ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1: Θρύλος είναι μόνο ένας

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «γαλαζοκίτρινους» που έφτασαν τους έξι βαθμούς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια ιστορική νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Άψογη διαχείριση του παιχνιδιού από ποδοσφαιριστές και Τόμας Κρίστιανσεν που απέδειξαν ότι «Θρύλος» είναι μόνο ένας. Το χρυσό γκολ για τον ΑΠΟΕΛ πέτυχε ο Πιέρος Σωτηρίου στο 10’ λεπτό της αναμέτρησης μετά από μπαλιά του Μιλάνοφ.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ αφού μόλις στο 10’ λεπτό της αναμέτρησης οι «γαλαζοκίτρινοι» αναπτύχθηκαν ωραία με τον Μιλάνοφ να βγάζει συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Πιέρου Σωτηρίου που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Λεάλι για να γράψει το 1-0 και να ξεσηκώσει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ αντέδρασε και πίεζε ψηλά τον ΑΠΟΕΛ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά στο 17’ λεπτό ο Ιντέγε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως ο επόπτης ορθά σήκωσε το σημαιάκι του και υπέδειξε τον φορ του Ολυμπιακού οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βάτερμαν έκανε μια εξαιρετική επέμβαση από εξ επαφής κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια για να γλιτώσει την ισοφάρισει. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει όμως και στο 28΄ λεπτό έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία όταν ο Καρλάο απέκρουσε με προβολή σουτ του Φορτούνη που κατευθυνόταν προς τα δίκτυα. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον ΑΠΟΕΛ να ισορροπεί το παιχνίδι χάνοντας μάλιστα και ευκαιρία με τον Βάντερ στο 30’ όταν ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά που ίμως ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Λεάλι. Τα υπόλοιπα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ουσιαστικό με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να βγάζουν υπέρμετρο πάθος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και κάποιος θα περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα ασκούσε ασφυκτική πίεση κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού οι Πειραιώτες ελάχιστα απείλησαν πέραν 2-3 καλών ευκαιριών που έφτιαξαν. Μόλις στο 48’ ο Σεμπά έβγαλε μπαλιά με την μπάλα να κοντράρει στον Λάγο και να παίρνει περίεργη τροχιά αλλά ευτυχώς το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του ΑΠΟΕΛ. Ακολούθως ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να απειλήσει με δεύτερο γκολ σε παρόμοιο λεπτό με το πρώτο ημίχρονο. Ο Μιλάνοφ στο 54’ έβγαλε την μπαλιά ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το κεφάλι όμως ο Λεάλι ήταν έτοιμος αυτή τη φορά και μάζεψε την μπάλα. Ακολούθως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα και έτσι η επόμενη καλή φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 66’ όταν ο Μερκής έσωσε τον ΑΠΟΕΛ από σίγουρη ισοφάριση. Συγκεκριμένα ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίκτυα όμως ο Μερκής σαν από μηχανής θεός έκοψε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Η τελευταία καλή φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 80’ λεπτό όταν ο Ελ Ιονούσι πήρε την μπαλιά από πίσω έπιασε το γυριστό σουτ όμως ο MVP της βραδιάς Μπόι Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού χωρίς όμως να καταφέρνουν οι «ερυθρόλευκοι» να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Οι εντεκάδες που οι δύο ομάδες άρχισαν το παιχνίδι:

Ολυμπιακός (Πάολο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Μάριν, Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Λάγο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας, Βάντερ, Πιέρος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση