ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: «Κάποιοι θα εκπλαγούν»

Προανήγγειλε εκπλήξεις στον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εκπλήξεις προανήγγειλε στον σχεδιασμό της ομάδας του για τη νέα περίοδο ο Πρόδρομος Πετρίδης, που είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision και τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, για το θέμα Τόμας Κρίστιανσεν, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Νούνο Ασσίς και τον Πέδρο Εμανουέλ, τόνισε ότι ο Πιέρος Σωτηρίου θα αφήσει εποχή, μίλησε για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό που αφορά τον Γιαννιώτα και όχι μόνο, αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν για ένα ιδιόκτητο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρόδρομου Πετρίδη:

Για την πολύ καλή χρονιά στον τομέα του σκοραρίσματος: «Φαίνεται κι από τους αριθμούς και το ότι πάμε για ρεκόρ. Ήταν κάτι που στα προηγούμενα δύο χρόνια δυσκοελυόμασταν. Φέτος βρήκαμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου τον Καβενάκγι, είναι σε εξαιρετική φόρμα ο Εφραίμ και ο Ντε Βινσέντι. Με τον τρόπο που παίζει ο ΑΠΟΕΛ δημιουργούνται οι συνθήκες για να σκοράρει. Θα πρέπει όπως και φέτος, που έχουμε την καλύτερη άμυνα, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο γιατί οι τίτλοι κερδίζονται από τις άμυνες».

Για τον υποψήφιο αντι-Καβενάγκι: «Είναι στους μεταγραφικούς μας στόχους ένας σέντερ φορ με το εύκολο γκολ. Θα πρέπει να το ψάξουμε αρκετά γιατί δεν είναι εύκολο για τη θέση. Το ψάχνουμε εδώ και καιρό. Μπαίνουμε σε περίοδο που πρέπει να σμικρύνουμε τις λίστες των επιλογών και να φέρουμε ένα σκόρερ που θα βοηθήσει την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο στόχος είναι να διεκδικούμε και τους δύο εγχώριους τίτλους. Φέτος αποκλειστήκαμε στα πέναλτι στο κύπελλο, στο πρωτάθλημα περιμέναμε με τα ρόστερ που είχαν οι ομάδες να τελειώναμε ακόμα πιο νωρίς, όμως έστω και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος καταφέραμε να τελειώσουμε. Θέλουμε και διάκριση στην Ευρώπη, είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα, το θεωρούμε επιτυχία. Ο μεγάλος στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ότι είμαστε στους δυνατούς δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο. Πρέπει να κάνουμε ένα προγραμματισμό με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Αρχίσαμε τον προγραμματισμό».

Για τη μάχη του υποβιβασμού: «Τιμά το ποδόσφαιρό μας. Και το πρωτάθλημα ξεκαθάρισε προς το τέλος και στη μάχη της διαβάθμισης παίζεται ως το τέλος. Παρότι αυξήθηκαν μέσω κριτικής οι ομάδες, φαίνεται ότι και με 14 διεξάγεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι της Πάφου με τον Εθνικό είναι μια κατηγορία. Ο καλύτερος ας κερδίσει».

Για την πορεία της ΑΕΛ και την είσοδο της Νέας Σαλαμίνας στην πρώτη εξάδα: «Η Σαλαμίνα είναι παραδοσιακά μια ομάδα των πρώτων 6-7 βαθμολογικά. Η ΑΕΛ μας έχει συνηθίσει να διακρίνεται στο πρώτο γκρουπ. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά, προσπάθησε στην πορεία να αντεπεξέλθει και παρότι έφτασε να κυνηγά την παραμονή της ευτυχώς τα κατάφερε. Με τον Πάμπο Χριστοδούλου θα είναι στα ψηλά».

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Δυστυχώς δεν της βγήκε η αλλαγή του πρώτου προπονητή κι εκεί έχασε έδαφος. Δεν μπορώ να κρίνω άλλη ομάδα».

Για το βάθος του ρόστερ: «Από την αρχή του πρωταθλήματος οι διάφοροι που συζητούσαμε μου έλεγαν ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Υπερίσχυσε η εμπειρία και το βάθος του ΑΠΟΕΛ. Είναι το πληρέστερο ρόστερ αριθμητικά κι ας κατηγορείται ότι υπάρχει αυξημένος προϋπολογισμός. Πρέπει να είσαι μετρημένος, όμως αν θέλεις να διακρίνεσαι και να παίρνεις πρωταθλήματα κάθε χρόνο και να κάνεις ευρωπαϊκή πορεία πρέπει να έχεις ρόστερ 22-23 ισάξιων ποδοσφαιριστών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΑΠΟΕΛ παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι βασικός λόγος το βάθος του ρόστερ. Κάποιοι από τους δικούς μας οπαδούς θα εκπλαγούν από το πώς θα ανανεωθεί το ρόστερ».

Για τα προγράμματα μέσω των οποίων γίνονται αναλύσεις φάσεων και αγώνων: «Είναι άλλο στην οθόνη και άλλο στην πράξη. Έχουμε παρόμοιο πρόγραμμα με το οποίο αναλύουμε τον αντίπαλο και τη δική μας ομάδα. Είναι και θέμα αντίληψης από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Έχει σημασία το μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το γεγονός ότι πολύ καιρό μετά την αποχώρησή του, ο Καβενάγκι παραμένει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος: «Δεκαεννιά γκολ στην χρονική περίοδο που τα πέτυχε είναι δύσκολο να τα πετύχει κάποιος. Του εύχομαι να παραμείνει εκεί».

Για τον Νούνο Ασσίς: «Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους παίκτες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι ένας παίκτης που πάντα διακρινόταν και στα 38 του παίζει σε όλα τα 90λεπτα και μέχρι το τέλος παλεύει. Είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Για τις μεταγραφές του Γενάρη: «Μας βγήκαν οι μεταγραφές, δεν μπορώ να κρίνω τον Εστρέλα γιατί δεν αγωνίστηκε, θα τον δούμε στο μέλλον. Οι άλλοι τρεις καθιερώθηκαν στην εντεκάδα και βοήθησαν τα μέγιστα στην ανατροπή των εφτά βαθμών. Υπήρχαν τραυματισμοί και κόπωση και συμπλήρωσαν τα κενά. Μας βοήθησαν στο μέγιστο για να υλοποιήσουμε τον στόχο».

Για τα σκαμπανεβάσματα που έβγαλε η ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος το παίρνει ο καλύτερος, ασχέτως τύχης και σφυριγμάτων. Ήταν αρκετά τα σκαμπανεβάσματα, όμως σε όλες τις πορείες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη η περίοδος Νοέμβρη-Γενάρη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές. Από τη μία είναι η κούραση, από την άλλη η ψυχολογία και η προσαρμογή στα δεδομένα Ευρώπης-Κύπρου. Αν δεν ζήσεις τη διαφορά του να παίζεις σε μεγάλα γήπεδα με τα κυπριακά δεν καταλαβαίνεις. Είχαμε κακό ξεκίνημα στην Ευρώπη με τον αποκλεισμό από την Αστάνα. Είχαμε την αλλαγή του προπονητή με τον σχετικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο. Κάναμε την πιο σωστή επιλογή με τον Κετσπάγια. Ήξερε τα δεδομένα, υπήρχε το κίνητρο από τον ίδιο και πιστεύαμε ότι ξέροντας τα δεδομένα θα πηγαίναμε εκεί που πήγαμε. Είχε ο ίδιος τη δική του συμβολή, όμως κρίναμε ότι με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής (που απευχόμαστε να γίνεται) και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Ο Γιώργος Κωστή είναι ένας αξιέπαινος και δουλευταράς προπονητής, με τον Σατσιά και τους γυμναστές φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να υπάρξει αλλαγή προπονητή προηγούνται πολλά. Εξαντλείς όλα τα περιθώρια, επιλογές και λύσεις. Μας βγήκε και τις δύο φορές που την κάναμε τελευταία στιγμή. Έτσι θεωρήσαμε σωστό και έτσι έπρεπε να γίνει. Είμαι άνθρωπος που ζω την ομάδα και μιλώ με τον εκάστοτε προπονητή. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις αποφάσεις μας. Αυτό έχει σημασία για μας. Κάντε ακόμα λίγη υπομονή για τον νέο προπονητή».

Για το θέμα Κρίστιανσεν και τους υποψήφιους προπονητές: «Αυτό (σ.σ. με τον Κρίστιανσεν) ακουγόταν και πριν φύγει ο Τιμούρ. Τον είχαν κλειστό στην Ανόρθωση, μετά στον ΑΠΟΕΛ. Επειδή είπε ο ίδιος ότι μπορεί να δουλέψει στην Κύπρο έγινε θέμα. Μας ενδιαφέρει ο κ. Κρίστιανσεν και μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ είχαμε επαφή με τον μάνατζέρ του όπως και με άλλους 2-3. Περιμένουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και θα προχωρήσουμε. Με τον προγραμματισμό υπάρχει ο Σάμπουριτς και ο Κωστή και ανάλογα μας δίνουν οδηγίες. Είμαστε μεταξύ 3-4 προπονητών. Ο Κρίστιανσεν έχει το πλεονέκτημα ότι έχει δουλέψει εδώ δύο χρόνια και έχει δείξει έργο. Είδαμε μια ΑΕΚ που με μικρότερο μπάτζετ από τον ΑΠΟΕΛ τον ανταγωνιζόταν. Θα ήταν λάθος μας να μη μας συγκινούσε. Όπως και ο κ. Εμάνουελ που κάνει μια εξαιρετική δουλειά, όμως φαίνεται ότι θα συνεχίσει στον Απόλλωνα. Δεν έχουμε επαφή με τον ίδιο, όμως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μας».

Για τον προγραμματισμό: «Πρώτα πρέπει να επιλέξουμε τον προπονητή και να δούμε με ποιο μοντέλο θέλει να δουλέψει. Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλύτερες επιλογές με το επιτελείο που υπάρχει. Δεν θα ξεφύγουμε από τον αριθμό 3-5 ποδοσφαιριστών. Ο ΑΠΟΕΛ έχει παίκτες με συμβόλαια, κάποια θα συζητηθούν για αποχώρηση, όμως υπάρχει και η απόφαση του Συμβουλίου που έχει να κάνει με την προώθηση δικών μας παικτών. Εξάλλου έτσι βγήκε ο Αρτυματάς και ο Πιέρος. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει η πίεση της επιτυχίας και δεν παίρνουν εύκολα ευκαιρίες. Όμως είναι πολιτική της εταιρείας να δούμε τους νεαρούς. Χτίζουμε δικό μας γήπεδο με προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ για να μπορεί να παίζει στο Youth League. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή δουλειά».

Για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν: «Οι αποφάσεις έχουν παρθεί αλλά δεν μπορούν να ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές πριν το τέλος. Οι μάνατζερ έχουν ειδοποιηθεί, κάνουμε επαφές με άλλους μάνατζερ και δώσαμε τα ονόματα που θα πρέπει να ψάξουν ομάδες, με το λιγότερο δυνατό κόστος αποζημίωσης. Έχουμε κάνει προϋπολογισμό, έχουμε μελετήσει τα πάντα και ελπίζουμε να μας βγουν».

Για τα φετινά ρεκόρ: «Είναι ευχάριστο να καταγράφεις ρεκόρ, όμως το σημαντικό είναι οι στόχοι. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι ποδοσφαιριστές που τα πετυχαίνουν. Προσπαθούμε να έχουμε καλούς παίκτες και χαρακτήρες. Επηρεάζεται η εικόνα της ομάδας από την εξωγηπεδική ζωή. Έχουμε ένα υγιές αποδυτήριο και είναι κι αυτό κομμάτι τον αποτελεσμάτων».

Για τον Σάμπουριτς: «Θέλει να μείνει και να προσφέρει. Αγαπά το ΑΠΟΕΛ, όμως οι προτάσεις που δέχεται από την Ασία είναι αρκετά ελκυστικές. Δεν έχει αποφασίσει, όμως στις επόμενες μέρες θα μας απαντήσει. Προσπαθεί να βοηθήσει στο μεταγραφικό πλάνο, έστω με αυτούς που πρέπει να φύγουν. Είναι γνώστης αρκετών ποδοσφαιριστών που μας προτείνουν».

Για τον Πιέρο Σωτηρίου και τους υπόλοιπους νεαρούς Κύπριους: «Αν θυμηθείτε τα παιχνίδια της Ευρώπης, ο Πασιένσια ξεκινούσε με τον Πιέρο παρότι είχε Λεάλ και Πιατκόφσκι. Και ο Δώνης του έδωσε ευκαιρία και ο Τιμούρ. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, όλοι οι ποδοσφαιριστές έλεγαν ότι θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Θα αφήσει εποχή ο Πιέρος. Το ίδιο ισχύει και με τον Αρτυματά. Έχουν το ταλέντο και το μυαλό. Όταν δουλεύεις σκληρά βγαίνει στο γήπεδο. Εύχομαι να τους έχουμε ακόμα καλύτερους του χρόνου γιατί στηριζόμαστε και σε αυτούς. Και ο Εφραίμ και ο Αντωνιάδης είναι νεαρής ηλικίας. Ο Εφραίμ κάνει την καλύτερη του χρονιά στην Κύπρο».

Για τον κόσμο: «Στις αρχές δεν ήταν ο αριθμός που περιμέναμε. Ίσως γιατί έχει μάθει στις μεγάλες επιτυχίες και δεν μπορεί να εκτιμήσει όσο πρέπει το πόσο μεγάλα επιτεύγματα έχει καταφέρει αυτή η ομάδα τα τελευταία 10-12 χρόνια. Ούτε ελληνική ομάδα έχει πανηγυρίσει τόσες προκρίσεις σε ομίλους. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν χρωστά σε κανένα, παρά τους ελλειματικούς προϋπολογισμούς. Αυτά πρέπει να εκτιμηθούν με μεγαλύτερο σεβασμό και ανταπόκριση στο να έρχονται και να βλέπουν την ομάδα, που τους ανταμείβει όπως πρέπει. Ελπίζουμε ότι η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη θα συνεχιστεί».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Αν εξαιρέσουμε τον δεύτερο προκριματικό, που κι εκεί υπάρχουν κάποιες παγίδες, είναι ιδιαίτεροι γύροι. Υπάρχουν ομάδες με πρωταθλήματα που έχουν αρχίσει και είναι ύπουλα παιχνίδια. Εκεί ξεκαθαρίζει η ποιότητα μιας ομάδας. Πρέπει να περάσουμε τον δεύτερο και να πάμε στον τρίτο. Εκεί δεν είναι καθόλου εύκολες οι ομάδες. Η Κοπεγχάγη, η Μπάτε και η Αστάνα είναι στους αδύνατους. Υποτιμήσαμε την Αστάνα και στους ομίλους είδαμε τα αποτελέσματα. Το θέμα της ετοιμότητας είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Πρέπει να στηρίζεσαι πάνω στη βάση της ομάδας από την προηγούμενη χρονιά στην προκριματική φάση».

Για την προσπάθεια παραμονής του Γιαννιώτα: «Είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό που ανήκει. Είναι θέμα του Ολυμπιακού, αν δεν τον διατηρήσει στο ρόστερ θα συζητήσουμε με τον παίκτη. Έχουμε αρκετές πιθανότητες να επανενταχθεί ως δανεικός στην ομάδα μας αν δεν μείνει στον Ολυμπιακό».

Για το αν θα γίνει κίνηση για άλλους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Μαρτίνες: «Υπάρχει πιθανότητα. Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν πει οι σκάουτ και το επιτελείο για Μαρτίνες. Έχουμε εντοπίσει άλλους στόχους. Με τον Ολυμπιακό υπάρχει ανταλλαγή αγωνιστικών θεμάτων που θα μπει σε εφαρμογή μετά και το τέλος των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία γιατί αφορά άλλες ομάδες κι άλλους ποδοσφαιριστές».

Για το θέμα με τον Πάρντο και τους τερματοφύλακες γενικότερα: «Στην Ελλάδα κάθε μέρα βγαίνει κάτι που δεν ευσταθεί. Είχαμε συνομιλία με τον μάνατζέρ του, έχουν συμφωνηθεί τα πάντα κατά 70-80%. Το θέμα οδεύει προς το κλείσιμο. Έχουμε τέσσερις τερματοφύλακες κι ένας ο νεαρός πέντε. Θα μείνουν δύο πρωτοκλασάτοι και ο νεαρός».

Για το κόστος αποδεσμεύσεων: «Μέχρι στιγμής σε όλες τις αποδεσμεύσεις το κόστος είναι μηδέν. Και ο Κετσπάγια προς τιμήν του δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από αυτό που δικαιούταν, ούτε το πριμ πρωταθλήματος. Το ίδιο και ο Καβενάγκι».

Για τις χορηγίες και το σχετικό πλάνο: «Προσπαθούμε συνεχώς για σπόνσορες, επενδυτές και ιδιόκτητο γήπεδο. Εκεί μιλάμε για επένδυση 35-30 εκατ. Πρέπει να αναλάβει μια εταιρεία να το δουλέψει για κάποια χρόνια και μετά να μπορεί να το δώσει. Ο ΑΠΟΕΛ λόγω πορείας και ονόματος στην Ευρώπη έχει ανταπόκριση. Τώρα αν θα είναι αρκετή για να επενδύσουν για το γήπεδο ή την εταιρεία είναι άλλο θέμα. Δουλεύουμε πυρετωδώς και δεν σταματούν ούτε τα τηλέφωνα, ούτε οι συνεδριάσεις. Πρέπει να τρέξουμε και να προλάβουμε τον προγραμματισμό και την οργάνωση, χορηγούς κλπ».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση