ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ - Ερμής 3-0: Ποδαρικό με το δεξί

Τα γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας πέτυχαν οι Μοράις, Εφραίμ και Γιαννιώτας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Ερμή με 3-0 στο ΓΣΠ και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Τα γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας πέτυχαν οι Μοράις, Εφραίμ και Γιαννιώτας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο. Ο Φακούντο Μπερτόλιο αγωνίστηκε για 15 περίπου λεπτά και πρόλαβε να κερδίσει ένα πέναλτι και να μοιράσει μια ασίστ.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό και κατάφερε να επιβληθεί πλήρως στο παιχνίδι. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα του Ερμή με πλαγιοκοπήσεις.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ορλάντι σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Στυλιανού απόκρουσε με τις γροθιές. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 12ο λεπτό με ένα χλιαρό σουτ του Μοράις το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Στυλιανού.

Ο Ερμής απείλησε στο 19’ όμως ο Βάτερμαν βγήκε γρήγορα έξω από την περιοχή του και απομάκρυνε τη μπάλα, προλαβαίνοντας τους επιθετικούς της ομάδας της Αραδίππου. Στο 20’ ο Μιλάνοφ πλάσαρε μέσα από την περιοχή όμως ο Στυλιανού μάζεψε εύκολα τη μπάλα.

Στο 24ο λεπτό ο Ορλάντι βρήκε όμορφα τον Σωτηρίου μέσα στην περιοχή όμως το τέλειωμα του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ ήταν κάκιστο. Στο 36’ ο Πιέρος μπήκε όμορφα μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στυλιανού.

Η ομάδα του Κρίστιανσεν πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 39’ με κεφαλιά του Μοράις μετά από εκτέλεση φάουλ του Ορλάντι. Ο Στυλιανού φέρει σημαντική ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε γιατί έκανε άστοχη έξοδο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση για τον Ερμή. Στο 47’ ο Μαρτίνιουκ προσπάθησε να νικήσει το Βάτερμαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ μάζεψε τη μπάλα με 2η προσπάθεια. Η ομάδα της Λευκωσίας «άγγιξε» το 2-0 στο 56’ όμως η κεφαλιά του Σωτηρίου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στυλιανού.

Στο 63’ ο Ερμής απείλησε σοβαρά με τον Ντε Μέλο, με τη λόμπα του Βραζιλιάνου να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Βάτερμαν.

Στο ίδιο λεπτό οι «φτεροπόδαροι» απείλησαν ξανά με τον Μπάουμαν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Βάτερμαν όμως το τέλειωμα του δεν ήταν καλό. Στο 64’ ο Ντε Μέλο έπιασε ένα χλιαρό σουτ το οποίο αναχαίτισε εύκολα ο Βάτερμαν.

Ο Φακούντο Μπερτόλιο μπήκε στο παιχνίδι στο 77ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Σέργκι. Ο Εφραίμ εκτέλεσε το πέναλτι όμως ο Στυλιανού απόκρουσε τη μπάλα ασταθώς. Πήρε το «ριμπάουντ» ο Γιαννιώτας και έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 94ο λεπτό με γκολ του Εφραίμ μετά από ασίστ του Μπερτόλιο. Το 3-0 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις  των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ:  Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι (77’ Μπερτόλιο), Βάντερ (68’ Εφραίμ), Γιαννιώτας, Σωτηρίου (60’ Ντε Καμάργκο).

Ερμής: Στυλιανού, Χριστόφ, Μπενγκά, Σέργκι, Γιαγγκουδάκης, Μπάουμαν (78’ Αρτάμπε), Μαϊσουράντζε, Μαρτίνιουκ, Χόοϊ (74’ Ντα Σίλβα), Ντε Μέλο, Φερνάντες.

Κίτρινες κάρτες: Βάντερ – Μπενγκά, Στυλιανού, Μαρτίνιουκ, Σέργκι, Αρτάμπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση