ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ-ΤΝΣ 3-0: Πρόκριση με στιλ κυπριακό

Οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στο δεύτερο μέρος του επαναληπτικού

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρότι χρειάστηκε να περιμένει κάτι περισσότερο από 140 αγωνιστικά λεπτά για να έρθει το πρώτο γκολ, στο τέλος της ημέρας η πρόκριση κάθε άλλο παρά ζόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κατά κράτος καλύτερος από την ΤΝΣ στον επαναληπτικό του 0-0 του πρώτου αγώνα κι επικράτησε με 3-0 στο ΓΣΠ με «άρωμα» κυπριακό, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Πιέρος Σωτηρίου σημείωσαν τα γκολ που έκριναν, ουσιαστικά, την πρόκριση στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Τομάς Ντε Βινσέντι να δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ρόζενμποργκ ή Νόρκεπινγκ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει πια η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Το παιχνίδι
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έδειξαν πρόθεση να εγκατασταθούν στην αντίπαλη περιοχή και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους το έκαναν πραγματικότητα. Έχοντας τουλάχιστον εφτά με οκτώ ποδοσφαιριστές στο επιθετικό τους τρίτο και τους στόπερ τους να βρίσκονται σε πάμπολλες περιπτώσεις καμιά δεκαριά μέτρα πάνω από τη μεσαία γραμμή, το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου παίχτηκε στα «καρέ» των Ουαλών. Παρά την ολοκληρωτική εδαφική τους υπεροχή και τις πολλές τελικές προσπάθειες που έφτιαξαν, ωστόσο, οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάστηκε να περιμένουν το τελευταίο κομμάτι για να δημιουργήσουν πραγματικά σπουδαίες ευκαιρίες για να νικήσουν τον Χάρισον. Από το 39’ κι έπειτα, ο κεφάτος Βάντερ και ο Πιέρος Σωτηρίου πρωταγωνίστησαν σε δύο πολύ μεγάλες φάσεις έκαστος, όμως ο Βραζιλιάνος είδε το δοκάρι και τον Ουαλό τερματοφύλακα να του αρνούνται το γκολ, ενώ ο Κύπριος φορ, αφού δεν κατάφερε να βρει σωστά τη μπάλα με τακουνάκι, είδε τον Μπέικερ να σταματά πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του στις καθυστερήσεις. Στη συγκεκριμένη φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι για χέρι του Ουαλού αμυντικού και παρότι το πιο πιθανό είναι να έχουν δίκιο, δεν υπήρξε κάποια επαναληπτική προβολή που να ξεκαθαρίζει τη φάση στον απόλυτο βαθμό. Από τη στιγμή που η απομάκρυνση έγινε πάνω στη γραμμή, βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι εφόσον υπήρχε χέρι ο Μπέικερ θα έπρεπε να αποβληθεί.

Η λύση του προβλήματος βρέθηκε νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος, το τέμπο του οποίου στα πρώτα λεπτά ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό του πρώτου. Ο Εφραίμ έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 49’ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου πέτυχε το γκολ που έψαχνε μετά μανίας η ομάδας του. Η επιθετική διάθεση των πρωταθλητών δεν κόπασε και μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο βρέθηκαν άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός δοκαριού στο 60’ με τον Σωτηρίου. Η τρίτη ήταν και φαρμακερή, ωστόσο, για τον νεαρό διεθνή, ο οποίος στο 73’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «σκότωσε», ουσιαστικά, την υπόθεση πρόκριση. Το εύστοχο πέναλτι του Τομάς Ντε Βινσέντι στις καθυστερήσεις απλά έδωσε στο σκορ πιο αρμόζουσες, βάσει της εικόνας του αγώνα, διαστάσεις.

Γήπεδο: ΓΣΠ

Συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Σέρτζιο (85’ Μιλάνοφ), Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους (58’ Μπρεσάν), Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (77’ Ορλάντι), Σωτηρίου.
TNS (Κ. Χάρισον): Χάρισον, Ράουτλετζ, Μπέικερ, Ρόλινσον, Σπέντερ, Μάριοτ, Σάρτζεντ, Μπρόμπελ (90’ Πάρι), Μούλαν (86’ Ντρέιπερ), Σίσλεβιτς (79’ Σόντερς), Κουίγκλι.

Σκόρερ: Αλεξάνδρου (54’), Σωτηρίου (73’), Ντε Βινσέντι (πεν. 90+5’)

Κίτρινες: Σπέντερ, Σάρτζεντ

Διαιτητής: Νικόλα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Βοηθοί: Βεσελίν Ραντούνοβιτς, Γιόβιτσα Τάταρ
Τέταρτος: Πρέντραγκ Ραντοβάνοβιτς
Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Αλοΐζιε Σουπράχα (Κροατία)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Χαΐμ Γιακόβ (Ισραήλ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση