίας, με βάση το χρονικό σημείο ερχομού του στην Κύπρο, αλλά και τις προηγούμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Πέραν από ευχολόγια, υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Ανέκαθεν στο ΑΠΟΕΛ, συμβολή στο σκοράρισμα είχαν και ποδοσφαιριστές πέραν από τους «καθαρόαιμους» επιθετικούς, στοιχείο πάνω στο οποίο μπορεί το ΑΠΟΕΛ να… ποντάρει, για τη συνέχεια των φετινών αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Για την ώρα, μόνο ο Τόμας Ντε Βινσέντι αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στο γκολ. Λογικά, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να υπολογίζει πολύ περισσότερα από τα τέσσερα γκολ του Βάντερ και τα πέντε του Γιώργου Εφραίμ, με το τελευταίο να έχει επιτευχθεί στις 26 Οκτωβρίου (κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα). Υπαρκτές και οι πιθανότητες να δώσουν περαιτέρω λύσεις στο γκολ οι Μοράις και Βινίσιους, από τη στιγμή που επανήλθαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Είναι ακόμη οι Στίλιτς και Χαραλαμπίδης, έστω με περιορισμένο το χρόνο συμμετοχής τους μέχρι τώρα, ενώ προοπτική στο σκοράρισμα υπάρχει και για τον νεοφερμένο Γιάννη Γιαννιώτα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως αναγκαία πρέπει να θεωρείται η συνεισφορά στο σκοράρισμα και άλλων παικτών πέρα του Καβενάγκι κατά κύριο λόγο. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει μια τέτοια ανάγκη τα τελευταία χρόνια και το ΑΠΟΕΛ βρίσκει τις λύσεις. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το περσινό πρωτάθλημα, με τα δεκάτεσσερα γκολ της μοναδικής αξιόπιστης επιθετικής επιλογής, του Ράφικ Τζιμπούρ και τα μόλις τρία τόσο από τον Τόμας Ντε Βινσέντι, όσο και από τον Κίλιαν Σιέρινταν…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση