ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ 0-4: Επίδειξη δύναμης

Τα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ σημείωσαν οι Σωτηρίου (2), Ντε Καμάργκο και Εφραίμ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε σαν σίφουνας από το «Αμμόχωστος», επικρατώντας με 4-0 της Νέας Σαλαμίνας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έκαναν επίδειξη δύναμης και μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον κύκλο των συνεχόμενων παιχνιδιών του Σεπτεμβρίου. Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο. Τα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ σημείωσαν οι Σωτηρίου (2), Ντε Καμάργκο και Εφραίμ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι και προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Βινίσιους έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Σωτηρίου έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντρα στον Άντονιτς και κατέληξε κόρνερ. Στο 11ο λεπτό ο Μιλάνοφ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή όμως δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 15’ μετά από ένα λάθος διώξιμο του Καρλάο. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να απομακρύνει όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Αστίθ και κατευθύνθηκε προς την εστία του Βάτερμαν, με τον πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 27ο λεπτό με τον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα. Μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ το παιχνίδι απόκτηση ένα τρελό ρυθμό. Στο 29’ η Σαλαμίνα απείλησε μια άστοχη εκτέλεση φάουλ του Αμπελάιρας. Στο 32’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με το Μάατσι όμως ο Μιλάνοφ απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 39’ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε ξανά με ένα σουτ του Βινίσιους το οποίο αναχαίτισε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν μια τεράστια διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα γκολ τους. Ο Βινίσιους βρήκε όμορφα το Σωτηρίου μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ έκανε το πλασέ όμως η μπάλα κόντραρε στο Τσίνα και έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (μετά την εκτέλεση του κόρνερ) ο Καρλάο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Νεάγκου να αποκρούει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Δεν άλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη. Ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυκλοφορούσε με μεγάλη ευκολία τη μπάλα. Κάθε κατεβασιά των «γαλαζοκιτρίνων» στην περιοχή της Σαλαμίνας «μύριζε» γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη καταγράφηκε στο 52ο λεπτό. Ο Σωτηρίου σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Βεσελόφσκι ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν ξανά στο 59’ με μια άστοχη εκτέλεση φάουλ του Αντρέα Ορλάντι. Στο 72’ ο Μοράις σούταρε από πλεονεκτική θέση όμως δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας έπιασε ένα ξερό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Βεσελόφσκι απόκρουσε δύσκολα με τις γροθιές. Η ομάδα της Λευκωσίας πέτυχε και 2ο γκολ στο 79’, «καθαρίζοντας» πρόωρα το παιχνίδι. Ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Τσαμπούρης προσπάθησε να σταματήσει τη μπάλα όμως την έστειλε στο κάθετο δοκάρι, ο Πιέρος Σωτηρίου ο οποίος παραμόνευε,  έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 3ο γκολ στο 84ο λεπτό με τον Ντε Καμάργκο. Ο Βινίσιους έκανε τη μπαλιά στην περιοχή, ο Ντε Καμάργκο κατέβασε όμορφα τη μπάλα και νίκησε τον Βεσελόφσκι με ένα υποδειγματικό πλασέ. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90ο λεπτό. Ο Ντε Καμάργκο βρήκε όμορφα τον Εφραίμ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος νίκησε τον Βεσελόφσκι με ένα δυνατό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: 27’ και 79’ Σωτηρίου, 84’ Ντε Καμάργκο, 90’ Εφραίμ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Άντονιτς, Νεάγκου, Σκοπελίτης (60’ Τσούρτσουριτς), Αμπελάιρας (77’ Κολοκούδιας), Κωνσταντίνου (46’ Πεδρίτο), Μάατσι, Μακρίεφ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Ορλάντι (64’ Μπερτόλιο) , Βινίσιους, Γιαννιώτας, Βάντερ (56’ Εφραιμ) , Σωτηρίου (80’ Ντε Καμάργκο).

Κίτρινες κάρτες: Μακρίεφ, Τσίνα – Καρλάο, Μπερτόλιο

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Γήπεδο: «Αμμόχωστος»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση