ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Αυτό μας έλειπε

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα δεδομένα εύκολα μπορεί να αλλάξουν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολλές φορές έχει λεχθεί, για τον ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο, πως ο προγραμματισμός δεν τελειώνει ποτέ. Στον ΑΠΟΕΛ πάντως, δεν λείπει ποτέ και το έντονο ενδιαφέρον σε ότι έχει να κάνει με τέτοιου είδους θέματα…

Τελευταίο θέμα που προκύπτει, μετά τη… φουρτούνα με τις φετινές προσθήκες και τη μέχρι τώρα προσφορά τους, αυτό της ανανέωσης συμβολαίων τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Μάιο. Πιέρος Σωτηρίου και Κωστάκης Αρτυματάς, για την ώρα, στο προσκήνιο, ενώ στην ίδια κατηγορία ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Εφραίμ.

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες για διαφορά στο οικονομικό και ακολούθως οι χθεσινοβραδινές τηλεοπτικές δηλώσεις (Cytavision) του προέδρου Πρόδρoμου Πετρίδη, οι οποίες επιβεβαίωσαν αρχικά την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων σε Σωτηρίου και Αρτυματά και έμμεσα φανέρωσαν πως για την ώρα τουλάχιστο δεν προκύπτει συμφωνία, παρά το γεγονός πως ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε τις προτάσεις προς τους δύο ποδοσφαιριστές πλουσιοπάροχες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα δεδομένα εύκολα μπορεί να αλλάξουν, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η χρονική συγκυρία των διαπραγματεύσεων αλλά και η καλή θέληση, αν υπάρχει, για την επίτευξη συμφωνίας. Για τον ΑΠΟΕΛ όμως, αυτή την περίοδο, αλλού είναι το θέμα.

Είμαστε στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος και παράλληλα λίγο πριν την έναρξη μιας ιδιαίτερα σημαντικής προσπάθειας διάκρισης, για πολλούς λόγους, σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα, έστω και αν σωστά πράττει η διοίκηση προγραμματίζοντας έγκαιρα για τις επερχόμενες εκκρεμότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος, φυσιολογικού επηρεασμού των δύο ποδοσφαιριστών. Και αν ο Κωστάκης Αρτυματάς δεν έχει, μέχρι τώρα, τον ίδιο βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο όπως στην περσινή περίοδο, για τον Πιέρο Σωτηρίου ισχύουν τα αντίθετα, έχει απόλυτη ανάγκη η τεχνική ηγεσία την παρουσία του και είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές και μόνο υποχρεώσεις της ομάδας.

Εξίσου σημαντικό και το κλίμα που δημιουργείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας. Ο πρόεδρος μίλησε για πλουσιοπάροχες προτάσεις, χωρίς ωστόσο η διοίκηση να έχει για την ώρα θετική απάντηση και φυσιολογικά, όσο το θέμα συντηρείται, μπορεί να δημιουργήσει μια πίεση στους ποδοσφαιριστές από πλευράς του κόσμου, με ποικίλες τις αντιδράσεις και αναλόγως των όποιων αποτελεσμάτων στον αγωνιστικό χώρο…

Όλα αυτά τέτοια εποχή δεν βοηθούν, ειδικά πριν από κρίσιμους αγώνες, αν και νωρίς ακόμη στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το συντομότερο η διοίκηση θα πρέπει να επιδιώξει να υπάρξει κατάληξη στο όλο θέμα, ή έστω να ξεκαθαρίσει πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αυτή την εποχή, ειδικά αν οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να πάρουν τις αποφάσεις τους σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αν και από τη στιγμή που το θέμα βγήκε στην επιφάνεια, όσο πιο σύντομα κλείσει, τόσο το καλύτερο για όλους!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X