ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Τσίρειο, Λάρισα, Πειραιάς

Το παιγνίδι στο Τσίρειο δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής και ανάλυσης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολύ πριν το τελευταίο σφύριγμα στο Τσίρειο και με τη νίκη κόντρα στον Άρη από νωρίς εξασφαλισμένη, στο μυαλό όλων φυσιολογικά  βρισκόταν ο αγώνας της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό Πειριαώς. Όταν μάλιστα λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό το αποτέλεσμα στη Λάρισα, η ήττα του Ολυμπιακού έκανε τους περισσότερους να θεωρούν ακόμη πιο εφικτή μια επιτυχία του ΑΠΟΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μέγα λάθος η εκτίμηση αυτή, ως προς το ενδεχόμενο οι πιθανότητες επιτυχίας για τον ΑΠΟΕΛ το βράδι της Πέμπτης, να έχουν αυξηθεί μετά την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού, νωρίς στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Ο φετινός Ολυμπιακός, σαφώς και είναι υποδεέστερος, για την ώρα τουλάχιστον, από τα προηγούμενα τελευταία χρόνια. Κάθε πέρσι και καλύτερα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος. Από μόνο του, ωστόσο, το στοιχείο αυτό δεν αρκεί για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Πέμπτη στον Πειραιά. Επιπρόσθετα, η ήττα της ομάδας του κυρίου Μπέντο στη Λάρισα, προκαλεί μεν προβληματισμό, βάζει τεράστια πίεση σε προπονητή και παίκτες, την ίδια ώρα όμως κάνει και απρόβλεπτη την αντίδραση τους στον αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Θεωρείται επίσης δύσκολο για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, έστω με τις αδυναμίες τις οποίες παρουσιάζει φέτος, να κάνει δεύτερη συνεχόμενη άσχημη εμφάνιση και πολύ περισσότερο να πέσει ξανά θύμα έκπληξης και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το βράδι της Πέμπτης, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φαβορί για τη νίκη είναι ο Ολυμπιακός.

Αυτά για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το θέμα έχει να κάνει με τους πρωταθλητές της Κύπρου και τη δική τους αγωνιστική παρουσία το βράδι της Πέμπτης. Κόντρα στον Άρη στο Τσίρειο, ο ΑΠΟΕΛ πήρε με άνεση τη νίκη, έστω αν το πρώτο γκολ άργησε. Κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό, έπαιξε σχεδόν σε όλο το ενενηντάλεπτο τον Άρη στο δικό του μισό γήπεδο και με λίγη περισσότερη προσοχή στις τελικές πάσες, στις πολλές μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή, τα δεδομένα θα μπορούσαν να ήταν ακόμη πιο εύκολα.

Το παιγνίδι στο Τσίρειο δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής και ανάλυσης και ασφαλώς καμία σχέση δεν θα έχει με το επόμενο σε τρεις μέρες. Κόντρα στον Ολυμπιακό, με οποιαδήποτε την αγωνιστική κατάσταση των ερυθρολεύκων, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κάνει την (σχεδόν) τέλεια εμφάνιση για να έχει τύχη. Και ο «λαβωμένος» πλέον Ολυμπιακός, ανεβάζει ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για τον Τόμας Κρίστιανσεν και τους παίκτες του.

Ο ΑΠΟΕΛ πάει στην Αθήνα με καλή ψυχολογία, έστω με κάποια αυτή τη στιγμή ερωτηματικά, ως προς την αγωνιστική ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, το κυριότερο όμως, με δεδομένο πως χαμένο από χέρι δεν είναι, κόντρα στο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Έτσι και αλλιώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει το εκτόπισμα της Σάλκε, περσινής επικεφαλή ομάδας του ομίλου. Η εκτίμηση αυτή υπήρχε από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης στη φάση των ομίλων, η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Πειραιά το αποδεικνύει, ωστόσο, επιτακτική παραμένει η ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ να κάνει την αγωνιστική υπέρβαση το βράδι της Πέμπτης, προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για θετικό αποτέλεσμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση