ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Το ιστορικό ρεκόρ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον φετινό ΑΠΟΕΛ, είναι η εξαιρετική συγκομιδή του σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα, αφού έχει ήδη πετύχει 78 γκολ στο πρωτάθλημα με εφτά αγώνες να απομένουν.

Γίνεται συζήτηση για το απόλυτο ρεκόρ γκολ της εποχής των playoff που είναι τα 80 που έβαλε ο ΑΠΟΕΛ το 2013-14 με Πάολο Σέρτζιο αρχικά και Γιώργο Δώνη μετά στην τεχνική ηγεσία. Όμως δεν είναι αυτό το απόλυτο ρεκόρ του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά ούτε και αυτό στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο καλύτερος επιθετικός απολογισμός του ΑΠΟΕΛ στην ιστορία του ήταν αυτός της περιόδου 1966-67 όταν και σκόραραν 89 γκολ στο πρωτάθλημα! Μάλιστα το έκαναν σε μόλις 22 αγωνιστικές και το επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το νούμερο των γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια που έφτασε τα 60 σε 11 αγώνες!  Τότε ο ΑΠΟΕΛ έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Προπονητές ήταν αρχικά ο Λάγιος Σεντρότι και μετά ο Λυκούργος Αρχοντίδης.

Σε μέσο όρο, είναι αδύνατο να το ξεπεράσει η φετινή η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, όμως σε απόλυτο αριθμό απέχει 12 γκολ από το να κάνει ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Με τα ρυθμό που σκοράρει ως τώρα προλαβαίνει.

Το απόλυτο του Κυπριακού ποδοσφαίρου ανήκει στην Ανόρθωση με 95 γκολ από το 1998-99 σε 26 τότε αγωνιστικές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση