ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Αναμένοντας… απαρτία

Ο ΑΠΟΕΛ εισέρχεται σε ένα καθοριστικό χρονικό διάστημα μαζεμένων αγωνιστικών υποχρεώσεων

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι προπονήσεις ξανάρχισαν χθες, μετά την ξεκούραση του Σαββατοκυρίακου, στην απουσία, ωστόσο, των διεθνών, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι συνεργάτες του, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα το βράδι του Σαββάτου.

Αυτή τη στιγμή η προσοχή, λογικά, επικεντρώνεται στον αποψινό αγώνα της εθνικής κόντρα στο Βέλγιο. Το σημαντικό για τον Τόμας Κρίστιανσεν είναι η επιστροφή αύριο των Εφραίμ, Σωτηρίου, Αλεξάνδρου, Αρτυματά και Μερκή χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα, αφού ακολουθούν δύο σημαντικοί αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λικ. Μην ξεχνάμε βέβαια και την παρουσία του Γιαννιώτα στην αποστολή της Ελλάδας στην Πορτογαλία, για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες για το ενδεχόμενο αλλαγών στην εντεκάδα το ερχόμενο Σάββατο στο «Αμμόχωστος», σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη και ενόψει της πρεμιέρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λικ μετην Αστάνα. Δουλειά και αρμοδιότητα του κυρίου Κρίστιανσεν κάτι τέτοιο. Αυτός θα κρίνει αν χρειάζεται και σε ποιο βαθμό κάτι τέτοιο η ομάδα του. Σημασία όμως έχει, το ενδεχόμενο αλλαγών στο αρχικό σχήμα, το λεγόμενο rotation, να μην προκύψει εξ’ ανάγκης.

Έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες ένα πρόβλημα (τενοντίτιδας) με τον Μιλάνοφ, για την ώρα δεν φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, πολύ πιθανό όμως, ίσως και προληπτικά, να… στοιχίσει στο Βούλγαρο αμυντικό τη συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος. Είναι γι’ αυτό που η προσοχή επικεντρώνεται απόψε κυρίως στον αγώνα της εθνικής στο ΓΣΠ, καθώς και στην αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας, με την ελπίδα να μην δημιουργηθούν άλλα τέτοιου είδους προβλήματα, για όσους διεθνείς αγωνιστούν κόντρα στο Βέλγιο.

Ενδιαφέρει βέβαια απόψε και η αγωνιστική παρουσία των διεθνών του ΑΠΟΕΛ. Θα είναι θετικό αν ο Γιώργος Εφραίμ αγωνιστεί και κάνει μια καλή εμφάνιση, σε μια χρονική περίοδο που δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Θα είναι σημαντικό, κυρίως για τη ψυχολογία του, αν ο Πιέρος Σωτηρίου σκοράρει, αν ο Αλεξάνδρου προσθέσει άλλη μια καλή εμφάνιση και αν ο Γιαννιώτας συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε στο φιλικό με την Ολλανδία. Και βέβαια, αν ποδοσφαιριστές όπως οι Μερκής και Αρτυματάς, με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στον ΑΠΟΕΛ, πάρουν αγωνιστικά λεπτά.

Ζητούμενο αύριο, με την επιστροφή των διεθνών, ο Τόμας Κρίστιανσεν να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του, γιατί ο ΑΠΟΕΛ εισέρχεται σε ένα καθοριστικό χρονικό διάστημα μαζεμένων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Είναι σημαντικό, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Δανός τεχνικός να μπορεί να υπολογίζει στην ετοιμότητα όλων των επιλογών του, προκειμένου να διαχειριστεί όπως ο ίδιος θεωρεί σωστό τα συνεχόμενα αυτά παιγνίδια και με στόχο το μέγιστο δυνατό βαθμολογικό κέρδος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X